Laadpaal Daarle

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Hierdoor zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Overweeg dan zeker eens een privé laadpaal in Daarle aan huis. Middels een privé laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Volkswagen ID.3 Pure of jouw Audi e-tron S 55 quattro. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en je hebt het snel terugverdiend. Op deze pagina check je bruikbare informatie over betrouwbare soorten laadpunten, een handige keuzehulp en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoper autorijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €945.
 • Een laadstation bij de woning heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Daarle

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Jouw elektrische auto opladen als o.a. een BMW iX3 kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal Daarle kopen is steeds meer in trek. Het werkt snel en veilig en je bent altijd verzekerd van een perfect opgeladen accu. Tevens is het stukken betaalbaarder dan onderweg laden. Je hebt te maken met de volgende kosten: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de stroomprijzen (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welk laadstation is geschikt voor mij EV en woning? In het gedeelte hieronder bespreken we bruikbare informatie rondom laadpaal laten installeren in Daarle. Bekijk ook meer info over Smart Charging.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Daarle kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk goed na over hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadzuil draait op de standaard 230 voltage. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Ieder huis in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt dan dit laten aanleggen door een elektricien in Daarle. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Voordelig opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste stekker is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Ook is het goed om te weten dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij EV-box tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat je ook vaak ziet is dat het een rommelig geheel wordt. Ten derde is het zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het handige van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je pakt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Ook heb je geen rommelige hangende kabels en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je even snel wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. De oplossing met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Daarle.

Enkel of dubbel laadstation
Je kan kiezen uit 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekker aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Nuttig als je 2 elektrische auto’s hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme toepassingen
De huidige oplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder bekijk jij extra details over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Daarle vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De kostprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €575 tot +/- €3375. De kosten worden tot stand door o.a. de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Ook heb je de keuze uit slimme wallboxen en palen met functies als Dynamic Load Balancing die duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Daarle.

Soort laadstationLaadvermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€525- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€505- €625
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€670- €770
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€855- €920
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Andere merken: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Daarle wisselen tussen de €360 en ongeveer €2125. Dit hangt vooral af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Laadpas
Steeds vaker wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn zo’n €5,00 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk aangesloten deskundigen uit jouw regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte tonen we een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1084 km (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde calculeren we met welke kosten je rekening moet houden. In onze berekening zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Daarle):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
TypeTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,110€119,24€1430,88
Elektrisch€0,042€45,53€546,34
Besparing€0,068€73,71€884,54
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hellendoorn

Lease of koop jij een elektrische auto, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Daarle aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en waar de laadzuil geplaatst wordt. Ze checken daarvoor zaken als toegankelijkheid en geschatte drukte. Elke EV-rijder kan terecht bij dit oplaadpunt. Updates en informatie is ook gepubliceerd op www.hellendoorn.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of de gemeente subsidies verstrekt. Het merendeel van de gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Actieradius.

Lijst met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Daarle zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen met een EV kan daar gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven wisselen tussen de €0,235 tot wel €0,550 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het Google Maps overzicht check jij de openbare laadstations in Daarle. Check tevens laadmogelijkheden en verkooppunten in Daarlerveen, Geerdijk, Beerzerveld, Vroomshoop en Langeveen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden daarle-7688

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen kan worden gebruikt door je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Heb je een kantoor of bedrijf met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarnaast verdient een zakelijke laadpaal zich terug door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief de installatieservice varieert qua prijs tussen de €850 en €2500. De definitieve prijs hangt af van het soort systeem (additionele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw huidige energieleverancier zoals NLE, Eneco, Essent, Engie, Budget energie en PowerPeers, Oxxio, Pure energie, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,40 p/100 km. Vergeet niet: een gemiddelde benzineauto komt uit op zo’n €9,75 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een reguliere EV eist 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Overijssel.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in je stroomkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanaf de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De ervaren laadpaal installateur in Daarle monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Meestal is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De hedendaagse modellen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit kennen we ook als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Daarle kan dit allemaal regelen. De prijzen van deze service zijn circa €900. Goed om te weten: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 is vooral te zien bij de Europese merken. Veel bekende elektrische auto’s in Daarle kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Hellendoorn biedt op het ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt verzoeken of deze laadpaal in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.hellendoorn.nl.

Plaats een reactie