Laadpaal Snelrewaard

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat betekent ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een slimme laadpaal in Snelrewaard aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation op eigen terrein weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Aiways U5 en/of DS 3 Crossback E-Tense. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Middels onze vergelijker vind je extra informatie over velerlei soorten laadpunten, een handige keuzehulp en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit de buurt.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Voordelige autorijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €910.
 • Een privaat laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Snelrewaard

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het elektrisch laden van een EV zoals een Audi Q4 Sportback e-tron kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Snelrewaard kopen is steeds meer in trek. Het werkt snel en veilig en je hebt dan de zekerheid van een lange actieradius. Eveneens is het veel betaalbaarder dan een publiek laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en de tarieven voor de elektriciteit (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning (meterkast) en auto? Op deze pagina bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten voor laadpaal laten installeren in Snelrewaard. Bekijk ook meer info over Elektrische auto zakelijk rijden.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Snelrewaard installeren kan op 2 manieren. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een montagepaal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Analyseer de afstand van jouw EV en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase installatie gaat via de doorsnee 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadzuil heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt dan jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Snelrewaard. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Spotgoedkoop opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse stekker. Het gemak van de vaste stekker is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ook kan het zijn dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het grote gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je gebruikt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbovenop ligt de kabel niet zo in het zicht en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Een negatief aspect is dat het altijd even iets langer duurt als je gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Een losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Snelrewaard.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: één aansluiting of twee aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Heel erg praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart functies
Laadstations hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Bijgaand check jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Snelrewaard vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn heel divers. De kostprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €825 en €3400. De prijs wordt bepaald door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Ook heb je de keuze uit slimme opladers met toffe features als gezichts- en gebarenherkenning die in aanschaf duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Snelrewaard.

Laadpaal typeVermogenOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€505- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€500- €625
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€655- €800
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€875- €1045
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge en Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Snelrewaard liggen tussen de €410 tot €2100. Dit is afhankelijk van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementskosten laadpas
Steeds vaker wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het is absoluut niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen zo’n €5,00 per maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vind de beste deskundigen uit jouw omgeving.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto en het thuislaadpunt zelf hebben een korte terugverdientijd. Bijgaand tonen we een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1071 km per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt calculeren we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. Daarbij kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Snelrewaard):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
TypeKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,135€144,59€1735,02
Elektrisch€0,047€50,34€604,04
Besparing€0,088€94,25€1130,98
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Oudewater

Lease of koop jij een elektrische auto, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Snelrewaard aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente wijst uit of en waar de laadzuil komt te staan. Daarbij bekijkt de gemeente facetten als vindbaarheid en drukte. Iedere woningbezitter mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer details is ook gepubliceerd op www.oudewater.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Flink wat gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Voordeligste elektrische auto.

Openbare oplaadpunten in de buurt (april 2024)

Laadstations in Snelrewaard kan je op meer en meer plekken vinden. Iedereen kan hier laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven bedragen tussen de €0,255 – €0,550 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het onderstaande kaartje vind je de openbare laadstations in Snelrewaard. Op deze site vind je ook laadmogelijkheden en verkooppunten in Polsbroek, Jaarsveld, Lopikerkapel, Benschop en Giessenburg.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden snelrewaard-3425

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal naast kantoor is een extra stukje service richting je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Betreft het een kantoorpand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je extra geld verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief installatiewerk zit qua kostprijs tussen de €800 en €2275. De kosten van het hele pakket hangt vooral af van het soort laadsysteem (softwarematige slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals Engie, Eneco, Essent, Budget energie, NLE en PowerPeers, Pure energie, Vattenfall, Vandebron. Dat is om en nabij de €0,250 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,20 p/100 km. Ter illustratie: een normale auto op benzine kost circa €10,25 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een reguliere EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Utrecht.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De monteur integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in je stroomkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Van de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de installateur overleg je waar het laadpunt het beste kan komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Snelrewaard plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Al met al is ieder huis geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De allereerste elektrische auto’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne elektrische wagens vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Snelrewaard zal al dit werk voor je oplossen. De geschatte kosten van zo’n service liggen rond de €975. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 zien we vooral terug bij de Europese leveranciers. Veel van de favoriete elektrische auto’s in Snelrewaard dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Iedere gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Oudewater verstrekt momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of het laadpunt niet al te ver van jouw huis kan komen te staan. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.oudewater.nl.

Plaats een reactie