Laadpaal Broekland

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een slimme laadpaal in Broekland aan huis. Middels een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge + Jaguar I-Pace EV320. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en je hebt het snel terugverdiend. Op deze website ontdek je bruikbare informatie over verschillende type laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je de beste installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Nog voordeliger rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €920.
 • Een privaat laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Broekland

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het laden van een elektrisch voertuig zoals de Volvo XC40 P8 AWD Recharge kan op steeds meer plekken. Een extra goedkope laadpaal Broekland kopen is steeds meer in trek. Je kunt eenvoudig laden en je rijdt elke ochtend weg met een lange actieradius. Ook is het een stuk goedkoper dan een openbaar laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en uiteraard de verbruikte stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn situatie? Op deze pagina check je een aantal kooptips met betrekking tot laadpaal laten installeren in Broekland. Op EVplan.nl lees je ook meer over Energieleverancier.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Broekland kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of hij komt op een aparte paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Houd rekening met de afstand van jouw EV en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase installatie werkt met een standaard 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke woning in Nederland heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt gemakkelijk dit laten aanleggen door een elektricien in Broekland. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse stekker. Het grote voordeel van een vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Verder is het zo dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze sneller nat wordt (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het wat rommelig oogt. Bovendien is het goed om je te bedenken dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het handige van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het laadproces doe je met de reguliere meegeleverde kabel. Ook ligt de kabel niet zo in het zicht en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een negatief aspect is dat het altijd even iets langer duurt als je even kort wilt opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Broekland.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Ideaal als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve functies
De nieuwste laadsystemen herbergen intuïtieve slimme laadfuncties. Bijgaand bekijk je meer informatie over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Broekland vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn heel divers. De adviesprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €550 – €3275. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen het station heeft, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Verder onderscheiden we slimme wallboxen en palen met extra opties als Peak Shaving die in aanschaf duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Broekland.

Laadstation typeVermogenTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€525- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€530- €615
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€675- €785
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€865- €1055
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Alternatieve marken: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric en Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2023
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Broekland liggen tussen de €440 en ongeveer €1950. De prijs wordt bepaald door het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer kabels benodigd zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Tegenwoordig wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen circa €4,50 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Check ervaren installateurs uit jouw streek.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. Zo’n elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. In de tabel hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1069 kilometer (maandelijks). Met dit getal calculeren we welke besparing er mogelijk is. Hierbij gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Broekland):

 • Benzine rijden 2023: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,046/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,130€138,97€1667,64
Elektrisch€0,046€49,17€590,09
Besparing€0,084€89,80€1077,55
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in november 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Raalte

Heb jij de beschikking over een EV, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Broekland aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente zal concluderen of en waar precies de laadzuil aangesloten wordt. Ze checken daarvoor zaken als zichtbaarheid en doorstroming. Iedere woningbezitter kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer informatie is ook te lezen op www.raalte.nl. Hier lees je bovendien of je een subsidie kunt krijgen. Steeds meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Laadpaal installatie.

Kaart met openbare laadpunten (november 2023)

Laadstations in Broekland vind je op steeds meer plekken. Elke weggebruiker heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,260 en €0,570 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het onderstaande kaartje check jij de openbare laadstations in Broekland. Op deze site vind je ook laadplekken en installateurs in Mariënheem, Luttenberg, Oosterwolde, t Loo en Hattemerbroek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden broekland-8107

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf is heel praktisch voor bijv. klanten, bezoekers en personeel. Heb je een bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Verder kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief de installatieservice zit qua kostprijs tussen de €1000 – €2550. Het tarief wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadstation (met of juist zonder slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je eigen energieleverancier zoals Essent, Energiedirect, Budget energie, NLE, Eneco en Pure energie, Oxxio, Vandebron, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,55 p/100 km. Ter illustratie: een gemiddelde benzineauto kost al gauw €10,25 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een EV anno 2023 vergt 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Overijssel.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur legt een aparte stroomgroep aan in de stroomvoorziening van je woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanuit de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de installateur overleg je waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Broekland bevestigt het laadstation aan de muur of op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Meestal is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Innovatieve EV’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit komt neer op krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Broekland kan jou hierin ontzorgen. De totale onkosten zijn zo’n €1100. Goed om te weten: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door merken uit Europa. De meeste favoriete elektrische auto’s in Broekland kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Raalte verstrekt momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of het oplaadpunt niet al te ver van jouw huis geplaatst mag worden. Voor meer informatie zie www.raalte.nl.

Plaats een reactie