Laadpaal Wesepe

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Daarbij komt ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een slimme laadpaal in Wesepe aan huis. Door middel van een particulier laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw BMW iX3 & Tesla Model 3 Long Range Performance. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Op dit portaal bekijk je uitgebreide informatie over verschillende type laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Altijd een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkoop rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al voor €940.
 • Een thuis-laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Wesepe

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het elektrisch laden van een EV zoals een Audi Q4 e-tron kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Wesepe kopen is steeds meer in trek. Hij is altijd beschikbaar en je rijdt elke ochtend weg met een perfect opgeladen accu. Daarbovenop is het vele malen goedkoper dan een openbaar laadpunt. De kosten bestaan uit: de installatie, hardware, kabels en de stroom / verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welk laadstation is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? Op deze pagina bieden wij een aantal kooptips m.b.t. laadpaal laten installeren in Wesepe. Of klik door voor meer informatie over Laadpalen.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Wesepe kan op 2 manieren worden geplaatst. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een speciale paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadpaal functioneert met de standaardaansluiting van 230V. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal kan maar liefst 3x 230V leveren. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt gemakkelijk jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Wesepe. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse variant. Het gemak van een vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander pluspunt is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Daarnaast kan het zijn dat het een rommelig geheel wordt. Als laatste is het zo dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (dus met alleen een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Hiervoor gebruik je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Overigens ziet het er wat netter uit en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het grote nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dit geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Wesepe.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit is praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Smart functies
De nieuwste laadsystemen herbergen meer en meer slimme laadfuncties. Hieronder tref jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Wesepe vergelijken

De tarieven van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €500 tot €3225. De kosten worden tot stand door o.a. de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Bovendien heb je de keuze uit slimme opladers met innovatieve extra’s als Peak Shaving die een grotere investering vereisen. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Wesepe.

Laadstation typeVermogenOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€530- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€525- €640
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€680- €775
3-fase laadpaal22 kW2 uur€835- €1060
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Populaire producten

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Ook interessant: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger & Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Wesepe bedragen tussen de €320 & €1925. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementskosten laadpas
Eventueel wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is niet verplicht, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €6,25 op maandbasis.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Bekijk betrouwbare adviseurs uit jouw streek.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Onderstaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1073 km op maandbasis. Op basis van dit gemiddelde verwachten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Wesepe):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
SoortPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,150€160,95€1931,40
Elektrisch rijden€0,050€53,65€643,80
Besparing€0,100€107,30€1287,60
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Olst-Wijhe

Heb je een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Wesepe aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente wijst uit of en waar de laadzuil geplaatst wordt. Hierbij bekijken zij variabelen als bereikbaarheid en technische haalbaarheid. Iedere woningbezitter kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Extra achtergrondinfo is beschikbaar gesteld op www.olst-wijhe.nl. Hier lees je bovendien of er eventueel subsidie beschikbaar is. Steeds meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op die site kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Elektrische auto leasen.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Wesepe zien we steeds meer. Elke laadpashouder kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen wisselen tussen de €0,300 en €0,605 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de afbeelding hieronder treft je de openbare laadstations in Wesepe. Op deze site vind je ook oplaadpunten en verkopers in Olst, Nieuw Heeten, Heeten, Broekland en Mariënheem.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden wesepe-8124

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je werk biedt veel uitkomst voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een kantoorpand met 10 parkeervakken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Bovendien verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een thuis-laadpaal inclusief plaatsing zit qua kostprijs tussen de €1075 en €2000. De prijsindicatie komt tot stand door het type laadpaal (met of juist zonder slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw huidige energieleverancier zoals Eneco, Energiedirect, Essent, Engie, Budget energie en PowerPeers, Vattenfall, Pure energie, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,225 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,90 p/100 km. Goed om te weten: een benzineauto komt uit op zo’n €10,35 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een EV anno 2024 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De leverancier zal enkele aanpassingen moeten doen in je stroomkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Van dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In samenspraak met de vakman bepaal je waar de laadpaal wordt geplaatst om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De ervaren laadpaal installateur in Wesepe monteert het als wallbox of installeert het op een paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele elektrische voertuigen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Wesepe zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De totale onkosten liggen rond de €900. Goed om te weten: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 stekkers komen we tegen bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De beschikbare elektrische auto’s in Wesepe hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Olst-Wijhe biedt op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of deze laadpaal nabij jouw huis kan komen te staan. Voor extra info verwijzen we je naar www.olst-wijhe.nl.

Plaats een reactie