Laadpaal Daarlerveen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat heeft als gevolg dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Daarlerveen aan huis. Met behulp van een particulier laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw CUPRA el-Born of Tesla Model X Long Range Plus. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en je hebt het snel terugverdiend. Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over diverse laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers bij jou in de regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €985.
 • Een privé laadstation aan huis verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Daarlerveen

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Tesla Model 3 Standard Range Plus gaat steeds eenvoudiger. Een 100% eigen goedkope laadpaal Daarlerveen kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan elk moment van de dag een lange actieradius. Evenzeer is het een stuk voordeliger dan bij een publiek laadpunt. De kosten worden gevormd door de eenmalige aanschafprijs, installatie en de verbruikskosten (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn auto en mijn situatie? Hierbij kan je aan de slag met bruikbare informatie voor laadpaal laten installeren in Daarlerveen. Bekijk ook meer info over Informatie over elektrisch rijden.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Daarlerveen kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Houd rekening met de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadpaal werkt met de standaardaansluiting van 230V. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. De 3-fase installatie kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Daarlerveen. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De voordeligste manier van opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare kabel. Het gemak van de vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Wat hierbij ook handig is is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er water in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het er niet zo netjes uit ziet. Als laatste moet je er rekening mee houden dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (als mede een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Opladen kan altijd en overal met de kabel die af-fabriek is geleverd. Overigens heb je geen rommelige hangende kabels en gaat jouw kabel langer mee. Het belangrijkste nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw auto gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om daarna het geheel te connecten. Een laadpaal zonder vaste kabel werkt in de praktijk vaak het best. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Daarlerveen.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Dit biedt uitkomst voor huishoudens met 2 EV’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. Hieronder lees jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Daarlerveen vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis varieert van €600 en €3425. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Bovendien onderscheiden we slimme laadpunten met extra extra’s als gezichts- en gebarenherkenning die in aanschaf duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Daarlerveen.

Laadstation typeLaadcapaciteitTijd volle batterijTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€525- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€525- €645
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€650- €785
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€875- €1065
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Keba, Flexicharge, Hypercharger & Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Daarlerveen bedragen tussen de €420 en €1825. Dit wordt berekend aan de hand van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter het perceel, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Doorgaans wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement liggen rond de €5,25 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Achterhaal goede verkooppunten uit jouw streek.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. In het onderstaande gedeelte illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1083 km per maand. Op basis daarvan berekenen we wat je kunt besparen. In onze calculatie nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Daarlerveen):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
SoortTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,105€113,72€1364,58
Elektrisch€0,041€44,40€532,84
Besparing€0,064€69,31€831,74
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hellendoorn

Heb jij de beschikking over een EV, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Daarlerveen aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij variabelen als vindbaarheid en geschatte drukte. Elke EV-eigenaar mag het gebruiken. Extra achtergrondinfo is te vinden op www.hellendoorn.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je een subsidie kunt krijgen. Veel Nederlandse gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Elektrisch of benzine.

Kaart met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Daarlerveen zien we steeds meer. Iedereen met een laadpas kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De kosten wisselen tussen de €0,230 – €0,580 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In onze maps kaart vind je de openbare laadstations in Daarlerveen. Vind ook oplaadpunten en installateurs in Geerdijk, Beerzerveld, Vroomshoop, Langeveen en Geesteren.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden daarlerveen-7687

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor biedt veel uitkomst voor personeel of bezoekers. Bezit je een kantoor of bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er verschillende subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarbovenop verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal inclusief de installatieservice kost tussen de €875 – €2550. De kosten van het hele pakket hangt af van het soort laadsysteem (met of juist zonder slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Eneco, Engie, NLE, Energiedirect, Essent en Pure energie, Oxxio, PowerPeers, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,225 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,25 per 100 kilometer. Ter illustratie: een benzineauto kost ongeveer €10,30 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De gemiddelde EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Overijssel.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De installateur kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de meterkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanaf de stoomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen wordt besloten wat de meest efficiënte route is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Daarlerveen monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een stevige paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s werden geladen op 220V (1-fase). De nieuwste types vereisen een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Daarlerveen kan jou hierin ontzorgen. De totale onkosten bedragen ongeveer €900. Bedenk wel: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabels / stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt gebruikt door verschillende merken binnen de EU. Een groot deel van de favoriete elektrische auto’s in Daarlerveen dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Hellendoorn verstrekt op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of het oplaadpunt nabij jouw huis kan komen te staan. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.hellendoorn.nl.

Plaats een reactie