Laadpaal Mariënberg

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat betekent ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Het alternatief is een eigen laadpaal in Mariënberg aan huis. Met behulp van een laadstation op eigen terrein hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh of bijvoorbeeld de Jaguar I-Pace EV320. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Op EVPlan.nl vind je uitgebreide informatie over geschikte type laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €910.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Mariënberg

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van de accu van een EV zoals bijvoorbeeld de Audi Q4 Sportback e-tron kan op verschillende manieren. Een extra goedkope laadpaal Mariënberg kopen is steeds meer in trek. Het is gemakkelijk en snel en je kunt rekenen op een goed geladen accu. Evenzeer is het een stuk voordeliger dan bij een publiek toegankelijk laadstation. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en uiteraard de verbruikte stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal past bij mijn situatie? Hierbij check je tips en adviezen ten aanzien van laadpaal laten installeren in Mariënberg. Op EVplan.nl lees je ook meer over Milieu.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Mariënberg kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een paal. Verder zijn er geen verschillen. Bekijk kritisch de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase installatie werkt met de reguliere 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Voor een paar honderd euro kun jij jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Mariënberg. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het belangrijkste voordeel van de vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het een rommelig geheel wordt. Als laatste kan het zijn dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je pakt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Daarbovenop oogt het een stuk georganiseerder en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het grote nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Mariënberg.

Enkele vs dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit is praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig steeds vaker slimme laadfuncties. Hierbij check jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Mariënberg vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis varieert van €800 – €3275. De prijs hangt vooral af van de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Ook kan je kiezen voor slimme opladers met toffe functies als voice of gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Mariënberg.

Type stationLaadcapaciteitLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€540- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€525- €630
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€650- €750
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€830- €1005
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Andere opties: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Keba, Flexicharge, Hypercharger of Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Mariënberg bedragen tussen de €320 tot €2175. Dit wordt grotendeels bepaalt door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Tegenwoordig wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €5,50 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk de beste vakmannen uit jouw regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Onderstaand kan je een rekenvoorbeeld zien. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1086 km per 4 weken. Met dit getal ramen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In ons voorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Mariënberg):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,120€130,32€1563,84
Elektrisch rijden€0,044€47,78€573,41
Besparing€0,076€82,54€990,43
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hardenberg

Heb jij de beschikking over een EV, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Mariënberg aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente bepaalt of en waar precies de laadzuil aangesloten wordt. Ze analyseren hiervoor relevante zaken als toegankelijkheid en doorstroming. Iedereen met een elektrische auto mag hier parkeren en laden. Meer informatie is beschikbaar op www.hardenberg.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel Nederlandse gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op die site kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Vergelijk laadpassen.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Mariënberg zijn veel beschikbaar. Iedereen met een laadpas kan hier parkeren en laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten liggen tussen de €0,280 en €0,550 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de onderstaande kaart zie je alle openbare laadstations in Mariënberg. Vergelijk ook oplaadplekken en verkopers in Bergentheim, Daarle, Daarlerveen, Geerdijk en Beerzerveld.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden marienberg-7692

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je werk is een extra stukje service richting klanten, bezoekers en personeel. Heb je een bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er meerdere subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Tevens verdient een zakelijke laadpaal zich terug door derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Jouw eigen laadpaal voor huis met daarbij de installatie kost tussen de €975 en €2300. Het tarief wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadstation (additionele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, Budget energie, Eneco, Energiedirect, Essent en Oxxio, Vattenfall, PowerPeers, Pure energie. Dat is doorgaans zo’n €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,15 p/100 km. Vergeet niet: een doorsnee benzinewagen komt uit op zo’n €9,60 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De standaard EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe werkt de installatie?
De monteur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in het centrale stroompunt in je huis. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanaf dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Mariënberg plaatst het oplaadpunt tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is elke stroomkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Belangrijk is of de meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Moderne modellen kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Mariënberg kan het allemaal juist aansluiten. De kosten daarvoor bedragen circa €1075. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 is vooral te zien bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De meeste bekende elektrische auto’s in Mariënberg hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Hardenberg verstrekt momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Vraag daarbij gerust of deze laadpaal vlakbij jouw huis kan komen. Een verzoek indienen kan op www.hardenberg.nl.

Plaats een reactie