Laadpaal Bergentheim

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Je kunt dan beter kiezen voor een handige laadpaal in Bergentheim aan huis. Door middel van een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Audi e-tron GT of Porsche Taycan 4S Plus. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is veel voordeliger. Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over meerdere soorten laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk werkzaam in jouw regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Voordelige autorijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €915.
 • Een eigen laadstation aan huis verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Bergentheim

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. een Mini Electric kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Bergentheim kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan de zekerheid van een perfect opgeladen accu. Daarbovenop is het een stuk voordeliger dan bij een publiek laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de installatie, hardware, kabels en de tarieven voor de elektriciteit (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welk laadstation is geschikt voor mijn woning en auto? Hierbij check je inhoudelijke informatie en tips m.b.t. laadpaal laten installeren in Bergentheim. Zie ook onze informatie over Zero Emission.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Bergentheim kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een montagepaal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadzuil werkt met een standaard 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Voor een paar honderd euro kun jij de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Bergentheim. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop en snel laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Losse of vaste kabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse kabel. Het pluspunt van een vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(tenzij je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het wat rommelig oogt. Tenslotte is het in de praktijk zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je gebruikt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Ook ligt de kabel niet zo in het zicht en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het grote nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je gaat laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Bergentheim.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Heel erg praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hieronder delen we een uiteenzetting over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Bergentheim vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen variëren enorm. De kosten van een laadstation voor thuis ligt tussen de €525 – €3275. De prijs wordt bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Ook zijn er slimme laadpunten met snufjes als Hub/Satellite die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Bergentheim.

Type laadstationLaadcapaciteitTijd volle batterijPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€510- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€510- €605
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€685- €765
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€830- €955
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top producten

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric en Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Bergentheim liggen tussen de €420 en +/- €1850. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het perceel, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementskosten laadpas
Tegenwoordig wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je kunt natuurlijk zonder, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal liggen rond de €4,00 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Zoek ervaren leveranciers uit jouw gemeente.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Bijgaand maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1085 kilometer op maandbasis. Op basis daarvan berekenen we wat jouw potentiële besparing is. In het rekenvoorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Bergentheim):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,115€124,78€1497,30
Elektrisch€0,043€46,66€559,86
Besparing€0,072€78,12€937,44
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hardenberg

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Bergentheim aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil werkzaam zal worden. Ze checken daarvoor factoren als bereikbaarheid en doorstroming. Iedere woningbezitter mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer details kan je bekijken op www.hardenberg.nl. Daar lees je ook of de gemeente subsidies verstrekt. Veel gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op die site kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Elektriciteitsnet.

Openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Bergentheim zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen met een EV heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is relatief wel duur. De tarieven liggen tussen de €0,230 tot wel €0,610 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de afbeelding hieronder treft je de openbare laadstations in Bergentheim. Doorzoek daarnaast laadmogelijkheden en aanbieders in Daarle, Daarlerveen, Geerdijk, Beerzerveld en Vroomshoop.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden bergentheim-7691

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je werk is heel praktisch voor bijv. personeel of bezoekers. Bekijk je de mogelijkheden voor een gebouw met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarbovenop kunnen bedrijven verdienen door derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een privé laadpaal aan huis inclusief de installatieservice varieert kostentechnisch tussen de €925 & €2275. De definitieve prijs komt tot stand door het type en model (eventuele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Eneco, Essent, NLE, Budget energie, Engie en Vandebron, Oxxio, Vattenfall, Pure energie. Dat is om en nabij de €0,215 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,10 per 100 kilometer. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto kost je zo’n €9,50 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De standaard EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Overijssel.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De expert zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in je stroomkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Via dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de installateur overleg je waar het laadpunt het beste kan komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Bergentheim plaatst het oplaadpunt tegen de muur of installeert het op een paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele modellen hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Bergentheim zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €1050. Goed om te weten: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. De beschikbare elektrische auto’s in Bergentheim dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Hardenberg heeft momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of het openbare laadpunt nabij jouw huis kan komen. Voor meer informatie zie www.hardenberg.nl.

Plaats een reactie