Laadpaal Papendrecht

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Een gevolg is dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. De oplossing is een slimme laadpaal in Papendrecht aan huis. Op basis van een particulier laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Skoda Enyaq iV 80 of bijvoorbeeld de Tesla Model X Long Range Plus. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is veel voordeliger. Hier bekijk je handige informatie over meerdere type laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkoop rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €955.
 • Een individueel laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Papendrecht

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van jouw EV zoals bijv. de Volkswagen ID.3 Pro S kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Papendrecht kopen is een goede investering. Het werkt snel en veilig en je bent altijd verzekerd van een optimale actieradius. Evenzeer is het een stuk goedkoper dan laden bij openbare stations. Wel heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de kWh prijs voor de stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn situatie? Hieronder kan je aan de slag met aantal belangrijke aandachtspunten wat betreft laadpaal laten installeren in Papendrecht. Zie ook onze informatie over Betrouwbare elektrische auto.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Papendrecht kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Check de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase aansluiting maakt gebruik van de reguliere 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. In principe heeft elke woning minstens (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase installatie kan dus veel sneller een auto opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt eenvoudig deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Papendrecht. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het pluspunt van de vaste variant is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Waar je op moet letten is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze sneller nat wordt (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander nadeel is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Daarbij kan het zijn dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (alsook voor een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Verder oogt het netter en gaat jouw kabel langer mee. Een negatief aspect is dat er een extra stap is als je wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadzuil met losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Papendrecht.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn 2 keuzes: een enkele of een dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 aansluiting biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit is praktisch voor huishoudens met 2 EV’s of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme toepassingen
De huidige oplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. Bijgaand bekijk je extra uitleg over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Papendrecht vergelijken

De prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De kosten van een laadstation voor thuis varieert van €775 t/m €3100. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Verder zien we steeds meer slimme stations met innovatieve features als Dynamic Load Balancing die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Papendrecht.

Soort laadstationLaadcapaciteitTijd volle batterijKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€500- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€500- €620
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€670- €775
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€880- €1075
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Populaire merken

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Andere opties: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric en Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Papendrecht variëren van €360 en ongeveer €1950. Dit wordt berekend aan de hand van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe langer deze afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Bij sommige aanbieders wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn circa €7,00 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vind goede leveranciers uit jouw omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In het onderstaande gedeelte kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1119 km per 4 weken. Op basis daarvan checken we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In ons voorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Papendrecht):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
SoortTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,150€167,85€2014,20
Elektrisch€0,041€45,88€550,55
Besparing€0,1090€121,97€1463,65
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Papendrecht

Heb je een EV, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Papendrecht aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een aanzienlijke actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente bepaalt of en in welke omgeving de laadzuil aangesloten wordt. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als vindbaarheid en veiligheid. Iedereen met een elektrische auto kan het gebruiken. Meer informatie is terug te lezen op www.papendrecht.nl. Daar lees je ook welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Daar kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Voordeligste laadpaal.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (juli 2024)

Laadstations in Papendrecht zien we steeds meer. Iedereen met een EV kan daar gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De onkosten bedragen tussen de €0,260 tot wel €0,585 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In de afbeelding hieronder doorzoek je de openbare laadstations in Papendrecht. Check tevens laadstations en aanbieders in Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht, Dordrecht, Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden papendrecht-3354

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal naast kantoor biedt veel uitkomst voor werknemers en klanten. Bezit je een bedrijfspand met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de laatste regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder meerdere subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Bovendien kan je iets bijverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een eigen laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie kost tussen de €1000 & €2450. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend aan de hand van het type laadpaal (met of juist zonder slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Engie, Eneco, NLE, Budget energie, Essent en PowerPeers, Vandebron, Vattenfall, Pure energie. Gemiddeld is dat +/- €0,245 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,40 p/100 km. Vergeet niet: een normale auto op benzine komt uit op zo’n €10,10 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De vakman integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Via dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De gecertificeerde laadpaal installateur in Papendrecht monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een montagepaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Al met al is ieder huis aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel wat aangepast worden. Belangrijk is of de meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Papendrecht kan dit uit handen nemen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen zo’n €925. Bedenk wel: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt vooral gebruikt door merken uit Europa. De meeste bekende elektrische auto’s in Papendrecht dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Papendrecht biedt momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of het oplaadpunt vlakbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.papendrecht.nl.

Plaats een reactie