Laadpaal Zwijndrecht

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Een gevolg is dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het is dan mogelijk om te gaan voor een 100% eigen laadpaal in Zwijndrecht aan huis. Via een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw BMW i4 en/of Audi e-tron Sportback 50 quattro. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is veel voordeliger. Middels onze vergelijker vind je waardevolle informatie over betrouwbare soorten laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €915.
 • Een individueel laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Zwijndrecht

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van de accu van een EV als o.a. een Volkswagen ID.3 Pure kan op verschillende manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Zwijndrecht kopen is iets wat we steeds meer zien. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je rijdt elke ochtend weg met een 100% actieradius. Tevens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij laden bij openbare stations. Je hebt te maken met de volgende kosten: de installatie, hardware, kabels en uiteraard de verbruikte stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? In het gedeelte hieronder bieden wij bruikbare informatie wat betreft laadpaal laten installeren in Zwijndrecht. Op deze website lees je ook meer over Bijtelling EV’s.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Zwijndrecht kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Onderzoek de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation om lange dure laadkabels te vermijden.

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1-fase laadstation kan laden met de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. De 3-fase installatie kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Tegen een kleine meerprijs kan je deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Zwijndrecht. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Spotgoedkoop opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare/losse kabel. De meerwaarde van een vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Wat hierbij ook handig is is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er water in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ook moet je opletten dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het handige van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Ook oogt het netter en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een punt van kritiek is dat er een extra handeling vereist is als je gaat laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadzuil met losse kabel is doorgaans toch praktischer. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Zwijndrecht.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: een enkel of een dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Ideaal als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of juist voor bedrijven.

Smart functies
De huidige oplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder tref jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Zwijndrecht vergelijken

De prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De kostprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €750 t/m €3200. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. In aanvulling hierop kan je kiezen voor slimme systemen met toffe features als gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Zwijndrecht.

Soort laadpaalLaadcapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€510- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€540- €650
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€675- €750
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€830- €1035
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba of Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Zwijndrecht wisselen tussen de €440 en +/- €1825. Dit hangt vooral af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementskosten laadpas
Doorgaans wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het kan ook prima zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van een laadpaal abonnement zijn zo’n €7,00 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Achterhaal erkende verkooppunten uit jouw omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Onderstaand hebben wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1117 kilometer per maand. Hiermee becijferen we met welke kosten je rekening moet houden. In onze berekening hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Zwijndrecht):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,140€156,38€1876,56
Elektrisch€0,050€55,85€670,20
Besparing€0,0900€100,53€1206,36
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Zwijndrecht

Heb jij de beschikking over een EV, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Zwijndrecht aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar de laadzuil gemonteerd wordt. Ze analyseren hiervoor factoren als vindbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke EV-eigenaar kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle info is ook gepubliceerd op www.zwijndrecht.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Laadpaal plaatsen.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (juli 2024)

Laadstations in Zwijndrecht nemen in rap tempo toe. Iedereen met een abonnement heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven variëren tussen de €0,285 en €0,555 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het onderstaande kaartje doorzoek jij de openbare laadstations in Zwijndrecht. Vergelijk ook oplaadpunten en verkooppunten in Dordrecht, Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee, Westvoorne en Brielle.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden zwijndrecht-3331

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor kan worden gebruikt door klanten, bezoekers en personeel. Heb je een bedrijfspand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief installatiewerk varieert kostentechnisch tussen de €800 en €2275. Het tarief is afhankelijk van het model laadzuil (eventuele slimme functies), de laadcapaciteit, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals Energiedirect, Essent, Eneco, Engie, Budget energie en Vandebron, Vattenfall, PowerPeers, Oxxio. Dat is doorgaans zo’n €0,220 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,30 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een doorsnee benzinewagen kost je zo’n €9,80 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een normale EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De specialist zal enkele aanpassingen moeten doen in de stroomvoorziening van je woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Van de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In samenspraak met de vakman bepaal je waar de laadpaal wordt geplaatst om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Zwijndrecht bevestigt het laadstation aan de muur of op een vrijstaande paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Over het algemeen is elke woning geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Bekijk vooraf wel of je meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De actuele modellen hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). We spreken ook wel over krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Zwijndrecht kan dit uit handen nemen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen ongeveer €825. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 zien we vooral terug bij merken uit Europa. De gangbare elektrische auto’s in Zwijndrecht kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Zwijndrecht verschaft op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt wel een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of deze laadpaal in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Zie ook www.zwijndrecht.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie