Laadpaal Uddel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Daarbij komt ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een slimme laadpaal in Uddel aan huis. Met behulp van een laadstation op eigen terrein rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Mini Electric & Tesla Model 3 Long Range Performance. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Hier tref je waardevolle informatie over populaire type laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je ervaren leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €985.
 • Een particulier laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Uddel

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. een Polestar 2 kan op verschillende manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Uddel kopen is een zeer interessante optie. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hoeft niet onzeker te zijn over een perfect opgeladen accu. Ook is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kosten van jouw eigen stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In onze keuzehulp kan je aan de slag met belangrijke aspecten om over na te denken voor laadpaal laten installeren in Uddel. Of klik door voor meer informatie over Bijtelling EV’s.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Uddel kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een montagepaal. Verder zijn er geen verschillen. Analyseer de afstand van jouw EV en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase aansluiting werkt met de standaard 230 voltage. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Het 3-fase systeem gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. De 3-fase installatie kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt hierin investeren en je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Uddel. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een oplaadstation aan huis

De voordeligste manier van opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel of een losse kabel. Het grote voordeel van de vaste variant is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat je ook vaak ziet is dat het een rommelig geheel wordt. Bovendien is het in de praktijk zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Daarvoor neem je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Tevens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het grote nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel is doorgaans toch praktischer. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Uddel.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn twee opties: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Ideaal als je 2 elektrische auto’s hebt of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Bijgaand tref jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Uddel vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €525 en €3225. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Bovendien onderscheiden we slimme opladers met leuke opties als Hub/Satellite die een stukje prijziger zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Uddel.

Laadpaal typeVermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€500- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€530- €635
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€685- €770
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€840- €1025
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede producten

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Andere opties: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger & Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Uddel wisselen tussen de €450 en +/- €2125. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Soms wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Men hoeft dat niet af te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen circa €6,00 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk goede verkooppunten uit jouw gemeente.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Onderstaand vind je een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1127 km per maand. Op basis daarvan calculeren we wat de verwachte kostenbesparing is. In ons voorbeeld gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Uddel):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
SoortTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,140€157,78€1893,36
Elektrisch€0,048€54,10€649,15
Besparing€0,092€103,68€1244,21
Kosten elektrisch vs benzine rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Apeldoorn

Een elektrische auto gekocht, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Uddel aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en in welke omgeving de laadzuil neergezet wordt. Daarbij bekijkt de gemeente facetten als vindbaarheid en drukte. Iedereen mag het gebruiken. Uitgebreide informatie is ook gepubliceerd op www.apeldoorn.nl. Hier kan je ook lezen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Het merendeel van de gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Daar kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Smart Charging.

Kaart met openbare laadpunten (april 2024)

Laadstations in Uddel zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een EV kan hier parkeren en laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen wisselen tussen de €0,280 – €0,560 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de afbeelding hieronder onderzoek jij de openbare laadstations in Uddel. Vergelijk ook laadmogelijkheden en verkooppunten in Garderen, Hoevelaken, Nijkerkerveen, Hierden en Stoutenburg Noord.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden uddel-3888

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je werk is een extra stukje service richting je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Beschik je over een bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Tegenwoordig is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook kan je iets bijverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief plaatsing kost +/- tussen de €775 en €2475. De totale investering wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort systeem (wel/geen slimme functies), het minimale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je stroomleverancier voor je woning zoals Energiedirect, Budget energie, NLE, Essent, Eneco en Oxxio, Pure energie, Vandebron, Vattenfall. Rekenen op zo’n €0,215 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,60 per 100 kilometer. Belangrijk: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €10,15 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een EV anno 2024 heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De expert zal enkele aanpassingen moeten doen in jouw meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Via dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je waar de laadpaal wordt geplaatst om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Uddel plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Meestal is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Let er wel op dat je groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige modellen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit komt neer op krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Uddel zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De prijzen van deze service bedragen ongeveer €1100. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabels / stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door merken uit Europa. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Uddel kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Apeldoorn verstrekt momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of het oplaadpunt niet al te ver van jouw huis kan komen te staan. Voor extra info verwijzen we je naar www.apeldoorn.nl.

Plaats een reactie