Laadpaal Hoornaar

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Door deze trend zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Hoornaar aan huis. Dankzij een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw MG ZS EV of bijvoorbeeld de Renault Zoe ZE50 R135. Niet meer wachten op een vrije plek en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Middels onze vergelijker bekijk je waardevolle informatie over velerlei type laadpunten, een handige keuzehulp en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers werkzaam in jouw regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €935.
 • Een eigen laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hoornaar

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. de Hyundai Kona Electric 64 kWh kan op steeds meer plekken. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Hoornaar kopen is iets wat we steeds meer zien. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je kunt rekenen op een perfect opgeladen accu. Daarnaast is het stukken betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de installatie, hardware, kabels en de kosten van jouw eigen stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn auto en mijn situatie? Op deze pagina kan je aan de slag met belangrijke aspecten om over na te denken wat betreft laadpaal laten installeren in Hoornaar. Zie ook onze informatie over Alle elektrische auto’s.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Hoornaar installeren kan op 2 manieren. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of je installeert het op een paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Bekijk kritisch de afstand van jouw EV en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen station
Het 1-fase laadstation maakt gebruik van een standaard 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Iedere woning heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant kan maar liefst 3x 230V leveren. Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt dan je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Hoornaar. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop en snel laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Tenslotte moet je er rekening mee houden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Hiervoor gebruik je de kabel die af-fabriek is geleverd. Tevens ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het minpunt is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw EV wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Hoornaar.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn 2 mogelijkheden: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil heeft te maken met het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkelvoudige paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit biedt uitkomst wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder check je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Hoornaar vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis varieert van €900 – €3400. De prijs hangt vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Bovendien heb je de keuze uit slimme opladers met toffe snufjes als gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Hoornaar.

Soort laadpaalVermogenOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€545- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€540- €610
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€670- €790
3-fase laadpaal22 kW2 uur€835- €985
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top systemen

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric en Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hoornaar variëren van €440 – €2125. Dit hangt af van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter het perceel, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Laadpas
Hedendaags wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €6,25 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vergelijk erkende installateurs in de regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De aanschaf van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In de tabel hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1051 kilometer per 4 weken. Op basis van dit gemiddelde begroten we wat je kunt besparen. In het rekenvoorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hoornaar):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€136,63€1639,56
Elektrisch€0,046€48,35€580,15
Besparing€0,084€88,28€1059,41
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Molenlanden

Een elektrische auto gekocht, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Hoornaar aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke plek de laadzuil aangesloten wordt. Daarbij bekijkt de gemeente aspecten zoals zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke EV-rijder mag hier parkeren en laden. Meer details kan je lezen op www.molenlanden.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Meer en meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Beste elektrische auto.

Kaart met openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Hoornaar zijn er veel. Elke laadpashouder kan terecht bij deze punten. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,230 – €0,580 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het onderstaande kaartje zie je alle openbare laadstations in Hoornaar. Vergelijk ook laadplekken en verkooppunten in Vuren, Dalem, Spijk, Schelluinen en Buurmalsen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hoornaar-4223

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor is relevant voor werknemers en klanten. Beschik je over een bedrijfspand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Ook kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief installatiewerk zit zo tussen de €975 – €2000. De uiteindelijke kostprijs hangt vooral af van het model laadzuil (eventuele slimme functies), het totale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Energiedirect, Eneco, Budget energie, NLE, Engie en PowerPeers, Vandebron, Vattenfall, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,230 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,85 p/100 km. Belangrijk: een gemiddelde benzineauto kost circa €9,80 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een normale EV eist 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Zuid-Holland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De leverancier legt een aparte stroomgroep aan in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanaf de stoomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overleg met de expert wordt besloten wat de beste manier is om het graafwerk te beperken. De laadpaal installateur in Hoornaar zet het laadstation vast tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is ieder huis geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Belangrijk is of de meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve EV’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Hoornaar kan dit allemaal regelen. De tarieven hiervan zijn zo’n €1100. Disclaimer: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers komen we tegen bij merken uit de Europese Unie. Veel van de populaire elektrische auto’s in Hoornaar beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Molenlanden heeft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of het laadpunt nabij jouw huis kan komen. Een verzoek indienen kan op www.molenlanden.nl.

Plaats een reactie