Laadpaal Loozen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Daarbij komt ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Loozen aan huis. Met behulp van een zelfvoorzienend laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus + Lucid Air Pure. Niet meer wachten op een vrije plek en de kWh prijs is voordeliger. Op dit portaal tref je handige informatie over meerdere laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoper autorijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €905.
 • Een privaat laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Loozen

Elektrisch rijden is de toekomst. Jouw elektrische auto opladen zoals bijv. de CUPRA el-Born kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal Loozen kopen is iets wat we steeds meer zien. Het werkt snel en veilig en je kunt rekenen op een 100% actieradius. Ook is het een stuk goedkoper dan een openbaar laadstation in de wijk. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kWh prijs voor de stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? Verderop vind je tips en adviezen voor laadpaal laten installeren in Loozen. Zie ook aanvullende informatie over Elektrisch v.s. benzine.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Loozen installeren kan op 2 manieren. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of je installeert het op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk altijd goed de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1-fase variant werkt met de reguliere 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadzuil is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt tegen geringe kosten je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Loozen. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Voordelig opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse stekker. De meerwaarde van de vaste stekker is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Verder is het zo dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er water in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte is het zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het handige van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Je pakt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Ook is het een strakker geheel en gaat jouw kabel langer mee. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra stap is als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om daarna het geheel te connecten. Een paal met een losse laadkabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Loozen.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Men kan kiezen voor een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 ingang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Nuttig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve toepassingen
De huidige oplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf check je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Loozen vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De investering van een laadstation voor thuis varieert van €750 tot €3125. De kosten worden tot stand door o.a. het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. In aanvulling hierop heb je de keuze uit slimme opladers met speciale opties als gezichts- en gebarenherkenning die in aanschaf duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Loozen.

Laadstation typeCapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€500- €625
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€525- €600
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€670- €775
3-fase laadpaal22 kW2 uur€850- €925
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Zie ook merken als: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Hypercharger & Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Loozen bedragen tussen de €300 tot €2000. De prijs wordt bepaald door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er gegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementstarieven laadpassen
Tegenwoordig wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen zo’n €4,50 (maandelijks).

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Check de beste adviseurs uit jouw streek.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte kan je een rekenvoorbeeld zien. Een Nederlander rijdt zo’n 1114 km per 4 weken. Op basis daarvan verwachten we wat de verwachte kostenbesparing is. Daarbij zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Loozen):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
SoortPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,150€167,10€2005,20
Elektrisch€0,050€55,70€668,40
Besparing€0,100€111,40€1336,80
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hardenberg

Een elektrische auto gekocht, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Loozen aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente geeft aan of en waar precies de laadzuil geactiveerd wordt. Ze overwegen daarbij relevante zaken als vindbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elk huishouden kan hier gebruik van maken. Alle info is te vinden op www.hardenberg.nl. Hier lees je bovendien of er een subsidie mogelijk is. Veel Nederlandse gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Goedkoopste laadpas.

Overzicht openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Loozen zijn er voldoende. Elke weggebruiker kan daar gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten lopen uiteen tussen de €0,280 tot wel €0,605 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de afbeelding hieronder bekijk jij de openbare laadstations in Loozen. Vind ook laadmogelijkheden en aanbieders in Schuinesloot, Slagharen, Lutten, Nieuw-Schoonebeek en Weiteveen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden loozen-7778

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand is heel praktisch voor bijv. werknemers en klanten. Heb je een locatie met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van verschillende subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarnaast verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief installatie varieert qua prijs tussen de €800 en €2150. De kosten van het hele pakket hangt af van het soort laadsysteem (wel of geen slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan de stroomaanbieder van je huis zoals Eneco, Essent, NLE, Energiedirect, Budget energie en Vandebron, Oxxio, PowerPeers, Vattenfall. Rekenen op zo’n €0,240 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,05 per 100 kilometer. Goed om te weten: een benzineauto kost ongeveer €9,90 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een EV anno 2024 vergt 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Overijssel.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Van de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In samenspraak met de vakman bepaal je wat een goede plek is om het graafwerk te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Loozen monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een montagepaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke woning aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De allereerste elektrische auto’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige auto’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Loozen kan dit uit handen nemen. De prijzen van deze service bedragen circa €1000. Belangrijk: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Loozen zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Hardenberg verstrekt momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt verzoeken of de laadzuil in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer informatie zie www.hardenberg.nl.

Plaats een reactie