Laadpaal Zwaagdijk-Oost

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Daarbij komt ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het is dan mogelijk om te gaan voor een 100% eigen laadpaal in Zwaagdijk-Oost aan huis. Middels een zelfvoorzienend laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Polestar 2 en/of Tesla Model X Long Range Plus. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op EVPlan.nl vind je uitgebreide informatie over verschillende soorten laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk werkzaam in jouw regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Altijd een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Nog goedkoper rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €940.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Zwaagdijk-Oost

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Jouw elektrische auto opladen als onder andere de Volkswagen ID.3 Pure kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Zwaagdijk-Oost kopen biedt veel voordelen. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan elk moment van de dag een 100% actieradius. Verder is het een stuk voordeliger dan bij een openbaar laadstation in de wijk. De kosten worden gevormd door een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de tarieven voor de elektriciteit (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn woning (meterkast) en auto? Hierbij bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten ten aanzien van laadpaal laten installeren in Zwaagdijk-Oost. Op EVplan.nl lees je ook meer over Energieleverancier.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Zwaagdijk-Oost kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Houd rekening met de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase installatie maakt gebruik van de standaardaansluiting van 230V. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt eenvoudig de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Zwaagdijk-Oost. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Spotgoedkoop opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een kabel die afneembaar is. Het belangrijkste voordeel van de vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een bijkomend voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ten derde kan het zijn dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Je pakt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Tevens ziet het er wat netter uit en gaat jouw kabel langer mee. Een punt van kritiek is dat de drempel wat hoger wordt als jij de EV even snel wil bijladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, daarna sluit je ‘m aan. De oplossing met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dat geval zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: probeer ook eens de snelladers in Zwaagdijk-Oost.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Men kan kiezen voor een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Heel erg praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of voor zakelijke doeleinden.

Slimme toepassingen
Laadstations hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder check jij meer info over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Zwaagdijk-Oost vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De prijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €725 t/m €3050. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het laadvermogen van het systeem. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Tevens zijn er slimme systemen met toffe mogelijkheden als Autostart die duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Zwaagdijk-Oost.

Soort laadpaalLaadcapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€530- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€525- €620
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€675- €770
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€835- €1050
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba & Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Zwaagdijk-Oost komen uit tussen de €320 en €2025. Dit hangt vooral af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Vaak wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen circa €4,25 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Bekijk aangesloten vakmannen uit jouw streek.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je snel terugverdiend. In het onderstaande gedeelte hebben wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1128 km (maandelijks). Op basis daarvan berekenen we wat jouw potentiële besparing is. In ons geval gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Zwaagdijk-Oost):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
TypePrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,120€135,36€1624,32
Elektrisch rijden€0,044€49,63€595,58
Besparing€0,076€85,73€1028,74
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Medemblik

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Zwaagdijk-Oost aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Als je aan deze voorwaarden voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke straat de laadzuil komt te staan. Ze checken daarvoor invalshoeken zoals zichtbaarheid en geschatte drukte. Elke EV-eigenaar kan hier gebruik van maken. Alle details is beschikbaar gesteld op www.medemblik.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Daar kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Laadpaal installatie.

Openbare oplaadpunten in de buurt (juni 2024)

Laadstations in Zwaagdijk-Oost zijn dagelijks beschikbaar. Elke weggebruiker kan hier laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen schommelen tussen de €0,275 tot wel €0,580 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het Google Maps overzicht bekijk jij de openbare laadstations in Zwaagdijk-Oost. Check tevens laadplekken en installateurs in Midwoud, Oostwoud, Twisk, Opperdoes en De Weere.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden zwaagdijk-oost-1682

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij uw bedrijf kan worden gebruikt door personeel of bezoekers. Zoek je naar opties voor een bedrijfspand met 10 parkeerplekken of meer? Tegenwoordig is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij meerdere subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een particulier laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie zit zo tussen de €800 – €2425. De prijsindicatie is afhankelijk van het model laadzuil (additionele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals Eneco, Engie, Essent, Budget energie, NLE en Pure energie, Vattenfall, Oxxio, Vandebron. Dit is nu ongeveer €0,240 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,75 p/100 km. Om een indicatie te geven: een benzineauto komt uit op zo’n €9,85 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een reguliere EV eist 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Noord-Holland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De leverancier legt een aparte stroomgroep aan in de meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanuit de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overeenstemming met de specialist bereken je waar de laadpaal wordt geplaatst zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Zwaagdijk-Oost monteert ‘m in overleg tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve elektrische auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Zwaagdijk-Oost kan het allemaal juist aansluiten. De tarieven hiervan zijn circa €900. Bedenk wel: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij merken uit Europa. Veruit de meest gangbare elektrische auto’s in Zwaagdijk-Oost beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Medemblik biedt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of het openbare laadpunt niet al te ver van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.medemblik.nl.

Plaats een reactie