Laadpaal Nieuweschoot

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dit resulteert in het feit dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een slimme laadpaal in Nieuweschoot aan huis. Via een particulier laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Polestar 2 en/of Porsche Taycan 4S Plus. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over diverse laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Rijden zonder kosten als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €960.
 • Een laadstation op eigen grond kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Nieuweschoot

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van jouw EV zoals de Skoda Enyaq iV 80 kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Nieuweschoot kopen is een goede investering. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je rijdt elke ochtend weg met een 100% actieradius. Verder is het vele malen goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. De kosten worden gevormd door een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en uiteraard de verbruikte stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn situatie? Op deze pagina bieden wij handige tips en adviezen wat betreft laadpaal laten installeren in Nieuweschoot. Of klik door voor meer informatie over Hybride auto’s.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Nieuweschoot kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een montagepaal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadpaal draait op de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Iedere woning heeft minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Het 3-fase systeem heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Nieuweschoot. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

De voordeligste manier van opladen en altijd een vrije plek!

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse kabel. Het grootste gemak van de vaste variant is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Wat hierbij ook handig is is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Daarnaast kan het zijn dat het een rommelig geheel wordt. Als laatste is het goed om je te bedenken dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het grote gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de stekker die je in de auto hebt liggen. Tevens ziet het er wat netter uit en gaat jouw kabel langer mee. Belangrijk nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je even snel wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Nieuweschoot.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: een enkel of een dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 ingang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit biedt uitkomst als je 2 elektrische auto’s hebt of voor zakelijke doeleinden.

Slimme functies
De huidige oplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder lees jij extra details over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Nieuweschoot vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen variëren enorm. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis varieert van €750 tot €3000. De kosten worden tot stand door o.a. het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Verder kan je kiezen voor slimme wallboxen en palen met features als voice of gezichtsherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Nieuweschoot.

Type laadpaalVermogenOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€530- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€510- €610
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€680- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€830- €1020
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede systemen

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Ook interessant: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Nieuweschoot komen uit tussen de €430 en plus minus €1850. De prijs wordt bepaald door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Steeds vaker wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, maar dan mis je wel enkele voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €7,00 op maandbasis.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Gast Tarief instellen.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vind ervaren vakmannen uit jouw omgeving.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1035 kilometer per maand. Met dit getal becijferen we wat je kunt besparen. In onze begroting hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Nieuweschoot):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,110€113,85€1366,20
Elektrisch rijden€0,042€43,47€521,64
Besparing€0,068€70,38€844,56
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Heerenveen

Rijd je een elektrische auto, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Nieuweschoot aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en in welke straat de laadzuil gemonteerd wordt. Ze overwegen daarbij aspecten zoals zichtbaarheid en geschatte drukte. Elk huishouden kan het gebruiken. Uitgebreide informatie is ook te lezen op www.heerenveen.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er een subsidie mogelijk is. Flink wat gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Elektrische auto verzekering.

Openbare oplaadpunten vergelijken (mei 2024)

Laadstations in Nieuweschoot zien we steeds meer. Iedereen met een abonnement mag daar in principe gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De kosten liggen tussen de €0,270 en €0,620 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In de onderstaande kaart doorzoek je de openbare laadstations in Nieuweschoot. Op deze site vind je ook laadplekken en installateurs in Oudeschoot, Terband, Oude Willem, Wateren en Zorgvlied.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden nieuweschoot-8452

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je werk is relevant voor personeel of bezoekers. Heb je een locatie met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Bovendien verdient een zakelijke laadpaal zich terug door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Het aankopen van een laadpaal inclusief plaatsing kost tussen de €975 & €2550. Het hele prijskaartje hangt af van het soort laadsysteem (wel of geen slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals Essent, Eneco, Budget energie, NLE, Engie en PowerPeers, Oxxio, Vandebron, Pure energie. Gemiddeld is dat +/- €0,220 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,15 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een normale auto op benzine kost om en nabij de €9,85 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De huidige EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Friesland.

Hoe werkt de installatie?
De leverancier treft de nodige voorbereidingen in de meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Van de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de monteur bespreek je wat de meest efficiënte route is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Nieuweschoot plaatst het als wallbox aan de muur of op een montagepaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Doorgaans is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Innovatieve elektrische auto’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Nieuweschoot kan dit uit handen nemen. De kosten daarvoor liggen rond de €950. Goed om te weten: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de Europese leveranciers. De meeste populaire elektrische auto’s in Nieuweschoot hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Heerenveen verstrekt momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt aanvragen of het laadpunt in de buurt van jouw huis kan komen te staan. Zie ook de website van de gemeente www.heerenveen.nl.

Plaats een reactie