Laadpaal Zwaag

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Daarbij komt ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Zwaag aan huis. Middels een privé laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge of jouw Porsche Taycan 4S Plus. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook financieel gezien een goede investering. Op EVPlan.nl check je praktische informatie over meerdere laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit de buurt.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €985.
 • Een eigen laadstation aan huis verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Zwaag

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het laden van een elektrisch voertuig als o.a. een Aiways U5 kan op steeds meer plekken. Een eigen goedkope laadpaal Zwaag kopen is iets wat we steeds meer zien. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je rijdt elke ochtend weg met een perfect opgeladen accu. Overigens is het vele malen goedkoper dan onderweg laden. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de tarieven voor de elektriciteit (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal past bij mijn EV en mijn woning/meterkast? Verderop delen we tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Zwaag. Op EVplan.nl lees je ook meer over Laadpalen.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Zwaag kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of hij komt op een aparte paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation gaat via de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase installatie kan maar liefst 3x 230V leveren. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadstation kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt eenvoudig dit laten aanleggen door een elektricien in Zwaag. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop en snel laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Wat hierbij ook handig is is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er door wind en regen water in kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het er wat rommelig bij hangt. Ook kan het zijn dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Opladen kan altijd en overal met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Eveneens ziet het er niet zo chaotisch uit en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om daarna het geheel te connecten. Een laadpaal zonder vaste kabel is doorgaans toch praktischer. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dat geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Zwaag.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: een enkel of een dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
De huidige oplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hierbij lees jij extra details over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Zwaag vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn heel divers. De kosten van een laadstation voor thuis varieert van €900 tot +/- €3400. De prijs hangt vooral af van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Verder onderscheiden we slimme palen met speciale snufjes als voice of gezichtsherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Zwaag.

Type stationVermogenOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€505- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€535- €600
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€685- €765
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€870- €1000
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Alternatieve marken: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge en Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Zwaag liggen tussen de €380 en plus minus €1825. Dit wordt berekend aan de hand van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabels benodigd zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Steeds vaker wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je kunt natuurlijk zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van deze laadpaal abonnementen liggen rond de €4,00 per maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • 24/7 helpdesk support.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vind ervaren vakmannen uit jouw gemeente.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In de tabel hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1132 kilometer (maandelijks). Met dit aantal kilometers calculeren we wat de mogelijke besparing zal zijn. Daarbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Zwaag):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
TypePrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,140€158,48€1901,76
Elektrisch€0,048€54,34€652,03
Besparing€0,092€104,14€1249,73
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hoorn

Heb je een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Zwaag aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Zodra je voldoet aan deze criteria wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke straat de laadzuil aangesloten wordt. Ze overwegen daarbij aspecten zoals zichtbaarheid en drukte. Elk huishouden mag hier parkeren en laden. Meer details is ook gepubliceerd op www.hoorn.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er een subsidie mogelijk is. Veel Nederlandse gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Elektrische auto leasen.

Kaart met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Zwaag vind je op steeds meer plekken. Iedereen met een EV kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen variëren tussen de €0,290 en €0,595 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het onderstaande kaartje zie jij alle openbare laadstations in Zwaag. Vind ook laadstations en installateurs in Nibbixwoud, Wognum, Zwaagdijk-West, Zwaagdijk-Oost en Midwoud.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden zwaag-1689

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij je werk biedt veel uitkomst voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Betreft het een bedrijfspand met 10 parkeervakken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Tevens kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen en laten installeren zit qua kostprijs tussen de €825 en €2425. De totale investering is afhankelijk van welk merk je kiest (eventuele slimme functies), de laadcapaciteit, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw leveranciers van energie zoals Eneco, Energiedirect, Engie, Budget energie, NLE en PowerPeers, Vandebron, Oxxio, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,250 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,95 p/100 km. Even om te vergelijken: een normale auto op benzine kost je al snel €9,80 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Holland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De leverancier integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanuit dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overleg met de expert wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De ervaren laadpaal installateur in Zwaag plaatst het als wallbox aan de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke stroomkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De oude modellen EV’s werden geladen op 220V (1-fase). De actuele modellen hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Zwaag zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De kosten daarvoor zijn zo’n €900. Goed om te weten: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers (van laadkabels) verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de Europese leveranciers. Veel favoriete elektrische auto’s in Zwaag zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Iedere regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Hoorn verschaft op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt specifiek verzoeken of de laadzuil in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor meer info en aanvragen zie www.hoorn.nl.

Plaats een reactie