Laadpaal De Knipe

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Hierdoor zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een privé laadpaal in De Knipe aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Volkswagen ID.3 Pure en/of Hyundai Kona Electric 39 kWh. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op dit portaal check je praktische informatie over betrouwbare type laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Altijd een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Nog goedkoper rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al voor €955.
 • Een eigen laadstation aan huis verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen De Knipe

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van jouw EV zoals de Volkswagen ID.4 1st kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een particuliere eigen goedkope laadpaal De Knipe kopen is steeds meer in trek. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan de zekerheid van een 100% actieradius. Daarbij is het stukken betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kosten van jouw eigen stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation is geschikt voor mijn woning en auto? In het gedeelte hieronder delen we bruikbare informatie rondom laadpaal laten installeren in De Knipe. Op EVplan.nl lees je ook meer over Beste elektrische auto.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation De Knipe kan op 2 manieren worden geplaatst. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een vrijstaande paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Achterhaal de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1 fase systeem maakt gebruik van een standaard 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elk woonadres in ons land heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen is 11 kW. De 3-fase installatie heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt tegen geringe kosten jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in De Knipe. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De goedkoopste oplossing en altijd een vrije plek!

Laadkabel: los of vast
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander pluspunt is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft door de (soms) slechte weersomstandigheden (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het er niet zo netjes uit ziet. Als laatste is het in de praktijk zo dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (of socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Daarvoor neem je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbij ligt de kabel niet zo in het zicht en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het belangrijkste nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je even snel wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n geval zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in De Knipe.

Enkel of dubbel laadstation
Men kan kiezen voor een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Heel erg praktisch voor huishoudens met 2 EV’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. Hierbij lees je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur De Knipe vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn heel divers. De investering van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €875 tot en met €3375. Het prijskaartje hangt met name af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger je systeem, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Ook zijn er allerlei slimme opladers met toffe opties als gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal De Knipe.

Laadstation typeLaadvermogenOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€520- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€505- €610
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€680- €760
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€875- €1040
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Populaire producten

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge en Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2023
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in De Knipe bedragen tussen de €450 en +/- €2075. Deze prijs komt tot stand door of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het terrein, des te meer graafwerk er bij komt kijken en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Informatie over laadpassen
Optioneel wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement zijn circa €7,50 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Achterhaal populaire vakmannen uit jouw regio.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie hebben een korte terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1039 km (maandelijks). Hiermee becijferen we met welke kosten je rekening moet houden. In het rekenvoorbeeld gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in De Knipe):

 • Benzine rijden 2023: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,046/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,130€135,07€1620,84
Elektrisch rijden€0,046€47,79€573,53
Besparing€0,084€87,28€1047,31
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in september 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Heerenveen

Rijd je een elektrische auto, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in De Knipe aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en waar de laadzuil geactiveerd wordt. Ze checken daarvoor variabelen als vindbaarheid en of het technisch kan. Elke inwoner kan hier gebruik van maken. Meer details is ook te lezen op www.heerenveen.nl. Daar lees je ook welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel Nederlandse gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Milieu.

Overzicht met openbare oplaadpunten (september 2023)

Laadstations in De Knipe zijn elke dag werkzaam. Iedereen met een EV kan hier laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,245 tot wel €0,585 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de afbeelding hieronder onderzoek jij de openbare laadstations in De Knipe. Op deze site vind je ook oplaadpunten en installateurs in Katlijk, Mildam, Oranjewoud, Nieuweschoot en Oudeschoot.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden de-knipe-8456

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is heel praktisch voor bijv. bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een parkeerterrein met meer dan 10 parkeervakken? Op basis van de huidige wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van meerdere subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens kunnen bedrijven verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief plaatsing varieert qua prijs tussen de €1000 & €2300. Het hele prijskaartje hangt af van het soort systeem (additionele slimme functies), het minimale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Energiedirect, Engie, Essent, Eneco, Budget energie en Pure energie, Oxxio, PowerPeers, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,80 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzine aangedreven auto kost je zo’n €9,85 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een reguliere EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Friesland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De installateur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de meterkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overleg met de expert wordt besloten wat de beste manier is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in De Knipe bevestigt het laadstation aan de muur of installeert het op een paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste elektrische voertuigen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne types kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in De Knipe kan jou hierin ontzorgen. De prijzen van deze service bedragen circa €1050. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij Europese leveranciers en fabrikanten. De favoriete elektrische auto’s in De Knipe zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Heerenveen verstrekt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of het oplaadpunt nabij jouw woning kan komen. Voor meer informatie zie www.heerenveen.nl.

Plaats een reactie