Laadpaal Wijnbergen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dit resulteert in het feit dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Wijnbergen aan huis. Door gebruik te maken van jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw MG ZS EV of Porsche Taycan Cross Turismo. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is een stuk voordeliger. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over verschillende laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom je in contact met leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Voordelige autorijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €935.
 • Een thuis-laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Wijnbergen

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het laden van een elektrisch voertuig als onder andere de Audi e-tron GT kan op verschillende manieren. Een extra goedkope laadpaal Wijnbergen kopen is steeds meer in trek. Het is ontzettend handig in gebruik en je kunt rekenen op een optimale actieradius. Daarnaast is het vele malen goedkoper dan een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en de verbruikskosten (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mijn situatie? Hieronder kan je aan de slag met belangrijke aspecten om over na te denken voor laadpaal laten installeren in Wijnbergen. Zie ook onze informatie over Elektrische auto zakelijk rijden.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Wijnbergen kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een montagepaal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Analyseer de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1-fase variant maakt gebruik van de standaardaansluiting van 230V. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Iedere woning heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt dan de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Wijnbergen. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Voordelig opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Vaste of losse kabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse stekker. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Ook is het goed om te weten dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Een ander nadeel is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ook is het zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Opladen kan altijd en overal met de stekker die je in de auto hebt liggen. Bovendien oogt het netter en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het minpunt is dat er een extra stap is als je gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, daarna sluit je ‘m aan. Een paal met een losse laadkabel werkt in de praktijk vaak het best. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Wijnbergen.

Enkel of dubbel laadstation
Je kan kiezen uit een enkel of een dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkelvoudige paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Nuttig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hieronder lees je meer informatie over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Wijnbergen vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn heel divers. De investering van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €925 en €3175. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Bovendien heb je de keuze uit slimme stations met toffe extra’s als Dynamic Load Balancing die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Wijnbergen.

Soort laadstationLaadvermogenOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€530- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€500- €635
3-fase laadpaal11 kW4 uur€690- €800
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€850- €935
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende systemen

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Ook interessant: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Wijnbergen schommelen tussen de € 350 en +/- €2075. Dit wordt grotendeels bepaalt door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Vaak wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het is absoluut niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €5,00 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Zoek erkende adviseurs uit jouw omgeving.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie hebben een korte terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte kan je een rekenvoorbeeld zien. Een Nederlander rijdt zo’n 1096 kilometer per maand. Op basis daarvan calculeren we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze berekening hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Wijnbergen):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
SoortTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,130€142,48€1709,76
Elektrisch€0,046€50,42€604,99
Besparing€0,084€92,06€1104,77
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Montferland

Heb je een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Wijnbergen aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente bepaalt of en op welke plek de laadzuil aangesloten wordt. Ze overwegen daarbij factoren als toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke EV-eigenaar kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer details is ook te lezen op www.montferland.info. Daar lees je ook of je een subsidie kunt krijgen. Veel Nederlandse gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Voordeligste elektrische auto.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Wijnbergen zien we steeds meer. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Het is relatief wel duur. De prijzen variëren tussen de €0,250 en €0,575 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de onderstaande kaart treft jij de openbare laadstations in Wijnbergen. Vind ook oplaadplekken en leveranciers in Braamt, Vethuizen, Azewijn, Lengel en s-Heerenberg.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden wijnbergen-7048

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een prettige service voor werknemers en klanten. Zoek je naar opties voor een pand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder verschillende subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Verder kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €1075 en €2200. Het hele prijskaartje wordt bepaald door welk merk je kiest (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Energiedirect, Essent, Eneco, Budget energie, NLE en Vandebron, Vattenfall, Oxxio, Pure energie. Dat is om en nabij de €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,75 p/100 km. Vergeet niet: een auto met benzinemotor kost je zo’n €9,90 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een reguliere EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De leverancier treft de nodige voorbereidingen in de meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de monteur bespreek je wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Wijnbergen zet het als wallbox tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De allereerste elektrische auto’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige elektrische auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Wijnbergen zal al dit werk voor je oplossen. De totale onkosten zijn circa €1025. Belangrijk: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt met name toegepast bij de Europese leveranciers. De meeste bekende elektrische auto’s in Wijnbergen hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Montferland verstrekt momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of de paal in de buurt van jouw huis kan komen. Zie ook de website van de gemeente www.montferland.info.

Plaats een reactie