Laadpaal Lierderholthuis

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Door deze trend zien we ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een privé laadpaal in Lierderholthuis aan huis. D.m.v. een laadstation van jezelf weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh of DS 3 Crossback E-Tense. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is veel voordeliger. Op deze pagina bekijk je handige informatie over betrouwbare type laadpunten, een handige keuzehulp en vind je de beste installateurs uit jouw omgeving.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €990.
 • Een privé laadstation aan huis heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Lierderholthuis

Elektrisch rijden is de toekomst. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. een Audi Q4 e-tron kan op diverse manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Lierderholthuis kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan de zekerheid van een 100% actieradius. Ook is het een stuk voordeliger dan bij onderweg laden. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en de tarieven voor de elektriciteit (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welk laadstation is geschikt voor mijn situatie? Verderop bieden wij een aantal kooptips voor laadpaal laten installeren in Lierderholthuis. Zie ook aanvullende informatie over Goedkoopste laadpaal.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Lierderholthuis kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een montagepaal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Check de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase installatie is compatibel met de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke woning in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadstation heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Voor een paar honderd euro kun jij dit laten aanleggen door een elektricien in Lierderholthuis. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Spotgoedkoop opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse stekker. De meerwaarde van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij EV-box tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze sneller nat wordt (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het een rommelig geheel wordt. Daarbij moet je opletten dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het grote voordeel van een losse kabel (of een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het opladen gebeurt namelijk met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Eveneens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadzuil met losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Lierderholthuis.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 ingang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Dit biedt uitkomst als je 2 elektrische auto’s hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Smart functies
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk delen we meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Lierderholthuis vergelijken

De prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De kostprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €550 tot €3175. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger je systeem, hoe optimaler het laadproces van de batterij. In aanvulling hierop zijn er allerlei slimme palen met innovatieve opties als Hub/Satellite die kostbaarder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Lierderholthuis.

Type laadstationLaadvermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€520- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€540- €620
3-fase laadpaal11 kW4 uur€700- €780
3-fase laadpaal22 kW2 uur€860- €965
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende producten

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge en Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Lierderholthuis bedragen tussen de €380 en ongeveer €2125. De totale kosten hangen af van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het perceel, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Heb ik een laadpas nodig?
Doorgaans wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €5,25 op maandbasis.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis kopen?

Check erkende installateurs uit jouw streek.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je snel terugverdiend. Onderstaand bieden wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1076 km (maandelijks). Hiermee checken we wat je kunt besparen. Daarbij kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Lierderholthuis):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
TypePrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,110€118,36€1420,32
Elektrisch rijden€0,042€45,19€542,30
Besparing€0,068€73,17€878,02
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Raalte

Rijd je een elektrische auto, echter beschikt je niet over een eigen oprit? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Lierderholthuis aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente bepaalt of en waar precies de laadzuil aangesloten wordt. Ze onderzoeken zaken als zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke bewoner mag het gebruiken. Alle details is te vinden op www.raalte.nl. Daar kom je er ook achter of er een subsidie mogelijk is. Meer en meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Alle elektrische auto’s.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (juni 2024)

Laadstations in Lierderholthuis vind je op steeds meer plekken. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven liggen tussen de €0,275 – €0,575 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de afbeelding hieronder treft jij de openbare laadstations in Lierderholthuis. Vergelijk ook oplaadplekken en aanbieders in Heino, Wijhe, Wesepe, Olst en Nieuw Heeten.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden lierderholthuis-8144

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je werk kan worden gebruikt door je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Betreft het een gebouw met meer dan 10 parkeervakken? Tegenwoordig moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Daarnaast kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal aan huis kopen incl. de benodigde installatie zit zo tussen de €800 – €2350. Het hele prijskaartje wordt grotendeels bepaalt door af het type laadstation (eventuele slimme functies), de laadcapaciteit, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Budget energie, Eneco, Energiedirect, Essent, Engie en Oxxio, PowerPeers, Vandebron, Pure energie. Dat is om en nabij de €0,250 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,90 p/100 km. Ter vergelijking: een benzine aangedreven auto kost al gauw €10,25 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een reguliere EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe werkt de installatie?
De installateur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de monteur bespreek je wat een goede plek is om het graafwerk te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Lierderholthuis bevestigt het laadstation aan de muur of op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Meestal is elke woning aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Let er wel op dat je groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen werden geladen op 220V (1-fase). De nieuwste elektrische auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Lierderholthuis kan jou hierin ontzorgen. De tarieven hiervan zijn zo’n €925. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 is vooral te zien bij merken uit de Europese Unie. Een groot deel van de bekende elektrische auto’s in Lierderholthuis beschikken over een type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Raalte verschaft op dit ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of het laadpunt nabij jouw huis geplaatst mag worden. Voor meer informatie zie www.raalte.nl.

Plaats een reactie