Laadpaal Heeten

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dit resulteert in het feit dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Het is dan mogelijk om te gaan voor een handige laadpaal in Heeten aan huis. Door middel van een laadstation op eigen terrein geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Skoda Enyaq iV 80 of Tesla Model X Long Range Plus. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is erg goedkoop. Hier bekijk je praktische informatie over geschikte type laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je ervaren leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Voordelige autorijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al voor €975.
 • Een laadstation op eigen grond verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Heeten

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van de accu van een EV zoals bijvoorbeeld de Volvo XC40 P8 AWD Recharge is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Heeten kopen is een uitstekend idee. Je kunt eenvoudig laden en je rijdt elke ochtend weg met een perfect opgeladen accu. Overigens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadpunt in de wijk. De kosten bestaan uit: de installatie, hardware, kabels en de verbruikskosten (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mij EV en woning? In onze keuzehulp kan je aan de slag met handige tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Heeten. Op EVplan.nl lees je ook meer over Laadpassen vergelijken.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Heeten kan op 2 manieren worden aangebracht. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een montagepaal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Achterhaal de afstand tot de parkeerplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadpaal draait op de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt eenvoudig de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Heeten. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een oplaadstation aan huis

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse kabel. Het gemak van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er water in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte moet je opletten dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (of een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Opladen kan altijd en overal met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbij oogt het een stuk georganiseerder en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je even snel wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. De oplossing met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Heeten.

Enkele of dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Erg handig als je 2 elektrische auto’s hebt of voor zakelijke doeleinden.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder tref je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Heeten vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis varieert van €725 t/m €3000. Het prijskaartje hangt met name af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Ook kan je kiezen voor slimme stations met toffe snufjes als gezichts- en gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Heeten.

Type laadpaalLaadcapaciteitOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€535- €625
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€545- €615
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€660- €780
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€835- €1030
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba of Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Heeten lopen uiteen tussen de €400 – €2050. Dit is afhankelijk van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter het perceel, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn circa €6,00 (maandelijks).

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Achterhaal ervaren deskundigen uit jouw gemeente.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In de tabel hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1070 km op maandbasis. Op basis daarvan becijferen we wat jouw potentiële besparing is. Daarbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Heeten):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
SoortKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,135€144,45€1733,40
Elektrisch€0,047€50,29€603,48
Besparing€0,088€94,16€1129,92
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Raalte

Rijd je elektrisch, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Heeten aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en in welke omgeving de laadzuil gemonteerd wordt. Hierbij bekijken zij variabelen als toegankelijkheid en geschatte drukte. Iedere woningbezitter kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer informatie kan je bekijken op www.raalte.nl. Hier kan je ook lezen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel Nederlandse gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Stekkers.

Openbare oplaadpunten vergelijken (mei 2024)

Laadstations in Heeten zijn op steeds meer plekken te vinden. Elke weggebruiker mag daar in principe gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen wisselen tussen de €0,300 tot wel €0,575 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het Google Maps overzicht check jij de openbare laadstations in Heeten. Vergelijk ook laadzuilen en aanbieders in Broekland, Mariënheem, Luttenberg, Oosterwolde en t Loo.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden heeten-8111

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij uw bedrijf is heel praktisch voor bijv. klanten, bezoekers en personeel. Heb je een parkeerterrein met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op basis van de huidige wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Daarbovenop kan je extra geld verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief de installatieservice kost +/- tussen de €850 & €2375. De prijsindicatie wordt grotendeels bepaalt door af het soort systeem (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals Essent, Energiedirect, Engie, NLE, Budget energie en Pure energie, Vandebron, PowerPeers, Vattenfall. Rekenen op zo’n €0,245 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,20 p/100 km. Ter illustratie: een benzineauto kost je zo’n €10,00 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De leverancier zal enkele aanpassingen moeten doen in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanuit dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de installateur overleg je waar het laadpunt het beste kan komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Heeten plaatst het oplaadpunt tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke woning geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Achterhaal of de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De actuele modellen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Heeten zal al dit werk voor je oplossen. De kosten daarvoor bedragen zo’n €900. Goed om te weten: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 zien we vooral terug bij merken uit de Europese Unie. Veruit de meest beschikbare elektrische auto’s in Heeten kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Raalte biedt op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het oplaadpunt vlakbij jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.raalte.nl.

Plaats een reactie