Laadpaal Wervershoof

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Een gevolg is dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Wervershoof aan huis. Op basis van een zelfvoorzienend laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Mini Electric en/of Renault Twingo Electric. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is veel voordeliger. Op dit portaal vind je praktische informatie over diverse laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je de beste installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Nog goedkoper rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €970.
 • Een particulier laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Wervershoof

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van de accu van een EV zoals een Skoda Enyaq iV 80 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Wervershoof kopen biedt veel voordelen. Het is ontzettend handig in gebruik en je hebt dan elk moment van de dag een lange actieradius. Overigens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij laden bij openbare stations. Je hebt te maken met de volgende kosten: de aanschaf en installatie van de paal en de verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met inhoudelijke informatie en tips ten aanzien van laadpaal laten installeren in Wervershoof. Op deze website lees je ook meer over Stekkers.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Wervershoof kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk vooraf na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadzuil kan laden met de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. In principe heeft elke woning zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt dit laten aanleggen door een elektricien in Wervershoof. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Verder is het zo dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo netjes uit ziet. Als laatste noemen we nog even dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Eveneens ligt de kabel niet zo in het zicht en profiteer je van een langere levensduur. Een negatief aspect is dat er een extra stap is als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een laadzuil met losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Wervershoof.

Enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 ingang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit is praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of juist voor bedrijven.

Slimme functies
Laadstations hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder check je extra details over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Wervershoof vergelijken

De prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De kosten van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €725 tot en met €3350. De prijs wordt bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. In aanvulling hierop zijn er slimme systemen met speciale opties als Dynamic Load Balancing die kostbaarder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Wervershoof.

Type laadpaalVermogenTijd volle batterijPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€500- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€535- €625
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€700- €770
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€870- €1040
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Andere merken: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric of Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Wervershoof lopen uiteen tussen de €340 en plus minus €1850. Dit wordt grotendeels bepaalt door of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Soms wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €3,50 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Check aangesloten installatiebedrijven die werken in je omgeving.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt plus installatie kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Op deze pagina kan je een rekenvoorbeeld zien. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1134 kilometer (maandelijks). Met dit aantal kilometers verwachten we met welke kosten je rekening moet houden. Hierbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Wervershoof):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
TypePrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,150€170,10€2041,20
Elektrisch€0,050€56,70€680,40
Besparing€0,100€113,40€1360,80
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Medemblik

Heb jij de beschikking over een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Wervershoof aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil komt te staan. Hierbij bekijken zij variabelen als zichtbaarheid en doorstroming. Elke inwoner kan hier gebruik van maken. Alle details kan je lezen op www.medemblik.nl. Daar kom je er ook achter of er een subsidie mogelijk is. Veel gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Zakelijk elektrische auto leasen.

Overzicht met openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Wervershoof zijn er veel. Iedereen met een laadpas kan hier laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De onkosten wisselen tussen de €0,255 en €0,570 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het onderstaande kaartje doorzoek jij de openbare laadstations in Wervershoof. Vind ook laadplekken en verkopers in Hauwert, Zwaag, Nibbixwoud, Wognum en Zwaagdijk-West.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden wervershoof-1693

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je bedrijf biedt veel uitkomst voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Zoek je naar opties voor een bedrijf met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Bovendien kan je iets bijverdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal bij de woning met daarbij de installatie kost +/- tussen de €1000 en €2000. De prijsindicatie wordt bepaald door het type laadpaal (eventuele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Eneco, Energiedirect, Engie, Budget energie, NLE en PowerPeers, Vandebron, Oxxio, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,220 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,40 per 100 kilometer. Belangrijk: een auto met benzinemotor kost je zo’n €9,90 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een reguliere EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Holland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De specialist integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanuit de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de monteur bespreek je wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Wervershoof zet het laadstation vast tegen de muur of op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve elektrische auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Wervershoof zal al dit werk voor je oplossen. De tarieven hiervan zijn zo’n €800. Belangrijk: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 is vooral te zien bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel bekende elektrische auto’s in Wervershoof beschikken over een type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Medemblik verschaft momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt aanvragen of het oplaadpunt niet al te ver van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.medemblik.nl.

Plaats een reactie