Laadpaal Abbekerk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Door deze trend zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Overweeg dan zeker eens een slimme laadpaal in Abbekerk aan huis. Door gebruik te maken van een privé laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Mercedes EQA + Porsche Taycan 4S. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op deze website lees je waardevolle informatie over betrouwbare type laadstations, een handige keuzehulp en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Extra goedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €975.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Abbekerk

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het laden van een elektrisch voertuig zoals de Audi Q4 Sportback e-tron kan op steeds meer plekken. Een extra goedkope laadpaal Abbekerk kopen is een zeer interessante optie. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je bent altijd verzekerd van een volle accu. Daarnaast is het vele malen goedkoper dan een laadstation in de omgeving. Wat betreft kosten heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kWh prijs voor de stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning (meterkast) en auto? In het gedeelte hieronder vind je aantal belangrijke aandachtspunten rondom laadpaal laten installeren in Abbekerk. Zie ook aanvullende informatie over Blog over elektrisch rijden.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Abbekerk kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of hij komt op een aparte paal. De werking is verder helemaal identiek. Achterhaal de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadzuil werkt met de reguliere 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Iedere woning heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadzuil is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt gemakkelijk de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Abbekerk. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Voordelig opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse variant. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Verder is het zo dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er door wind en regen water in kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat we ook vaak horen is dat het een rommelig geheel wordt. Ten derde is het goed om je te bedenken dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (of socket) is de vrijheid in het opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Bovendien ligt de kabel niet zo in het zicht en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het minpunt is dat er een extra stap is als je de accu gaat opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Abbekerk.

Enkele of dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Nuttig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen steeds vaker slimme laadfuncties. Hierbij vind jij extra uitleg over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Abbekerk vergelijken

De kosten van laadpalen liggen nogal uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis varieert van €950 – €3250. De prijs hangt vooral af van de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. In aanvulling hierop zijn er slimme laadpunten met features als gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Abbekerk.

Soort laadstationVermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€505- €630
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€535- €635
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€685- €755
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€855- €1030
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede systemen

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Andere leveranciers: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba en Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Abbekerk bedragen tussen de €410 – €2200. Dit hangt af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabels benodigd zijn.

Informatie over laadpassen
Bij sommige aanbieders wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €4,00 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Zoek de beste installatiebedrijven uit jouw omgeving.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In de tabel hieronder hebben wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1121 km per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt begroten we wat de verwachte kostenbesparing is. In onze begroting nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Abbekerk):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,140€156,94€1883,28
Elektrisch rijden€0,048€53,81€645,70
Besparing€0,092€103,13€1237,58
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Medemblik

Rijd je een elektrische auto, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Abbekerk aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een aanzienlijke actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en in welke omgeving de laadzuil werkzaam zal worden. Daarbij bekijkt de gemeente factoren als vindbaarheid en technische haalbaarheid. Iedereen met een elektrische auto kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle details is beschikbaar gesteld op www.medemblik.nl. Daar lees je ook of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Daar kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Elektrisch v.s. benzine.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (juni 2024)

Laadstations in Abbekerk zijn veel beschikbaar. Iedereen kan hier parkeren en laden. Het is relatief wel duur. De prijzen bedragen tussen de €0,260 – €0,585 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de afbeelding hieronder check jij de openbare laadstations in Abbekerk. Bekijk ook laadstations en installatiebedrijven in Sijbekarspel, Benningbroek, Zuidermeer, De Goorn en Berkhout.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden abbekerk-1657

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor kan worden gebruikt door bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Gaat het om een kantoor of bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Volgens de laatste regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je iets bijverdienen door derden te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal bij de woning inclusief plaatsing zit zo tussen de €950 – €2000. Het hele prijskaartje wordt grotendeels bepaalt door af het type laadpaal (eventuele slimme functies), de laadcapaciteit, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw huidige energieleverancier zoals Engie, Energiedirect, Eneco, Essent, Budget energie en Pure energie, Oxxio, PowerPeers, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,25 p/100 km. Goed om te weten: een auto met benzinemotor kost ongeveer €9,75 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV eist 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De expert legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in je stroomkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de installateur overleg je waar de laadpaal wordt geplaatst om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Abbekerk monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of hij komt op een aparte paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke stroomkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Bekijk vooraf wel of je meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s werden geladen op 220V (1-fase). De hedendaagse elektrische auto’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Abbekerk kan het allemaal juist aansluiten. De prijzen van deze service liggen rond de €1075. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij verschillende merken binnen de EU. Veel bekende elektrische auto’s in Abbekerk kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Medemblik heeft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of de laadzuil dichtbij jouw woning kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.medemblik.nl.

Plaats een reactie