Laadpaal Benningbroek

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Hierdoor zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het is dan mogelijk om te gaan voor een privé laadpaal in Benningbroek aan huis. Via een laadstation op eigen terrein weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Polestar 2 + Tesla Model 3 Long Range Performance. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Middels onze vergelijker check je extra informatie over verschillende laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Altijd een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al voor €895.
 • Jouw eigen laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Benningbroek

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. de Dacia Spring Electric gaat steeds eenvoudiger. Een slimme eigen goedkope laadpaal Benningbroek kopen is steeds meer in trek. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan elk moment van de dag een goed geladen accu. Overigens is het een stuk voordeliger dan bij een publiek toegankelijk laadstation. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroom / verbruikskosten (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In onze keuzehulp delen we aantal belangrijke aandachtspunten ten aanzien van laadpaal laten installeren in Benningbroek. Op deze website lees je ook meer over Betrouwbare elektrische auto.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Benningbroek kan op 2 manieren worden geplaatst. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk altijd goed hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1 fase systeem is compatibel met een standaard 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadpaal biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Het 3-fase systeem heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Tegen een kleine meerprijs kan je jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Benningbroek. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Voordelig opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse stekker. De meerwaarde van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Ook is het goed om te weten dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Een ander nadeel is dat het een rommelig geheel wordt. Bovendien moet ook opgemerkt worden dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Het opladen gebeurt namelijk met de reguliere meegeleverde kabel. Ook oogt het netter en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het grote nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om daarna het geheel te connecten. Een laadpaal zonder vaste kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n scenario hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Benningbroek.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Nuttig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve functies
De huidige oplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Bijgaand lees jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Benningbroek vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €700 – €3100. Het prijskaartje hangt met name af van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Ook onderscheiden we slimme stations met extra features als gezichtsherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Benningbroek.

Soort laadstationCapaciteitTijd volle batterijTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€520- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€550- €625
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€670- €780
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€840- €940
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top merken

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Andere merken: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric & Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Benningbroek lopen uiteen tussen de €340 en €1900. De prijs wordt bepaald door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas
Bij steeds meer services wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Het kan ook prima zonder, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €4,50 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Zoek populaire specialisten uit jouw omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Zo’n elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Bijgaand kan je een rekenvoorbeeld zien. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1119 km per maand. Met dit aantal kilometers ramen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In ons voorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Benningbroek):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
TypeKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,130€145,47€1745,64
Elektrisch rijden€0,046€51,47€617,69
Besparing€0,084€94,00€1127,95
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Medemblik

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Benningbroek aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente geeft aan of en waar de laadzuil geplaatst wordt. Hierbij bekijken zij zaken als toegankelijkheid en of het technisch kan. Elke bewoner kan het gebruiken. Meer details is ook te lezen op www.medemblik.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Het merendeel van de gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Milieuvriendelijke EV.

Openbare oplaadpunten vergelijken (juni 2024)

Laadstations in Benningbroek zijn er veel. Iedereen met een laadpas kan daar gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten variëren tussen de €0,285 tot wel €0,570 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In onze maps kaart treft jij de openbare laadstations in Benningbroek. Op deze site vind je ook oplaadpunten en leveranciers in Zuidermeer, De Goorn, Berkhout, Ursem en Ursem.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden benningbroek-1654

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een prettige service voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Bezit je een kantoor of bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Verder verdient een zakelijke laadpaal zich terug door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis inclusief installatie kost tussen de €1075 en €2250. De definitieve prijs wordt berekend aan de hand van het model laadzuil (softwarematige slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, Energiedirect, Budget energie, Essent, NLE en Pure energie, Vattenfall, PowerPeers, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,230 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,35 p/100 km. Om een indicatie te geven: een normale auto op benzine komt uit op zo’n €9,90 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De huidige EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De vakman plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in je stroomkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Via de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overeenstemming met de specialist bereken je waar het station moet komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Benningbroek zet het laadstation vast tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke woning geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere elektrische voertuigen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Benningbroek kan het allemaal juist aansluiten. De onkosten van deze installatieservice bedragen zo’n €1075. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt vooral gebruikt door de Europese leveranciers. Veruit de meest beschikbare elektrische auto’s in Benningbroek dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Medemblik verstrekt op het ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of deze laadpaal vlakbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer info en aanvragen zie www.medemblik.nl.

Plaats een reactie