Laadpaal Panningen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Hierdoor zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Panningen aan huis. Via een laadstation van jezelf hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Audi Q4 Sportback e-tron of jouw Tesla Model X Long Range Plus. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Hier ontdek je bruikbare informatie over verschillende laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers werkzaam in jouw regio.

 • Dankzij een elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Rijden zonder kosten wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €975.
 • Een privaat laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Panningen

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van de accu van een EV als onder andere de Tesla Model 3 Standard Range Plus is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een extra goedkope laadpaal Panningen kopen is iets wat we steeds meer zien. Hij is altijd beschikbaar en je rijdt elke ochtend weg met een volgeladen accu. Eveneens is het stukken betaalbaarder dan een publiek laadpunt. De kosten bestaan uit: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de tarieven voor de elektriciteit (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? Verderop check je handige tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Panningen. Op deze website lees je ook meer over Beste laadpassen.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Panningen kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of je installeert het op een paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk kritisch de afstand tussen de auto en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1 fase systeem draait op de doorsnee 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal kan maar liefst 3x 230V leveren. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadpaal heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt hierin investeren en de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Panningen. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Voordelig opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse stekker. Het gemak van de vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander pluspunt is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Daarnaast kan het zijn dat het wat rommelig oogt. Ten derde moet ook opgemerkt worden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je pakt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Bovendien oogt het netter en profiteer je van een langere levensduur. Belangrijk nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je gaat laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel is vaak de beste keuze. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n scenario hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Panningen.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee opties: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Nuttig als je 2 elektrische auto’s hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hierbij vind jij extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Panningen vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De kostprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €850 tot en met €3275. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Verder zijn er allerlei slimme palen met toffe mogelijkheden als Autostart die duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Panningen.

Type stationVermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€520- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€545- €625
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€695- €765
3-fase laadpaal22 kW2 uur€860- €1030
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede producten

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric en Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2023
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Panningen variëren van €300 tot €2025. Dit wordt berekend aan de hand van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Optioneel wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is geen vereiste, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn zo’n €4,75 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vind aangesloten leveranciers die werken in je omgeving.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Op deze pagina kan je een rekenvoorbeeld zien. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1155 km op maandbasis. Op basis daarvan berekenen we wat je kunt besparen. In ons voorbeeld hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Panningen):

 • Benzine rijden 2023: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,045/km
SoortPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,125€144,38€1732,50
Elektrisch€0,045€51,98€623,70
Besparing€0,080€92,40€1108,80
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in november 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Peel en Maas

Heb je een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Panningen aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente wijst uit of en op welke plek de laadzuil neergezet wordt. Ze analyseren hiervoor factoren als toegankelijkheid en veiligheid. Iedere woningbezitter kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Updates en informatie is te vinden op www.peelenmaas.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Steeds meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Goedkoopste laadpaal.

Openbare oplaadpunten in de buurt (november 2023)

Laadstations in Panningen vind je op steeds meer plekken. Elke weggebruiker heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven wisselen tussen de €0,260 tot wel €0,615 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de afbeelding hieronder bekijk jij de openbare laadstations in Panningen. Vergelijk ook laadzuilen en aanbieders in Evertsoord, Kronenberg, Sevenum, Lottum en Grubbenvorst.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden panningen-5981

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij uw bedrijf is relevant voor werknemers en klanten. Bezit je een locatie met minimaal 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidiemogelijkheden. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Bovendien kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief installatie zit zo tussen de €900 & €2100. Het hele prijskaartje komt tot stand door het type laadstation (softwarematige slimme functies), het minimale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Eneco, Energiedirect, Essent, Budget energie en PowerPeers, Vandebron, Pure energie, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,90 p/100 km. Goed om te weten: een auto met benzinemotor kost circa €10,05 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een basis EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Limburg.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep aan in je stroomkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Via de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Panningen zet het laadstation vast tegen de muur of op een montagepaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Doorgaans is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Moderne elektrische auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Panningen kan jou hierin ontzorgen. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €1125. Belangrijk: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers van laadkabels kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 zien we met name terug bij merken uit Europa. Veel van de gangbare elektrische auto’s in Panningen kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Peel en Maas verschaft op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of het laadpunt in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Voor meer informatie zie www.peelenmaas.nl.

Plaats een reactie