Laadpaal Vragender

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Door deze trend zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Het is dan mogelijk om te gaan voor een privé laadpaal in Vragender aan huis. D.m.v. een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor & Lucid Air Pure. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en je hebt het snel terugverdiend. Op EVPlan.nl check je handige informatie over verschillende type laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit de buurt.

 • Dankzij een elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Nog voordeliger rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis koop je al voor €945.
 • Een individueel laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Vragender

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijv. een Volvo XC40 P8 AWD Recharge kan op diverse manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Vragender kopen is een uitstekend idee. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan elk moment van de dag een lange actieradius. Overigens is het een stuk voordeliger dan bij laden bij openbare stations. Wat betreft kosten heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de stroom / verbruikskosten (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal past bij mijn woning (meterkast) en auto? In het gedeelte hieronder delen we een aantal kooptips met betrekking tot laadpaal laten installeren in Vragender. Op deze website lees je ook meer over Alle elektrische auto’s.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Vragender kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Analyseer hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1-fase laadstation maakt gebruik van de standaard 230 voltage. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Vragender. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het belangrijkste voordeel van een vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er door wind en regen water in kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het er wat rommelig bij hangt. Ten derde is het zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (alsook voor een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Opladen kan altijd en overal met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbij is het een strakker geheel en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een punt van kritiek is dat er een extra handeling vereist is als je wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. Het station met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dat geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Vragender.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkele paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Ideaal wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme functies
De nieuwste laadsystemen herbergen steeds vaker slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf check je extra details over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Vragender vergelijken

De prijzen van laadpalen variëren enorm. De kosten van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €725 tot +/- €3375. De prijs wordt bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Tevens onderscheiden we slimme opladers met leuke mogelijkheden als gezichtsherkenning die in aanschaf duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Vragender.

Soort laadpaalLaadcapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€535- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€520- €610
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€685- €780
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€880- €980
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top systemen

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Het slimme mobiele laadstation.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge & Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2023
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Vragender komen uit tussen de €420 & €2075. Deze prijs komt tot stand door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Soms wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn circa €5,25 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vergelijk ervaren specialisten uit jouw omgeving.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt zelf verdien je vrij vlot terug. Onderstaand hebben wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1123 km per 4 weken. Op basis daarvan verwachten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In het rekenvoorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Vragender):

 • Benzine rijden 2023: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,040/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,100€112,30€1347,60
Elektrisch rijden€0,040€44,92€539,04
Besparing€0,060€67,38€808,56
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in december 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Oost Gelre

Rijd je elektrisch, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Vragender aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke plek de laadzuil gemonteerd wordt. Ze onderzoeken factoren als vindbaarheid en veiligheid. Elke bewoner kan het gebruiken. Updates en informatie kan je lezen op www.oostgelre.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Meer en meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Beste elektrische auto.

Openbare oplaadpunten bekijken (december 2023)

Laadstations in Vragender zijn aanwezig. Iedereen met een abonnement kan terecht bij deze punten. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen lopen uiteen tussen de €0,275 tot €0,570 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In de afbeelding hieronder bekijk jij de openbare laadstations in Vragender. Op deze site vind je ook laadstations en verkooppunten in Lichtenvoorde, Bredevoort, Winterswijk Corle, Winterswijk Brinkheurne en Winterswijk Henxel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden vragender-7134

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij uw bedrijf is relevant voor werknemers en klanten. Heb je een pand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Verder verdient een zakelijke laadpaal zich terug door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief installatiewerk zit zo tussen de €1000 & €2200. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het type laadstation (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals Budget energie, Eneco, Engie, NLE, Energiedirect en Oxxio, Pure energie, Vattenfall, PowerPeers. Over het algemeen niet meer dan €0,250 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,60 p/100 km. Goed om te weten: een benzine aangedreven auto komt uit op zo’n €9,75 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De gemiddelde EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De expert integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanaf de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de installateur overleg je waar het laadpunt het beste kan komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Vragender plaatst het als wallbox aan de muur of op een losse paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke woning geschikt om elektrische voertuigen te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Belangrijk is of de meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne elektrische voertuigen vereisen een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Vragender zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De geschatte kosten van zo’n service bedragen zo’n €1075. Belangrijk: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit Europa. Veel gangbare elektrische auto’s in Vragender beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Oost Gelre verstrekt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of deze laadpaal vlakbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Zie ook www.oostgelre.nl.

Plaats een reactie