Laadpaal De Krim

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dit resulteert in het feit dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Het is dan mogelijk om te gaan voor een 100% eigen laadpaal in De Krim aan huis. Met behulp van een zelfvoorzienend laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor en/of Tesla Model 3 Long Range Performance. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en je hebt het snel terugverdiend. Op deze website lees je uitgebreide informatie over diverse type laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en vind je de beste installateurs uit de buurt.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €960.
 • Een privaat laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen De Krim

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van jouw EV zoals een Polestar 2 kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal De Krim kopen is een uitstekend idee. Hij is altijd beschikbaar en je rijdt elke ochtend weg met een 100% actieradius. Daarbij is het veel betaalbaarder dan onderweg laden. De kosten bestaan uit: de initiële aanschaf + installatie en de kWh prijs voor de stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mij EV en woning? In onze keuzehulp vind je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden ten aanzien van laadpaal laten installeren in De Krim. Op deze website lees je ook meer over Energieleverancier.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation De Krim kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk altijd goed de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Het 1 fase systeem functioneert met een standaard 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elk woonadres in ons land heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadstation kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in De Krim. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Spotgoedkoop opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare kabel. Het grote voordeel van de vaste stekker is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er door wind en regen water in kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het wat rommelig oogt. Als laatste noemen we nog even dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Opladen kan altijd en overal met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Verder oogt het een stuk georganiseerder en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het grote nadeel is dat er een extra stap is als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadzuil met losse kabel is doorgaans toch praktischer. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in De Krim.

Enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: één aansluiting of twee aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit is praktisch voor huishoudens met 2 EV’s of voor zakelijke doeleinden.

Smart toepassingen
Laadstations hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hierbij lees je extra details over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur De Krim vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De prijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €550 tot +/- €3450. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Ook zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met innovatieve opties als gezichts- en gebarenherkenning die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal De Krim.

Laadpaal typeCapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€525- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€520- €635
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€655- €750
3-fase laadpaal22 kW2 uur€845- €1035
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Hypercharger en Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2023
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in De Krim variëren van €440 tot €1800. Dit wordt grotendeels bepaalt door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Bij sommige aanbieders wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal liggen rond de €4,75 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Bekijk ervaren adviseurs in de regio.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Op deze pagina kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1116 km per 4 weken. Hiermee begroten we wat de mogelijke besparing zal zijn. Daarbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in De Krim):

 • Benzine rijden 2023: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,041/km
TypeTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,105€117,18€1406,16
Elektrisch€0,041€45,76€549,07
Besparing€0,064€71,42€857,09
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in november 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Hardenberg

Een elektrische auto gekocht, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in De Krim aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke straat de laadzuil aangesloten wordt. Daarbij bekijkt de gemeente facetten als zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke EV-rijder kan terecht bij dit oplaadpunt. Alle details is te vinden op www.hardenberg.nl. Hier lees je bovendien welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Meer en meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Laadpaal installatie.

Lijst met openbare laadpunten (november 2023)

Laadstations in De Krim zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen met een EV kan terecht bij deze punten. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten schommelen tussen de €0,230 tot €0,570 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het Google Maps overzicht vind je de openbare laadstations in De Krim. Bekijk ook laadzuilen en leveranciers in Holthone, Loozen, Schuinesloot, Slagharen en Lutten.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden de-krim-7781

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij het bedrijfspand is relevant voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Bezit je een locatie met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens verdient een zakelijke laadpaal zich terug door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal aan huis kopen incl. de benodigde installatie varieert qua prijs tussen de €1000 – €2225. De definitieve prijs komt tot stand door het soort laadsysteem (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals Energiedirect, Engie, Eneco, Budget energie, NLE en Pure energie, Vattenfall, Oxxio, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,215 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,85 p/100 km. Ter illustratie: een benzineauto kost je zo’n €10,40 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De gemiddelde EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Overijssel.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De expert legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in je stroomkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanaf dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de installateur overleg je waar het station moet komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in De Krim zet het als wallbox tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is ieder huis aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Bekijk vooraf wel of je meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 220V (1-fase). Nieuwere types vereisen een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in De Krim kan jou hierin ontzorgen. De prijzen van deze service liggen rond de €1025. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij de Europese leveranciers. Een groot deel van de bekende elektrische auto’s in De Krim hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Hardenberg biedt op het ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of de paal vlakbij jouw huis kan komen te staan. Zie ook de website van de gemeente www.hardenberg.nl.

Plaats een reactie