Laadpaal Lemelerveld

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat heeft als gevolg dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Het alternatief is een eigen laadpaal in Lemelerveld aan huis. Middels een privé laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Audi Q4 Sportback e-tron of bijvoorbeeld de DS 3 Crossback E-Tense. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is veel voordeliger. Hier tref je uitgebreide informatie over diverse laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Gratis rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €960.
 • Een thuis-laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Lemelerveld

Elektrisch rijden is de toekomst. Het laden van een elektrisch voertuig als onder andere de Volkswagen ID.3 Pure kan op verschillende manieren. Een extra goedkope laadpaal Lemelerveld kopen is een goede investering. Het is ontzettend handig in gebruik en je hebt dan de zekerheid van een goed geladen accu. Verder is het stukken betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. Wel heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de stroom / verbruikskosten (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? In het gedeelte hieronder vind je aantal belangrijke aandachtspunten m.b.t. laadpaal laten installeren in Lemelerveld. Zie ook onze informatie over Zakelijk elektrische auto leasen.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Lemelerveld kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Houd rekening met de afstand van jouw EV en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation gaat via de doorsnee 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. De 3-fase installatie is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Lemelerveld. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het grootste gemak van de vaste stekker is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Verder is het zo dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er water in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Daarnaast kan het zijn dat het een rommelig geheel wordt. Als laatste moet ook opgemerkt worden dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is de vrijheid in het opladen. Opladen kan altijd en overal met de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarbovenop ligt de kabel niet zo in het zicht en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Een negatief aspect is dat er een extra stap is als je even kort wilt opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel is doorgaans toch praktischer. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Lemelerveld.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn twee keuzes: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 ingang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit is praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen meer en meer slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder check jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Lemelerveld vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De kostprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €700 t/m €3100. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. In aanvulling hierop zijn er allerlei slimme laadpunten met innovatieve extra’s als gezichts- en gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Lemelerveld.

Soort laadstationCapaciteitTijd volle batterijTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€525- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€510- €650
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€685- €760
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€880- €1045
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Overweeg ook: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba & Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2023
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Lemelerveld komen uit tussen de €330 en +/- €1900. Deze prijs komt tot stand door of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Des te groter deze afstand is, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas
Hedendaags wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €4,25 p/maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Check de beste adviseurs in de regio.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In de tabel hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1080 kilometer per maand. Met dit aantal kilometers ramen we welke besparing er mogelijk is. In ons geval nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Lemelerveld):

 • Benzine rijden 2023: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,046/km
SoortTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,130€140,40€1684,80
Elektrisch rijden€0,046€49,68€596,16
Besparing€0,084€90,72€1088,64
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juni 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Dalfsen

Heb jij de beschikking over een EV, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Lemelerveld aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een aanzienlijke actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Ze checken daarvoor invalshoeken zoals toegankelijkheid en technische haalbaarheid. Elke EV-eigenaar kan het gebruiken. Uitgebreide informatie is te vinden op www.dalfsen.nl. Hier kan je ook lezen of er een subsidie mogelijk is. Veel Nederlandse gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Goedkoopste elektrische auto.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (juni 2023)

Laadstations in Lemelerveld zijn veel beschikbaar. Elke weggebruiker kan hier laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten wisselen tussen de €0,285 tot wel €0,570 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de afbeelding hieronder onderzoek je de openbare laadstations in Lemelerveld. Op deze site vind je ook oplaadplekken en aanbieders in Lemele, Giethmen, Dalmsholte, Lierderholthuis en Heino.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden lemelerveld-8152

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij uw bedrijf is relevant voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Bekijk je de mogelijkheden voor een parkeerterrein met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarnaast kan je het laadpunt versneld terugverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal incl. de benodigde installatie zit zo tussen de €1025 & €2125. De prijsindicatie is afhankelijk van het soort laadsysteem (eventuele slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Budget energie, Energiedirect, NLE, Essent, Eneco en PowerPeers, Vattenfall, Vandebron, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,240 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,25 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een benzineauto kost je al snel €9,65 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een EV anno 2023 heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De vakman zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in het centrale stroompunt in je huis. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van de stroomkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je wat een goede plek is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Lemelerveld monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is ieder huis geschikt om elektrische voertuigen te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De allereerste elektrische auto’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Innovatieve elektrische auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). We spreken ook wel over krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Lemelerveld kan dit uit handen nemen. De prijzen van deze service zijn circa €1100. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Lemelerveld zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Dalfsen verschaft op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt vragen of het oplaadpunt in de buurt van jouw huis kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.dalfsen.nl.

Plaats een reactie