Laadpaal Gersloot

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Hierdoor zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Overweeg dan zeker eens een 100% eigen laadpaal in Gersloot aan huis. Met behulp van een privé laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Polestar 2 of DS 3 Crossback E-Tense. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is ook financieel gezien een goede investering. Op EVPlan.nl bekijk je handige informatie over geschikte laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en vind je de beste installateurs uit jouw omgeving.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoper autorijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €990.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Gersloot

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Jouw elektrische auto opladen zoals de Volkswagen ID.3 Pure is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Gersloot kopen is iets wat we steeds meer zien. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je bent altijd verzekerd van een goede actieradius. Evenzeer is het vele malen goedkoper dan een publiek laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kosten van jouw eigen stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welk laadstation is geschikt voor mijn woning en auto? In het gedeelte hieronder check je tips en adviezen wat betreft laadpaal laten installeren in Gersloot. Of klik door voor meer informatie over Elektrische auto verzekering.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Gersloot kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een montagepaal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Houd rekening met hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (zo kun je besparen op de kabellengte).

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1-fase variant draait op de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal kan maar liefst 3x 230V leveren. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Tegen een kleine meerprijs kan je jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Gersloot. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Spotgoedkoop opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare kabel. Het grootste gemak van de vaste variant is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij EV-box tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Wat we ook vaak horen is dat het wat rommelig oogt. Als laatste is het in de praktijk zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het grote gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is de vrijheid in het opladen. Hiervoor gebruik je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Bovendien oogt het minder rommelig en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Een negatief aspect is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw auto gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om daarna het geheel te connecten. Het station met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Gersloot.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn 2 keuzes: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 ingang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Nuttig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme functies
De nieuwste laadsystemen herbergen milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk bekijk jij extra uitleg over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Gersloot vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De kostprijs van een laadstation voor thuis varieert van €575 t/m €3100. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. In aanvulling hierop zijn er slimme palen met extra’s als gebarenherkenning die kostbaarder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Gersloot.

Type laadpaalLaadcapaciteitOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€505- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€525- €605
3-fase laadpaal11 kW4 uur€690- €760
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€870- €970
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Populaire producten

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Andere leveranciers: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Keba, Flexicharge, Hypercharger en Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Gersloot variëren van €370 – €2050. De prijs wordt bepaald door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter het terrein, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementskosten laadpas
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je kunt natuurlijk zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen ongeveer €5,25 op maandbasis.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Achterhaal betrouwbare installateurs uit jouw streek.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In de tabel hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1040 kilometer (maandelijks). Met dit aantal kilometers becijferen we wat jouw potentiële besparing is. In onze begroting hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Gersloot):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
SoortPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,135€140,40€1684,80
Elektrisch rijden€0,047€48,88€586,56
Besparing€0,088€91,52€1098,24
Kosten elektrisch vs benzine rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Heerenveen

Een elektrische auto gekocht, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Gersloot aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente zal concluderen of en waar precies de laadzuil geactiveerd wordt. Hierbij bekijken zij relevante zaken als vindbaarheid en of het technisch kan. Iedereen met een elektrische auto mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer informatie is ook te lezen op www.heerenveen.nl. Daar kom je er ook achter of er een subsidie mogelijk is. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Duurzame mobiliteit.

Overzicht met openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Gersloot zijn er veel. Elke weggebruiker kan terecht bij deze punten. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,290 en €0,615 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de afbeelding hieronder onderzoek jij de openbare laadstations in Gersloot. Op deze site vind je ook laadmogelijkheden en aanbieders in De Knipe, Katlijk, Mildam, Oranjewoud en Nieuweschoot.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden gersloot-8457

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf kan worden gebruikt door je personeel en relaties. Betreft het een pand met 10 parkeervakken of meer? Tegenwoordig moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. meerdere subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief de installatieservice kost +/- tussen de €750 en €2100. De totale investering hangt af van het soort systeem (softwarematige slimme functies), het minimale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost een auto thuis opladen?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw vaste energieleverancier zoals Eneco, Energiedirect, Engie, Essent, NLE en PowerPeers, Vandebron, Pure energie, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,00 per 100 kilometer. Ter illustratie: een gemiddelde benzineauto komt uit op zo’n €9,55 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een EV anno 2024 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Friesland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De leverancier legt een aparte stroomgroep aan in je stroomkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanaf dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overeenstemming met de specialist bereken je waar de laadpaal wordt geplaatst om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Gersloot zet het laadstation vast tegen de muur of op een stevige paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Al met al is elke stroomkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Hierbij is van belang of de woning beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Gersloot zal al dit werk voor je oplossen. De totale onkosten zijn circa €850. Disclaimer: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door merken uit Europa. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Gersloot dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Heerenveen heeft op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het openbare laadpunt nabij jouw woning kan komen. Een verzoek indienen kan op www.heerenveen.nl.

Plaats een reactie