Laadpaal Vorchten

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat betekent ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het is dan mogelijk om te gaan voor een privé laadpaal in Vorchten aan huis. Middels een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge of Hyundai Kona Electric 39 kWh. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is ook financieel gezien een goede investering. Op dit portaal ontdek je handige informatie over geschikte soorten laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Met een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkoper autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €970.
 • Een eigen laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Vorchten

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van jouw EV zoals bijv. een Audi Q4 Sportback e-tron kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Vorchten kopen is een goede investering. Het werkt snel en veilig en je bent altijd verzekerd van een lange actieradius. Tevens is het vele malen goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. Wel heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroomprijzen (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning en auto? Hierbij bieden wij handige tips en adviezen omtrent laadpaal laten installeren in Vorchten. Op EVplan.nl lees je ook meer over Goedkoopste elektrische auto.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Vorchten kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een losse paal. Verder zijn er geen verschillen. Analyseer de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1 fase systeem kan laden met een standaard 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke woning in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale vermogen is 11 kW. De 3-fase variant heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt tegen geringe kosten dit laten aanleggen door een elektricien in Vorchten. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De voordeligste manier van opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse kabel. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij EV-box tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er water in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Als laatste kan het zijn dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Daarvoor neem je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Overigens oogt het minder rommelig en blijft de kabel langer goed. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Vorchten.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er bestaan 2 types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Smart functies
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder check jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Vorchten vergelijken

De tarieven van laadpalen variëren enorm. De investering van een laadstation voor thuis varieert van €600 tot +/- €3325. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Verder onderscheiden we slimme opladers met innovatieve extra’s als Hub/Satellite die duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Vorchten.

Soort laadstationVermogenOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€540- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€520- €605
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€665- €750
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€840- €935
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top merken

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Andere merken: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric of Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Vorchten liggen tussen de €360 en ongeveer €2125. Dit hangt af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Tegenwoordig wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn zo’n €2,50 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Zoek populaire vakmannen uit jouw omgeving.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Op deze pagina kan je een rekenvoorbeeld zien. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1085 kilometer op maandbasis. Hiermee ramen we met welke kosten je rekening moet houden. In het rekenvoorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Vorchten):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
SoortPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,100€108,50€1302,00
Elektrisch€0,040€43,40€520,80
Besparing€0,060€65,10€781,20
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Heerde

Rijd je een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Vorchten aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil aangesloten wordt. Ze analyseren hiervoor variabelen als zichtbaarheid en geschatte drukte. Elke EV-rijder kan terecht bij dit oplaadpunt. Alle details kun je terugvinden op www.heerde.nl. Hier lees je bovendien of je in aanmerking komt voor een subsidie. Meer en meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Zero Emission.

Openbare oplaadpunten bekijken (mei 2024)

Laadstations in Vorchten zijn aanwezig. Iedereen met een EV kan hier parkeren en laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,280 – €0,550 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de onderstaande kaart check jij de openbare laadstations in Vorchten. Bekijk ook oplaadpunten en aanbieders in Wapenveld, Vaassen, Oene, Emst en Lemelerveld.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden vorchten-8193

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf is een prettige service voor je personeel en relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een gebouw met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Verder verdient een zakelijke laadpaal zich terug door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis en laten installeren varieert qua prijs tussen de €950 en €2125. De prijsindicatie hangt af van het soort laadsysteem (wel/geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je stroomleverancier voor je woning zoals Budget energie, Essent, Eneco, NLE, Energiedirect en Vandebron, Oxxio, Vattenfall, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,210 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,50 p/100 km. Belangrijk: een benzine aangedreven auto kost ongeveer €10,05 per 100 kilometer. Met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De huidige EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De leverancier plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de stroomvoorziening van je woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Van dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In samenspraak met de vakman bepaal je waar de laadpaal wordt geplaatst zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De ervaren laadpaal installateur in Vorchten zet het als wallbox tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Hierbij is van belang of de woning is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De nieuwste elektrische wagens kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Vorchten kan het allemaal juist aansluiten. De totale onkosten liggen rond de €1075. Bedenk wel: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers van laadkabels verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door merken uit de Europese Unie. Veel van de populaire elektrische auto’s in Vorchten zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Heerde heeft momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of de laadzuil in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Zie ook www.heerde.nl.

Plaats een reactie