Laadpaal Dalmsholte

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit resulteert in het feit dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. De oplossing is een 100% eigen laadpaal in Dalmsholte aan huis. Door middel van een privé laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Volkswagen ID.4 1st of Audi e-tron Sportback 50 quattro. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is een stuk voordeliger. Op dit portaal bekijk je praktische informatie over verschillende type laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw omgeving.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Gratis rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €945.
 • Een particulier laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Dalmsholte

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het elektrisch laden van een EV zoals bijvoorbeeld de Audi e-tron GT kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Dalmsholte kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan elk moment van de dag een 100% actieradius. Daarbij is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij onderweg laden. De kosten worden gevormd door de installatie, hardware, kabels en de kosten van jouw eigen stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning (meterkast) en auto? Hieronder bieden wij handige tips en adviezen wat betreft laadpaal laten installeren in Dalmsholte. Zie ook aanvullende informatie over Beste laadpaal.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Dalmsholte kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een vrijstaande paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Check de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Het 1-fase laadstation gaat via de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase variant kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt dan deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Dalmsholte. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop en snel laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse stekker. Het grote voordeel van de vaste stekker is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander nadeel is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ook is het goed om je te bedenken dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het grote gemak van een losse kabel (of socket) is dat elke soort EV kan opladen. Je pakt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Overigens heb je geen rommelige hangende kabels en profiteer je van een langere levensduur. Belangrijk nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadzuil met losse kabel is vaak de beste keuze. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Dalmsholte.

Enkele of dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkele paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit is praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder check je extra details over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Dalmsholte vergelijken

De prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De kosten van een laadstation voor thuis varieert van €850 tot en met €3400. Het prijskaartje hangt met name af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Daarnaast zijn er slimme stations met extra functies als Hub/Satellite die een stukje prijziger zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Dalmsholte.

Soort laadstationLaadvermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€540- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€515- €635
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€690- €765
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€835- €1015
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende systemen

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Keba, Hypercharger, Flexicharge of Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Dalmsholte schommelen tussen de € 320 tot €1800. De prijs wordt bepaald door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Steeds vaker wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het kan ook prima zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen ongeveer €3,25 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vergelijk goede vakmannen uit jouw regio.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt zelf heb je snel terugverdiend. Onderstaand hebben wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1077 kilometer op maandbasis. Hiermee becijferen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze berekening kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Dalmsholte):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
TypePrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,115€123,86€1486,26
Elektrisch rijden€0,043€46,31€555,73
Besparing€0,072€77,54€930,53
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Ommen

Rijd je een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Dalmsholte aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente bepaalt of en waar de laadzuil komt te staan. Ze checken daarvoor facetten als zichtbaarheid en of het technisch kan. Elk huishouden kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Uitgebreide informatie kan je bekijken op www.ommen.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Hybride auto’s.

Openbare laadpunten bekijken (juli 2024)

Laadstations in Dalmsholte vind je op steeds meer plekken. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten schommelen tussen de €0,295 – €0,565 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het Google Maps overzicht zie jij alle openbare laadstations in Dalmsholte. Bekijk ook laadplekken en verkopers in Lierderholthuis, Heino, Wijhe, Wesepe en Olst.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden dalmsholte-8146

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een prettige service voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Betreft het een locatie met 10 parkeervakken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook kan je iets bijverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief installatiewerk varieert kostentechnisch tussen de €950 en €2000. De definitieve prijs hangt af van het model laadzuil (softwarematige slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en laadstation en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals Engie, Essent, Energiedirect, NLE, Budget energie en Vandebron, PowerPeers, Pure energie, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,40 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een benzineauto kost ongeveer €9,90 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De monteur integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanaf de stoomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de installateur overleg je wat een goede plek is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Dalmsholte plaatst het oplaadpunt tegen de muur of installeert het op een paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke stroomkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste elektrische voertuigen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De actuele elektrische voertuigen vereisen een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Dalmsholte kan het allemaal juist aansluiten. De prijzen van deze service bedragen ongeveer €800. Disclaimer: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers (van laadkabels) verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt gebruikt door merken uit Europa. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Dalmsholte hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Ommen verstrekt op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Vraag daarbij gerust of het laadpunt in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.ommen.nl.

Plaats een reactie