Laadpaal Eursinge

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Eursinge aan huis. Middels een particulier laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Audi e-tron GT of jouw DS 3 Crossback E-Tense. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is erg goedkoop. Op EVPlan.nl check je uitgebreide informatie over populaire laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Rijden zonder kosten door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis koop je al voor €920.
 • Een privé laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Eursinge

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. een CUPRA el-Born is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Eursinge kopen is iets wat we steeds meer zien. Hij is altijd beschikbaar en je hoeft niet onzeker te zijn over een optimale actieradius. Bovendien is het vele malen goedkoper dan een publiek laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kWh prijs voor de stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning en auto? In het gedeelte hieronder bieden wij aantal belangrijke aandachtspunten m.b.t. laadpaal laten installeren in Eursinge. Zie ook aanvullende informatie over Stekkers.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Eursinge kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een losse paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Bekijk altijd goed de afstand van jouw EV en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase installatie kan laden met de standaard 230 voltage. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Iedere woning heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale vermogen is 11 kW. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt gemakkelijk je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Eursinge. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De goedkoopste oplossing en altijd een vrije plek!

Laadkabel: los of vast
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare kabel. Het belangrijkste voordeel van de vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een bijkomend voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij EV-box tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Daarnaast kan het zijn dat het een rommelig geheel wordt. Ten derde kan het zijn dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (of een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je gebruikt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Ook oogt het netter en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Belangrijk nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadzuil met losse kabel is vaak de beste keuze. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n scenario hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Eursinge.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit biedt uitkomst als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door intuïtieve slimme laadfuncties. Hieronder delen we extra uitleg over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Eursinge vergelijken

De kosten van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €500 – €3025. De aanschafkosten hangen vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Daarnaast zien we steeds meer slimme wallboxen en palen met extra functies als Peak Shaving die duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Eursinge.

Soort laadpaalVermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€535- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€525- €605
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€650- €790
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€865- €965
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric en Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Eursinge lopen uiteen tussen de €380 & €1800. Deze prijs komt tot stand door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Hedendaags wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je kunt natuurlijk zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €4,75 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Achterhaal de beste verkooppunten uit jouw streek.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In de tabel hieronder vind je een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1142 kilometer op maandbasis. Op basis van dit gemiddelde begroten we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In ons voorbeeld gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Eursinge):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
TypeTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,120€137,04€1644,48
Elektrisch rijden€0,044€50,25€602,98
Besparing€0,076€86,79€1041,50
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Midden-Drenthe

Rijd je een elektrische auto, echter beschikt je niet over een eigen oprit? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Eursinge aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente neemt een besluit over of en in welke omgeving de laadzuil geplaatst wordt. Ze checken daarvoor factoren als bereikbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen mag het gebruiken. Meer informatie is beschikbaar gesteld op www.middendrenthe.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Zakelijk elektrische auto leasen.

Openbare oplaadpunten zoeken (juli 2024)

Laadstations in Eursinge zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een EV heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,265 – €0,615 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de onderstaande kaart onderzoek jij de openbare laadstations in Eursinge. Bekijk ook laadstations en installatiebedrijven in Zwiggelte, Zuidveld, Westerbork, Hoogersmilde en Appelscha.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden eursinge-9434

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij het bedrijfspand biedt veel uitkomst voor je personeel en relaties. Gaat het om een bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Tegenwoordig moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder meerdere subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Bovendien kan je extra geld verdienen door derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen met daarbij de installatie kost tussen de €1025 & €2450. De totaalprijs wordt grotendeels bepaalt door af het soort systeem (additionele slimme functies), de laadcapaciteit, het aantal benodigde kabelmeters en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals NLE, Energiedirect, Eneco, Essent, Budget energie en Pure energie, Vandebron, PowerPeers, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,230 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,10 p/100 km. Vergeet niet: een benzineauto kost je al snel €10,25 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Drenthe.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De expert legt een aparte stroomgroep aan in het centrale stroompunt in je huis. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanaf de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de monteur bespreek je wat een goede plek is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De gecertificeerde laadpaal installateur in Eursinge monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De vroegere modellen werden geladen op 220V (1-fase). Moderne elektrische wagens vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Eursinge zal al dit werk voor je oplossen. De tarieven hiervan zijn circa €900. Bedenk wel: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. De meeste gangbare elektrische auto’s in Eursinge dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Elke gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Midden-Drenthe verstrekt momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het openbare laadpunt nabij jouw woning kan komen. Voor extra info verwijzen we je naar www.middendrenthe.nl.

Plaats een reactie