Laadpaal Holwerd

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Een gevolg is dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Overweeg dan zeker eens een slimme laadpaal in Holwerd aan huis. D.m.v. een privé laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh + Jaguar I-Pace EV320. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en je hebt het snel terugverdiend. Op EVPlan.nl check je handige informatie over diverse type laadstations, een handige keuzehulp en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Voordelige autorijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €910.
 • Een eigen laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Holwerd

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Jouw elektrische auto opladen zoals bijvoorbeeld de BMW i4 kan op verschillende manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Holwerd kopen is steeds meer in trek. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan elk moment van de dag een volgeladen accu. Evenzeer is het een stuk voordeliger dan bij een openbaar laadstation in de wijk. Wel heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en uiteraard de verbruikte stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn auto en mijn situatie? In onze keuzehulp bieden wij een aantal kooptips voor laadpaal laten installeren in Holwerd. Bekijk ook meer info over Duurzaam rijden.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Holwerd kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een stevige paal. De werking is verder helemaal identiek. Analyseer de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1-fase variant kan laden met de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke woning in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadzuil is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Tegen een kleine meerprijs kan je dit laten aanleggen door een elektricien in Holwerd. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een oplaadstation aan huis

De voordeligste manier van opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een kabel die afneembaar is. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Wat hierbij ook handig is is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het wat rommelig oogt. Tenslotte moet je er rekening mee houden dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (als mede een socket) is de vrijheid in het opladen. Opladen kan altijd en overal met de reguliere meegeleverde kabel. Ook ziet het er niet zo chaotisch uit en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het minpunt is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om daarna het geheel te connecten. Het station met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Holwerd.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: een enkel of een dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekkeringang kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Nuttig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen meer en meer slimme laadfuncties. Bijgaand tref je extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Holwerd vergelijken

De tarieven van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kostprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €900 tot €3000. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het vermogen van de laadpaal. Des te hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Bovendien kan je kiezen voor slimme opladers met features als Hub/Satellite die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Holwerd.

Type stationLaadcapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€545- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€545- €650
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€685- €775
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€860- €935
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Zie ook merken als: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge en Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Holwerd lopen uiteen tussen de €380 en ongeveer €1875. De totale kosten hangen af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Des te groter deze afstand is, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Vaak wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen circa €4,00 op maandbasis.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vergelijk de beste leveranciers uit jouw gemeente.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De investering in een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Op deze pagina bieden wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1029 km (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde calculeren we met welke kosten je rekening moet houden. Hierbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Holwerd):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
SoortTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,105€108,05€1296,54
Elektrisch€0,041€42,19€506,27
Besparing€0,064€65,86€790,27
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân

Rijd je een elektrische auto, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Holwerd aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Als je aan deze voorwaarden voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil geactiveerd wordt. Ze analyseren hiervoor facetten als zichtbaarheid en of het technisch kan. Iedereen mag hier parkeren en laden. Updates en informatie is terug te lezen op www.noardeast-fryslan.nl. Hier kan je ook lezen of je een subsidie kunt krijgen. Het merendeel van de gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Beste laadpassen.

Openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Holwerd kan je op meer en meer plekken vinden. Elke laadpashouder kan daar gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De tarieven wisselen tussen de €0,240 tot €0,555 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In onze maps kaart onderzoek jij de openbare laadstations in Holwerd. Check tevens laadstations en aanbieders in Hiaure, Hantum, Hantumeruitburen, Ternaard en Hantumhuizen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden holwerd-9151

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij je werk is een prettige service voor klanten, bezoekers en personeel. Bezit je een parkeerterrein met 10 parkeervakken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder meerdere subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Bovendien kan je iets bijverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €850 en €2575. Het hele prijskaartje komt tot stand door het soort laadsysteem (softwarematige slimme functies), het totale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Energiedirect, Eneco, Essent, NLE, Engie en PowerPeers, Oxxio, Vandebron, Pure energie. Dat is doorgaans zo’n €0,210 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,95 per 100 kilometer. Ter illustratie: een auto met benzinemotor kost circa €9,75 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De standaard EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Friesland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De specialist kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de stroomvoorziening van je woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de installateur overleg je waar het station moet komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Holwerd bevestigt het laadstation aan de muur of op een speciale paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere elektrische voertuigen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Holwerd kan dit uit handen nemen. De geschatte kosten van zo’n service zijn zo’n €950. Goed om te weten: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt met name toegepast bij verschillende merken binnen de EU. Veel favoriete elektrische auto’s in Holwerd hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Noardeast-Fryslân biedt momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of deze laadpaal vlakbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer informatie zie www.noardeast-fryslan.nl.

Plaats een reactie