Laadpaal Hauwert

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Hierdoor zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Hauwert aan huis. Met behulp van een laadstation van jezelf weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh of Skoda Enyaq iV 80X. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is erg goedkoop. Op deze pagina zoek je waardevolle informatie over velerlei laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je de beste installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Goedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €955.
 • Een laadstation bij de woning heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hauwert

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV zoals de Mercedes EQA gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Hauwert kopen is iets wat we steeds meer zien. Het is ontzettend handig in gebruik en je hoeft niet onzeker te zijn over een volgeladen accu. Overigens is het een stuk voordeliger dan bij onderweg laden. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kWh prijs voor de stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn auto en mijn situatie? In onze keuzehulp check je belangrijke aspecten om over na te denken ten aanzien van laadpaal laten installeren in Hauwert. Of klik door voor meer informatie over Laadpaal installatie.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Hauwert kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk vooraf na over de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase aansluiting werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elk woonadres in ons land heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. De 3-fase installatie heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt tegen geringe kosten deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Hauwert. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse kabel. Het pluspunt van een vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de levensduur van de kabel minder is door de (soms) slechte weersomstandigheden (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander minpunt is dat het een rommelig geheel wordt. Als laatste moet je er rekening mee houden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Het opladen gebeurt namelijk met de stekker die je in de auto hebt liggen. Bovendien oogt het een stuk georganiseerder en profiteer je van een langere levensduur. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra stap is als je gaat laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. De oplossing met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dat geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: probeer ook eens de snelladers in Hauwert.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Je kan kiezen uit een enkel of een dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkele paal heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit biedt uitkomst als je 2 elektrische auto’s hebt of juist voor bedrijven.

Slimme functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. Bijgaand check je extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Hauwert vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €950 en €3375. De prijs wordt bepaald door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger je systeem, hoe optimaler het laadproces van de batterij. In aanvulling hierop heb je de keuze uit slimme palen met mogelijkheden als Autostart die kostbaarder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Hauwert.

Type stationCapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€515- €600
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€540- €640
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€660- €800
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€855- €955
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede leveranciers

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge & Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hauwert bedragen tussen de €390 & €1800. Dit wordt grotendeels bepaalt door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Laadpas
Soms wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je kunt natuurlijk zonder, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €7,50 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Achterhaal populaire installateurs uit jouw regio.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Op deze pagina kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1133 kilometer op maandbasis. Op basis daarvan verwachten we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze calculatie gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hauwert):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
TypePrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,145€164,29€1971,42
Elektrisch rijden€0,049€55,52€666,20
Besparing€0,096€108,77€1305,22
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Medemblik

Rijd je een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Hauwert aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en op welke locatie de laadzuil komt te staan. Daarbij bekijkt de gemeente invalshoeken zoals toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen met een elektrische auto mag gebruik maken van het oplaadpunt. Extra achtergrondinfo vind je op www.medemblik.nl. Hier kan je ook lezen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Private lease elektrische auto.

Lijst met openbare laadpunten (april 2024)

Laadstations in Hauwert vind je op steeds meer plekken. Iedereen met een EV kan daar gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten liggen tussen de €0,280 – €0,595 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het volgende schema check jij de openbare laadstations in Hauwert. Vergelijk ook laadplekken en installatiebedrijven in Zwaag, Nibbixwoud, Wognum, Zwaagdijk-West en Zwaagdijk-Oost.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hauwert-1692

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij uw bedrijf biedt veel uitkomst voor klanten, bezoekers en personeel. Gaat het om een kantoorpand met 10 parkeerplekken of meer? Tegenwoordig moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief installatie zit zo tussen de €1000 en €2400. De totale investering is afhankelijk van het type laadstation (wel of geen slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Eneco, Engie, Energiedirect, Essent, Budget energie en Pure energie, Vandebron, PowerPeers, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,245 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,60 per 100 kilometer. Ter illustratie: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €9,85 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een normale EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Holland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De specialist kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanuit dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In samenspraak met de vakman bepaal je waar het station moet komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Hauwert plaatst het als wallbox aan de muur of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste elektrische voertuigen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Innovatieve types hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). We spreken ook wel over krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Hauwert kan dit allemaal regelen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen circa €1025. Belangrijk: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers (van laadkabels) kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de Europese leveranciers. Veel van de gangbare elektrische auto’s in Hauwert dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Medemblik verschaft momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of deze laadpaal in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Zie ook www.medemblik.nl.

Plaats een reactie