Laadpaal Heino

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Hierdoor zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het is dan mogelijk om te gaan voor een handige laadpaal in Heino aan huis. D.m.v. een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge + Porsche Taycan Cross Turismo. Niet meer wachten op een vrije plek en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Hier zoek je uitgebreide informatie over populaire laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al voor €960.
 • Een privé laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Heino

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV zoals de Volkswagen ID.4 1st kan op verschillende manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Heino kopen is een uitstekend idee. Het is ontzettend handig in gebruik en je hebt dan de zekerheid van een goede actieradius. Daarnaast is het een stuk voordeliger dan bij een publiek laadpunt. Wel heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en de verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Je moet wel de beschikking hebben over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal past bij mijn situatie? Verderop delen we een aantal kooptips m.b.t. laadpaal laten installeren in Heino. Zie ook aanvullende informatie over Stekkers.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Heino kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een losse paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Analyseer de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadpaal gaat via de standaardaansluiting van 230V. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie kan maar liefst 3x 230V leveren. Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt dan jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Heino. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel of een losse kabel. Het gemak van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Een punt van kritiek is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er water in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander minpunt is dat het wat rommelig oogt. Daarbij is het in de praktijk zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (of socket) is de vrijheid in het opladen. Je pakt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Eveneens ligt de kabel niet zo in het zicht en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een punt van kritiek is dat het altijd even iets langer duurt als je even snel wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Het station met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n scenario zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Heino.

Enkele of dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder lees jij meer informatie over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Heino vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De kostprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €825 tot en met €3200. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het vermogen van de laadpaal. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Verder heb je de keuze uit slimme wallboxen en palen met leuke mogelijkheden als Hub/Satellite die een stukje prijziger zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Heino.

Laadpaal typeLaadvermogenOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€550- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€505- €640
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€675- €750
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€840- €920
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Ook interessant: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba & Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2022
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Heino variëren van €340 – €2175. Dit wordt grotendeels bepaalt door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er uitgegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementsprijzen laadpassen
Hedendaags wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is geen vereiste, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €6,00 per maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Achterhaal ervaren adviseurs uit jouw omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Op deze pagina vind je een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1075 km (maandelijks). Hiermee calculeren we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. Daarbij gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Heino):

 • Benzine rijden 2022: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,041/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,105€112,88€1354,50
Elektrisch€0,041€44,08€528,90
Besparing€0,064€68,80€825,60
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Raalte

Heb je een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Heino aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en waar de laadzuil geactiveerd wordt. Ze checken daarvoor variabelen als bereikbaarheid en technische haalbaarheid. Elk huishouden kan het gebruiken. Uitgebreide informatie vind je op www.raalte.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of de gemeente subsidies verstrekt. Meer en meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op die site kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Zakelijk elektrische auto leasen.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (augustus 2022)

Laadstations in Heino kan je op meer en meer plekken vinden. Iedereen met een laadpas kan daar gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven variëren tussen de €0,280 – €0,615 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In onze maps kaart zie jij alle openbare laadstations in Heino. Bekijk ook laadmogelijkheden en aanbieders in Wijhe, Wesepe, Olst, Nieuw Heeten en Heeten.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden heino-8141

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je werk kan worden gebruikt door je personeel en relaties. Zoek je naar opties voor een bedrijf met 10 parkeerplekken of meer? Op basis van de huidige wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal voor thuis met daarbij de installatie varieert qua prijs tussen de €1075 en €2025. De totaalprijs wordt berekend aan de hand van het type laadstation (wel/geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan de stroomaanbieder van je huis zoals Essent, NLE, Eneco, Budget energie, Energiedirect en Vattenfall, PowerPeers, Vandebron, Oxxio. Dit is nu ongeveer €0,230 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,95 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een auto met benzinemotor kost al gauw €10,10 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een basis EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Overijssel.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De expert zal enkele aanpassingen moeten doen in jouw meterkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Via dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de monteur bespreek je wat de meest efficiënte route is om het graafwerk te beperken. De laadpaal installateur in Heino monteert ‘m in overleg tegen de muur of installeert het op een paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Al met al is ieder huis in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De allereerste elektrische auto’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Moderne auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit kennen we ook als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Heino kan dit uit handen nemen. De tarieven hiervan zijn zo’n €1000. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Veel gangbare elektrische auto’s in Heino zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Raalte verstrekt op het ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt aanvragen of de laadzuil vlakbij jouw huis kan komen. Een verzoek indienen kan op www.raalte.nl.

Plaats een reactie