Laadpaal Ouderkerk aan de Amstel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Daarbij komt ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Overweeg dan zeker eens een handige laadpaal in Ouderkerk aan de Amstel aan huis. Met behulp van jouw eigen laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Mercedes EQA + DS 3 Crossback E-Tense. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en je hebt het snel terugverdiend. Op deze website zoek je uitgebreide informatie over populaire soorten laadpalen, een handige keuzehulp en kom je in contact met leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Altijd een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Nog goedkoper rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €910.
 • Een particulier laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Ouderkerk aan de Amstel

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het elektrisch laden van een EV zoals de Aiways U5 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Ouderkerk aan de Amstel kopen biedt veel voordelen. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je rijdt elke ochtend weg met een goede actieradius. Evenzeer is het een stuk goedkoper dan onderweg laden. Je hebt te maken met de volgende kosten: de aanschaf en installatie van de paal en de stroom / verbruikskosten (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn auto en mijn situatie? Op deze pagina bespreken we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden met betrekking tot laadpaal laten installeren in Ouderkerk aan de Amstel. Of klik door voor meer informatie over Elektrische auto verzekering.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Ouderkerk aan de Amstel kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een speciale paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Check de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1 fase systeem kan laden met de standaard 230 voltage. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt tegen geringe kosten de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Ouderkerk aan de Amstel. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel of een losse kabel. Het gemak van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een ander voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Wat we ook vaak horen is dat het een rommelig geheel wordt. Ook kan het zijn dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je pakt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Ook heb je geen rommelige hangende kabels en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het minpunt is dat het altijd even iets langer duurt als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om daarna het geheel te connecten. Een laadpaal zonder vaste kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Ouderkerk aan de Amstel.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Ideaal als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hierbij tref jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Ouderkerk aan de Amstel vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €825 – €3425. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Ook onderscheiden we slimme wallboxen en palen met leuke extra’s als Dynamic Load Balancing die een stukje prijziger zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Ouderkerk aan de Amstel.

Type laadpaalLaadvermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€550- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€500- €640
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€695- €780
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€845- €995
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge of Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Ouderkerk aan de Amstel liggen tussen de €380 en +/- €2175. Dit is afhankelijk van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter de te overbruggen afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabels benodigd zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Hedendaags wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €5,75 per maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vind populaire installatiebedrijven uit jouw gemeente.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In de tabel hieronder vind je een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1042 km op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt begroten we welke besparing er mogelijk is. In onze calculatie nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Ouderkerk aan de Amstel):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
TypeTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,130€135,46€1625,52
Elektrisch rijden€0,046€47,93€575,18
Besparing€0,084€87,53€1050,34
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Ouder-Amstel

Rijd je elektrisch, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Ouderkerk aan de Amstel aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke straat de laadzuil geactiveerd wordt. Ze overwegen daarbij invalshoeken zoals bereikbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke inwoner kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle details is ook gepubliceerd op www.ouder-amstel.nl. Daar kom je er ook achter of je in aanmerking komt voor een subsidie. Meer en meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Duurzame mobiliteit.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (juli 2024)

Laadstations in Ouderkerk aan de Amstel zijn aanwezig. Iedereen met een laadpas mag daar in principe gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,240 tot €0,605 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het volgende schema bekijk je de openbare laadstations in Ouderkerk aan de Amstel. Check tevens laadmogelijkheden en installatiebedrijven in Lijnden, Badhoevedorp, Halfweg, Zwanenburg en Marken.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden ouderkerk-aan-de-amstel-1191

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij uw bedrijf is een prettige service voor je personeel en relaties. Bezit je een bedrijfspand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de laatste regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Het aankopen van een laadpaal inclusief plaatsing zit zo tussen de €1000 en €2225. Het hele prijskaartje hangt vooral af van het type en model (softwarematige slimme functies), het maximale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw vaste energieleverancier zoals Budget energie, Engie, Eneco, NLE, Essent en Pure energie, Oxxio, Vattenfall, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,245 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,85 per 100 kilometer. Goed om te weten: een benzineauto kost om en nabij de €10,20 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een reguliere EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De vakman legt een aparte stroomgroep aan in het centrale stroompunt in je huis. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Van de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. De laadpaal installateur in Ouderkerk aan de Amstel plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Meestal is ieder huis geschikt voor het laden van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Hierbij is van belang of de woning is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere types kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Ouderkerk aan de Amstel kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service zijn circa €925. Disclaimer: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel + stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 is vooral te zien bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel van de gangbare elektrische auto’s in Ouderkerk aan de Amstel kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Ouder-Amstel verstrekt op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of het laadpunt vlakbij jouw huis kan komen. Voor extra info verwijzen we je naar www.ouder-amstel.nl.

Plaats een reactie