Laadpaal Hantumeruitburen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Door deze trend zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het alternatief is een handige laadpaal in Hantumeruitburen aan huis. Op basis van een particulier laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Volkswagen ID.4 1st + DS 3 Crossback E-Tense. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is veel voordeliger. Hier zoek je bruikbare informatie over geschikte soorten laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit de buurt.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoper autorijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €950.
 • Een particulier laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hantumeruitburen

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van een elektrisch voertuig als onder andere de Dacia Spring Electric is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Hantumeruitburen kopen is steeds meer in trek. Het is gemakkelijk en snel en je bent altijd verzekerd van een lange actieradius. Tevens is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kWh prijs voor de stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal past bij mijn woning (meterkast) en auto? Hieronder check je een aantal kooptips wat betreft laadpaal laten installeren in Hantumeruitburen. Op deze website lees je ook meer over Smart Charging.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Hantumeruitburen kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Analyseer de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadzuil functioneert met de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. De 3-fase variant kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt eenvoudig de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Hantumeruitburen. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De voordeligste manier van opladen en altijd een vrije plek!

Vaste of losse kabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse variant. De meerwaarde van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij EV-box tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er water in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ook is het zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is de vrijheid in het opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Bovendien heb je geen rommelige hangende kabels en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het minpunt is dat er een extra handeling vereist is als je jouw EV wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel werkt in de praktijk vaak het best. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n scenario hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Hantumeruitburen.

Enkel of dubbel laadstation
We onderscheiden twee soorten: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Heel erg praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of voor zakelijke doeleinden.

Smart toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door steeds vaker slimme laadfuncties. Hierbij tref jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Hantumeruitburen vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €500 tot +/- €3425. Het prijskaartje hangt met name af van de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Verder heb je de keuze uit slimme palen met speciale snufjes als Autostart die kostbaarder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Hantumeruitburen.

Type laadstationLaadvermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€545- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€520- €615
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€665- €790
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€860- €1045
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Populaire producten

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Overweeg ook: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge of Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hantumeruitburen variëren van €320 en plus minus €2100. Dit hangt af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Optioneel wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je kunt natuurlijk zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen zo’n €6,50 (maandelijks).

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vergelijk ervaren leveranciers in de regio.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto zelf en jouw thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Onderstaand hebben wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1026 km per maand. Op basis daarvan becijferen we wat de verwachte kostenbesparing is. In onze berekening kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hantumeruitburen):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,145€148,77€1785,24
Elektrisch€0,049€50,27€603,29
Besparing€0,096€98,50€1181,95
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân

Rijd je een elektrische auto, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Hantumeruitburen aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een aanzienlijke actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar de laadzuil neergezet wordt. Hierbij bekijken zij zaken als bereikbaarheid en geschatte drukte. Elke bewoner mag hier parkeren en laden. Alle details is beschikbaar op www.noardeast-fryslan.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Steeds meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Accu.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (maart 2024)

Laadstations in Hantumeruitburen zijn veel beschikbaar. Iedereen kan hier laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten variëren tussen de €0,280 tot wel €0,595 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In onze maps kaart check je de openbare laadstations in Hantumeruitburen. Vind ook laadstations en installatiebedrijven in Ternaard, Hantumhuizen, Moddergat, Wierum en Niawier.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hantumeruitburen-9146

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor kan worden gebruikt door personeel of bezoekers. Heb je een gebouw met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de laatste regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarnaast kan je extra geld verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een eigen laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie kost +/- tussen de €775 en €2375. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door het soort systeem (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je eigen energieleverancier zoals Energiedirect, NLE, Eneco, Engie, Essent en Vattenfall, Vandebron, PowerPeers, Pure energie. Dat is doorgaans zo’n €0,210 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,40 per 100 kilometer. Goed om te weten: een benzine aangedreven auto kost al gauw €9,80 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De gemiddelde EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Friesland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De expert treft de nodige voorbereidingen in je stroomkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Via de stroomkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Hantumeruitburen zet het als wallbox tegen de muur of op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen werden geladen op 220V (1-fase). De huidige elektrische voertuigen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Hantumeruitburen kan het allemaal juist aansluiten. De prijzen van deze service bedragen circa €850. Disclaimer: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt met name toegepast bij verschillende merken binnen de EU. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Hantumeruitburen zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Noardeast-Fryslân verstrekt momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Het alternatief is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of deze laadpaal in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Zie ook de website van de gemeente www.noardeast-fryslan.nl.

Plaats een reactie