Laadpaal Schuinesloot

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Hierdoor zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het alternatief is een eigen laadpaal in Schuinesloot aan huis. Op basis van een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw MG ZS EV of bijvoorbeeld de Jaguar I-Pace EV320. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is erg goedkoop. Hier lees je extra informatie over populaire type laadstations, een handige keuzehulp en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Gratis rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is er al voor €895.
 • Een laadstation op eigen grond heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Schuinesloot

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV zoals een Audi e-tron GT kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Schuinesloot kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Hij is altijd beschikbaar en je hoeft niet onzeker te zijn over een goed geladen accu. Overigens is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en uiteraard de verbruikte stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In onze keuzehulp bieden wij bruikbare informatie voor laadpaal laten installeren in Schuinesloot. Op deze website lees je ook meer over Duurzaam rijden.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Schuinesloot installeren kan op 2 manieren. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Verder zijn er geen verschillen. Onderzoek de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadpaal maakt gebruik van de standaard 230 voltage. Daarmee behaal je standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale vermogen is 11 kW. Het 3-fase systeem is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Schuinesloot. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Voordelig opladen en altijd een vrije plek!

Vaste of losse laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse kabel. Het pluspunt van de vaste stekker is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij EV-box tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het een rommelig geheel wordt. Ten derde moet ook opgemerkt worden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het handige van een losse kabel (als mede een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je gebruikt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbovenop ziet het er wat netter uit en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het belangrijkste nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je de accu gaat opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel is doorgaans toch praktischer. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dit geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Schuinesloot.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkelvoudig of dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekkeringang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Ideaal als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder check je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Schuinesloot vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen variëren enorm. De adviesprijs van een laadstation voor thuis varieert van €750 t/m €3325. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Tevens kan je kiezen voor slimme opladers met functies als Peak Shaving die een stukje prijziger zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Schuinesloot.

Soort laadstationLaadvermogenOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€535- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€500- €610
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€650- €785
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€870- €1050
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Zie ook merken als: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger of Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Schuinesloot wisselen tussen de €400 en +/- €2150. De prijs wordt bepaald door het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het perceel, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Hedendaags wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is geen vereiste, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van deze laadpaal abonnementen liggen rond de €3,50 per maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Bekijk ervaren verkooppunten die werken in je omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf verdien je vrij vlot terug. Onderstaand bieden wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1113 kilometer per maand. Met dit aantal kilometers ramen we wat jouw potentiële besparing is. In ons voorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Schuinesloot):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,145€161,39€1936,62
Elektrisch€0,049€54,54€654,44
Besparing€0,096€106,85€1282,18
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hardenberg

Rijd je een elektrische auto, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Schuinesloot aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente geeft aan of en waar precies de laadzuil geplaatst wordt. Ze analyseren hiervoor zaken als zichtbaarheid en drukte. Elke bewoner kan hier gebruik van maken. Updates en informatie is beschikbaar op www.hardenberg.nl. Hier lees je bovendien welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel Nederlandse gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Beste laadpassen.

Overzicht met openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Schuinesloot zijn er voldoende. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven wisselen tussen de €0,235 – €0,560 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de onderstaande kaart doorzoek jij de openbare laadstations in Schuinesloot. Vergelijk ook laadzuilen en leveranciers in Slagharen, Lutten, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen en Zandpol.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden schuinesloot-7777

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen biedt veel uitkomst voor klanten, bezoekers en personeel. Heb je een gebouw met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de laatste regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidiemogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Ook kan je extra geld verdienen door derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief de installatieservice kost tussen de €975 & €2100. Het hele prijskaartje komt tot stand door het model laadzuil (eventuele slimme functies), de laadcapaciteit, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij de stroomaanbieder van je huis zoals Essent, Budget energie, Energiedirect, NLE, Engie en Oxxio, Pure energie, Vandebron, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,225 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,50 p/100 km. Belangrijk: een normale auto op benzine kost circa €9,85 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2024 heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe werkt de installatie?
De specialist zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in je stroomkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Van de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De ervaren laadpaal installateur in Schuinesloot plaatst het als wallbox aan de muur of op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De huidige elektrische auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Schuinesloot kan het allemaal juist aansluiten. De totale onkosten liggen rond de €800. Bedenk wel: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit de Europese Unie. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Schuinesloot hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Hardenberg verstrekt op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt vragen of deze laadpaal vlakbij jouw woning kan komen. Bekijk ook www.hardenberg.nl.

Plaats een reactie