Laadpaal Luddeweer

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Daarbij komt ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Luddeweer aan huis. Middels een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Mini Electric of Porsche Taycan 4S Plus. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook financieel gezien een goede investering. Op dit portaal bekijk je praktische informatie over betrouwbare type laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoop rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €970.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Luddeweer

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van de accu van een EV als onder andere de BMW i4 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een extra goedkope laadpaal Luddeweer kopen is iets wat we steeds meer zien. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan elk moment van de dag een 100% actieradius. Overigens is het stukken betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. Wel heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en de verbruikskosten (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mij EV en woning? Verderop bieden wij tips en adviezen rondom laadpaal laten installeren in Luddeweer. Of klik door voor meer informatie over Beste laadpassen.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Luddeweer kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of je installeert het op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Achterhaal hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadpaal maakt gebruik van de reguliere 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke woning in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie maakt gebruik van krachtstroom (400V). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt hierin investeren en je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Luddeweer. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een kabel die afneembaar is. Het gemak van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Wat hierbij ook handig is is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij is het goed om je te bedenken dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Opladen kan altijd en overal met de stekker die je in de auto hebt liggen. Ook oogt het een stuk georganiseerder en profiteer je van een langere levensduur. Een punt van kritiek is dat er een extra handeling vereist is als je wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel is vaak de beste keuze. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: probeer ook eens de snelladers in Luddeweer.

Enkele vs dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkel of een dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Dit is praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen meer en meer slimme laadfuncties. Hieronder tref jij extra details over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Luddeweer vergelijken

De tarieven van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €525 t/m €3375. De kosten worden tot stand door o.a. de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Daarnaast zijn er slimme stations met innovatieve opties als gezichts- en gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Luddeweer.

Type stationLaadvermogenOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€510- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€535- €630
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€670- €790
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€860- €975
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende producten

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Luddeweer lopen uiteen tussen de €420 & €1800. De totale kosten hangen af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Laadpas
Bij steeds meer services wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar geeft verschillende voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €6,75 per maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk aangesloten vakmannen uit jouw streek.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In de tabel hieronder hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1091 kilometer per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt begroten we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In ons voorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Luddeweer):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
SoortTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,125€136,38€1636,50
Elektrisch rijden€0,045€49,10€589,14
Besparing€0,080€87,28€1047,36
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Midden-Groningen

Heb je een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Luddeweer aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Ze onderzoeken invalshoeken zoals toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen met een elektrische auto mag het gebruiken. Extra achtergrondinfo is terug te lezen op www.midden-groningen.nl/. Hier kan je ook lezen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Goedkoopste laadpaal.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (juni 2024)

Laadstations in Luddeweer zijn elke dag werkzaam. Elke weggebruiker kan daar gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen schommelen tussen de €0,235 tot €0,570 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het Google Maps overzicht vind je de openbare laadstations in Luddeweer. Vind ook laadplekken en verkooppunten in Lageland, Lageland, Slochteren, Froombosch en Woudbloem.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden luddeweer-9624

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij uw bedrijf is heel praktisch voor bijv. klanten, bezoekers en personeel. Gaat het om een bedrijfspand met meer dan 10 parkeervakken? Op basis van de huidige wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Ook kan je iets bijverdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief installatiewerk zit zo tussen de €1050 & €2075. De kosten van het hele pakket hangt vooral af van het soort systeem (eventuele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat betaal ik voor een volle accu?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je eigen energieleverancier zoals NLE, Energiedirect, Budget energie, Essent, Engie en Pure energie, PowerPeers, Vandebron, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,30 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzineauto kost je al snel €9,55 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De huidige EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Groningen.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Via dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Luddeweer monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een vrijstaande paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Al met al is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De hedendaagse types vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Luddeweer kan dit uit handen nemen. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €1000. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabels / stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij verschillende merken binnen de EU. Veel favoriete elektrische auto’s in Luddeweer zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Midden-Groningen heeft momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of het oplaadpunt in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Een verzoek indienen kan op www.midden-groningen.nl/.

Plaats een reactie