Laadpaal Sijbekarspel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Hierdoor zien we ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Het is dan mogelijk om te gaan voor een handige laadpaal in Sijbekarspel aan huis. Op basis van een particulier laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw BMW i4 + Hyundai Kona Electric 39 kWh. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op EVPlan.nl vind je handige informatie over verschillende laadstations, een handige keuzehulp en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw omgeving.

 • Dankzij een elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €960.
 • Een laadstation bij de woning verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Sijbekarspel

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van de accu van een EV zoals bijvoorbeeld de Tesla Model 3 Standard Range Plus kan op steeds meer plekken. Een eigen goedkope laadpaal Sijbekarspel kopen is een uitstekend idee. Je kunt eenvoudig laden en je bent altijd verzekerd van een optimale actieradius. Tevens is het een stuk voordeliger dan bij onderweg laden. De kosten bestaan uit: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de tarieven voor de elektriciteit (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Het enige wat je verder moet hebben is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Op deze pagina check je tips en adviezen omtrent laadpaal laten installeren in Sijbekarspel. Zie ook onze informatie over Elektrische autoverzekering.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Sijbekarspel kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Verder zijn er geen verschillen. Achterhaal de afstand van jouw EV en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen station
Het 1-fase laadstation is compatibel met de reguliere 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is 11 kW. De 3-fase installatie kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Sijbekarspel. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare kabel. Het belangrijkste voordeel van een vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander pluspunt is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze sneller nat wordt (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat je ook vaak ziet is dat het er wat rommelig bij hangt. Bovendien moet ook opgemerkt worden dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (of socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het laadproces doe je met de stekker die je in de auto hebt liggen. Bovendien oogt het netter en gaat jouw kabel langer mee. Het minpunt is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel werkt in de praktijk vaak het best. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dat geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Sijbekarspel.

Enkele of dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkel of een dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkele paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Nuttig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme toepassingen
Laadstations hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk delen we meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Sijbekarspel vergelijken

De prijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €500 t/m €3225. De aanschafkosten hangen vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger je systeem, des te sneller de batterij weer is opgeladen. In aanvulling hierop zien we steeds meer slimme stations met toffe extra’s als gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Sijbekarspel.

Soort laadstationLaadcapaciteitLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€540- €620
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€505- €605
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€680- €750
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€875- €995
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende merken

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba & Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Sijbekarspel lopen uiteen tussen de €320 en ongeveer €1850. Dit is afhankelijk van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het perceel, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementsprijzen laadpassen
Steeds vaker wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is geen vereiste, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €4,50 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Zoek populaire installatiebedrijven uit jouw omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1120 kilometer per maand. Op basis van dit gemiddelde verwachten we wat jouw potentiële besparing is. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Sijbekarspel):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,135€151,20€1814,40
Elektrisch rijden€0,047€52,64€631,68
Besparing€0,088€98,56€1182,72
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Medemblik

Heb jij de beschikking over een EV, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Sijbekarspel aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar precies de laadzuil komt te staan. Ze overwegen daarbij variabelen als toegankelijkheid en of het technisch kan. Iedereen met een elektrische auto mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer details vind je op www.medemblik.nl. Daar kom je er ook achter of er een subsidie mogelijk is. Veel gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Duurzaam rijden.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Sijbekarspel zijn veel beschikbaar. Iedereen kan hier parkeren en laden. Het is relatief wel duur. De tarieven wisselen tussen de €0,255 tot €0,610 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de afbeelding hieronder onderzoek jij de openbare laadstations in Sijbekarspel. Vergelijk ook laadmogelijkheden en installateurs in Benningbroek, Zuidermeer, De Goorn, Berkhout en Ursem.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden sijbekarspel-1655

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een extra stukje service richting personeel of bezoekers. Zoek je naar opties voor een gebouw met 10 parkeervakken of meer? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Bovendien kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een eigen laadpaal aan huis met daarbij de installatie kost tussen de €800 – €2225. De kosten van het hele pakket wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort laadsysteem (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals Engie, Budget energie, NLE, Essent, Energiedirect en Oxxio, Vandebron, Pure energie, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,225 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,30 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een benzineauto kost ongeveer €10,15 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een normale EV eist 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Holland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De leverancier legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Via de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De ervaren laadpaal installateur in Sijbekarspel monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke stroomkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere modellen vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Sijbekarspel kan het allemaal juist aansluiten. De onkosten van deze installatieservice bedragen ongeveer €825. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 stekkers komen we tegen bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel van de bekende elektrische auto’s in Sijbekarspel beschikken over een type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Medemblik verschaft momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt verzoeken of deze laadpaal in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Voor meer informatie zie www.medemblik.nl.

Plaats een reactie