Laadpaal Nieuw- en Sint Joosland

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat heeft als gevolg dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Overweeg dan zeker eens een 100% eigen laadpaal in Nieuw- en Sint Joosland aan huis. Door gebruik te maken van een privé laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh & Tesla Model Y Long Range Performance. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is ook financieel gezien een goede investering. Middels onze vergelijker tref je handige informatie over velerlei laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Nog voordeliger rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €930.
 • Een privaat laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Nieuw- en Sint Joosland

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Volkswagen ID.4 1st gaat steeds eenvoudiger. Een slimme eigen goedkope laadpaal Nieuw- en Sint Joosland kopen is steeds meer in trek. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je bent altijd verzekerd van een 100% actieradius. Ook is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadpunt in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kosten van jouw eigen stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mij EV en woning? In het gedeelte hieronder bespreken we tips en adviezen ten aanzien van laadpaal laten installeren in Nieuw- en Sint Joosland. Op deze website lees je ook meer over Laadpaal installatie.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Nieuw- en Sint Joosland kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een montagepaal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk kritisch de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase installatie werkt met de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elk adres beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen is 11 kW. De 3-fase variant heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt hierin investeren en jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Nieuw- en Sint Joosland. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Vaste of losse laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het grote voordeel van de vaste stekker is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er water in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er wat rommelig bij hangt. Bovendien is het zo dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het opladen gebeurt namelijk met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Verder oogt het een stuk georganiseerder en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het grote nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je even kort wilt opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n scenario zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Nieuw- en Sint Joosland.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Dit is praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door intuïtieve slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf check je meer informatie over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Nieuw- en Sint Joosland vergelijken

De prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De investering van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €750 tot €3025. De prijs hangt vooral af van het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Verder heb je de keuze uit slimme stations met snufjes als voice of gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Nieuw- en Sint Joosland.

Laadstation typeCapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€530- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€525- €620
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€695- €765
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€830- €965
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire systemen

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Overweeg ook: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba & Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Nieuw- en Sint Joosland wisselen tussen de €300 en ongeveer €2000. De prijs wordt bepaald door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Bij sommige aanbieders wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is geen vereiste, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €4,75 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Achterhaal aangesloten installateurs in de regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Op deze pagina kan je een rekenvoorbeeld zien. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1096 kilometer per 4 weken. Hiermee calculeren we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze calculatie zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Nieuw- en Sint Joosland):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
SoortKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,135€147,96€1775,52
Elektrisch€0,047€51,51€618,14
Besparing€0,088€96,45€1157,38
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Middelburg

Heb jij de beschikking over een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Nieuw- en Sint Joosland aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke locatie de laadzuil geactiveerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als toegankelijkheid en of het technisch kan. Elke EV-eigenaar mag het gebruiken. Meer details is beschikbaar gesteld op www.middelburg.nl. Hier lees je bovendien of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Private lease elektrische auto.

Overzicht met openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Nieuw- en Sint Joosland zijn er voldoende. Iedereen met een abonnement kan terecht bij deze punten. De onkosten liggen daar wel hoger. De kosten variëren tussen de €0,280 tot €0,610 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het onderstaande kaartje vind je de openbare laadstations in Nieuw- en Sint Joosland. Check tevens laadmogelijkheden en leveranciers in Burgh-Haamstede, Noordwelle, Renesse, Ellemeet en Scharendijke.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden nieuw--en-sint-joosland-4341

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor kan worden gebruikt door je personeel en relaties. Heb je een kantoor of bedrijf met tenminste 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarnaast kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief plaatsing kost tussen de €775 & €2250. De kosten van het hele pakket wordt grotendeels bepaalt door af het soort laadsysteem (wel of geen slimme functies), het maximale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Eneco, Essent, Engie, Budget energie, NLE en Vandebron, Vattenfall, Oxxio, Pure energie. Dit is nu ongeveer €0,240 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,50 p/100 km. Ter vergelijking: een benzineauto kost ongeveer €10,25 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een normale EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Zeeland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De expert integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Van de stroomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Nieuw- en Sint Joosland monteert het als wallbox of op een losse paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is ieder huis in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Bekijk vooraf wel of je meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen werden geladen op 220V (1-fase). De actuele elektrische voertuigen kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Nieuw- en Sint Joosland kan jou hierin ontzorgen. De onkosten van deze installatieservice zijn zo’n €1050. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 zien we vooral terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel bekende elektrische auto’s in Nieuw- en Sint Joosland zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Middelburg verstrekt op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het laadpunt niet al te ver van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer info en aanvragen zie www.middelburg.nl.

Plaats een reactie