Laadpaal Nibbixwoud

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat betekent ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Overweeg dan zeker eens een privé laadpaal in Nibbixwoud aan huis. Door middel van een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus & Kia e-Soul 64 kWh. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is een stuk voordeliger. Hier bekijk je uitgebreide informatie over diverse soorten laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je ervaren leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al voor €910.
 • Een privé laadstation aan huis heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Nibbixwoud

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van jouw EV zoals een Mercedes EQA gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Nibbixwoud kopen is een zeer interessante optie. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan elk moment van de dag een 100% actieradius. Daarnaast is het een stuk voordeliger dan bij laden bij openbare stations. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kosten van jouw eigen stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? Op deze pagina bespreken we tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Nibbixwoud. Op EVplan.nl lees je ook meer over Goedkoopste laadpas.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Nibbixwoud kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een speciale paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Bekijk altijd goed de afstand van jouw EV en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase aansluiting maakt gebruik van de standaardaansluiting van 230V. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Het 3-fase systeem onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. De 3-fase variant kan dus veel sneller een auto opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt eenvoudig jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Nibbixwoud. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De goedkoopste oplossing en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Ook is het goed om te weten dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het wat rommelig oogt. Ten derde moet je er rekening mee houden dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (of een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het laadproces doe je met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Evenzeer is het een strakker geheel en profiteer je van een langere levensduur. Het belangrijkste nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om daarna het geheel te connecten. Een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n scenario kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Nibbixwoud.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Je hebt de keuze uit een enkel of een dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Nuttig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder check je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Nibbixwoud vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €700 t/m €3250. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger je systeem, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Bovendien zien we steeds meer slimme stations met extra functies als Dynamic Load Balancing die duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Nibbixwoud.

Type laadstationLaadcapaciteitTijd volle batterijTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€545- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€525- €615
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€660- €785
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€840- €920
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top systemen

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Gemakkelijk mee te nemen laadpaal.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Hypercharger & Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Nibbixwoud liggen tussen de €380 & €1900. Dit is afhankelijk van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementsprijzen laadpassen
Steeds vaker wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het is absoluut niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen liggen rond de €4,75 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Achterhaal aangesloten leveranciers uit jouw streek.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In de tabel hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1131 km per maand. Met dit getal becijferen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In ons voorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Nibbixwoud):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
TypePrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,135€152,69€1832,22
Elektrisch€0,047€53,16€637,88
Besparing€0,088€99,53€1194,34
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Medemblik

Een elektrische auto gekocht, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Nibbixwoud aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil aangesloten wordt. Ze overwegen daarbij facetten als vindbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke bewoner kan het gebruiken. Meer details vind je op www.medemblik.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Beste laadpaal.

Openbare oplaadpunten in de buurt (juni 2024)

Laadstations in Nibbixwoud zijn aanwezig. Iedereen kan hier parkeren en laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De prijzen bedragen tussen de €0,275 tot wel €0,585 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het volgende schema vind je de openbare laadstations in Nibbixwoud. Vergelijk ook laadzuilen en verkopers in Wognum, Zwaagdijk-West, Zwaagdijk-Oost, Midwoud en Oostwoud.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden nibbixwoud-1688

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal naast kantoor is een extra stukje service richting personeel of bezoekers. Gaat het om een parkeerterrein met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarnaast kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal voor thuis met daarbij de installatie kost tussen de €950 & €2050. De totale investering wordt berekend aan de hand van het type en model (eventuele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost een auto thuis opladen?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je eigen energieleverancier zoals Engie, Energiedirect, Eneco, NLE, Budget energie en Pure energie, Oxxio, Vandebron, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,225 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,10 p/100 km. Goed om te weten: een doorsnee benzinewagen kost je al snel €9,70 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een normale EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Via de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de installateur overleg je wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Nibbixwoud monteert het als wallbox of op een montagepaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De vroegere modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De actuele elektrische voertuigen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit kennen we ook als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Nibbixwoud zal al dit werk voor je oplossen. De geschatte kosten van zo’n service zijn circa €875. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers (van laadkabels) verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 zien we vooral terug bij de Europese leveranciers. De meeste gangbare elektrische auto’s in Nibbixwoud zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Medemblik verstrekt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Het alternatief is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of het oplaadpunt nabij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.medemblik.nl.

Plaats een reactie