Laadpaal Oostwoud

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dat betekent ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Het alternatief is een privé laadpaal in Oostwoud aan huis. Door gebruik te maken van een privé laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Volkswagen ID.3 Pure & Skoda Enyaq iV 80X. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op EVPlan.nl check je extra informatie over velerlei type laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je ervaren leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Gratis rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €915.
 • Een individueel laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oostwoud

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het elektrisch laden van een EV zoals bijvoorbeeld de CUPRA el-Born is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een extra goedkope laadpaal Oostwoud kopen is een zeer interessante optie. Het is ontzettend handig in gebruik en je hoeft niet onzeker te zijn over een 100% actieradius. Eveneens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek laadpunt. De kosten worden gevormd door de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en uiteraard de verbruikte stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn auto en mijn situatie? Hierbij bespreken we een aantal kooptips rondom laadpaal laten installeren in Oostwoud. Op EVplan.nl lees je ook meer over Elektrisch v.s. benzine.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Oostwoud kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of hij komt op een aparte paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Onderzoek hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase aansluiting werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. In principe heeft elke woning sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie maakt gebruik van krachtstroom (400V). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadstation is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt dan de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Oostwoud. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse stekker. De meerwaarde van een vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een bijkomend voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze sneller nat wordt (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het wat rommelig oogt. Ook is het in de praktijk zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (ofwel een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je gebruikt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Ook heb je geen rommelige hangende kabels en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het minpunt is dat je een stap extra moet uitvoeren als jij de EV even snel wil bijladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dit geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Oostwoud.

Enkel of dubbel laadstation
Men kan kiezen voor een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Ideaal als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of juist voor bedrijven.

Innovatieve toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig intuïtieve slimme laadfuncties. Hierbij tref jij meer informatie over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Oostwoud vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De adviesprijs van een laadstation voor thuis varieert van €725 – €3075. De prijs wordt bepaald door de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. In aanvulling hierop zijn er slimme wallboxen en palen met features als Autostart die een grotere investering vereisen. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Oostwoud.

Type laadpaalLaadcapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€500- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€530- €630
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€665- €765
3-fase laadpaal22 kW2 uur€875- €975
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende producten

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met App voor inzicht in stroomverbruik en laadkosten.
 14. Zie ook merken als: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba of Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Oostwoud komen uit tussen de €370 en +/- €1825. Dit hangt af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe hoger het aantal meters, des te meer graafwerk er bij komt kijken en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementstarieven laadpassen
Hedendaags wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn circa €3,50 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk erkende vakmannen uit jouw streek.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. In de tabel hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1126 km per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt calculeren we wat jouw potentiële besparing is. In onze begroting hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oostwoud):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
SoortTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,110€123,86€1486,32
Elektrisch rijden€0,042€47,29€567,50
Besparing€0,068€76,57€918,82
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Medemblik

Heb jij de beschikking over een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Oostwoud aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente zal concluderen of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Daarbij bekijkt de gemeente facetten als zichtbaarheid en drukte. Elke EV-eigenaar kan het gebruiken. Extra achtergrondinfo kun je terugvinden op www.medemblik.nl. Daar lees je ook of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op die site kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Goedkoopste laadpas.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (april 2024)

Laadstations in Oostwoud nemen in rap tempo toe. Iedere EV-bezitter kan hier parkeren en laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten wisselen tussen de €0,240 – €0,560 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de afbeelding hieronder treft je de openbare laadstations in Oostwoud. Check tevens oplaadplekken en installatiebedrijven in Twisk, Opperdoes, De Weere, Lambertschaag en Abbekerk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oostwoud-1678

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij uw bedrijf is relevant voor werknemers en klanten. Bekijk je de mogelijkheden voor een pand met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de laatste regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Verder kunnen bedrijven verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief installatie varieert kostentechnisch tussen de €1025 en €2100. De totaalprijs is afhankelijk van het model laadzuil (met of juist zonder slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals Eneco, Energiedirect, Budget energie, Essent, Engie en PowerPeers, Pure energie, Vandebron, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,215 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,20 p/100 km. Ter vergelijking: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €9,65 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De huidige EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Noord-Holland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De leverancier treft de nodige voorbereidingen in de meterkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Via de stroomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Oostwoud plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een losse paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Meestal is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige elektrische auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Oostwoud kan jou hierin ontzorgen. De totale onkosten bedragen circa €1100. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door merken uit de Europese Unie. De favoriete elektrische auto’s in Oostwoud zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Medemblik heeft momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of de paal nabij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Zie ook de website van de gemeente www.medemblik.nl.

Plaats een reactie