Laadpaal Bruchterveld

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dat betekent ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een 100% eigen laadpaal in Bruchterveld aan huis. Met behulp van jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh en/of Mercedes EQV 300 Lang. Niet meer wachten op een vrije plek en het is ook financieel gezien een goede investering. Op dit portaal tref je uitgebreide informatie over populaire soorten laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €980.
 • Een particulier laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Bruchterveld

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van de accu van een EV zoals de Hyundai Kona Electric 64 kWh gaat steeds eenvoudiger. Een 100% eigen goedkope laadpaal Bruchterveld kopen is een zeer interessante optie. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan elk moment van de dag een volgeladen accu. Daarnaast is het een stuk goedkoper dan een publiek laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kosten van jouw eigen stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning (meterkast) en auto? In het gedeelte hieronder bespreken we een aantal kooptips wat betreft laadpaal laten installeren in Bruchterveld. Of klik door voor meer informatie over Actieradius.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Bruchterveld kan op 2 manieren worden aangebracht. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of hij komt op een aparte paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Onderzoek de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadpaal kan laden met de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke woning in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal kan maar liefst 3x 230V leveren. Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt dan deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Bruchterveld. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een kabel die afneembaar is. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er water in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ten derde is het zo dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het gemak van een losse kabel (net als een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het laadproces doe je met de reguliere meegeleverde kabel. Ook ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het belangrijkste nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je de accu gaat opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. De oplossing met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Bruchterveld.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: een enkele of een dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit is praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of voor zakelijke doeleinden.

Slimme functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hierbij tref je extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Bruchterveld vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis ligt tussen de €900 t/m €3300. De aanschafkosten hangen vooral af van de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger je systeem, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Bovendien zijn er allerlei slimme stations met innovatieve extra’s als Hub/Satellite die duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Bruchterveld.

Laadstation typeCapaciteitOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€515- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€525- €625
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€670- €765
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€845- €975
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Betrouwbare systemen

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Andere merken: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge & Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2022
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Bruchterveld komen uit tussen de €340 – €2200. Dit is afhankelijk van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het perceel, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementskosten laadpas
Bij steeds meer services wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €7,25 p/maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Achterhaal erkende adviseurs uit jouw gemeente.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De elektrische auto en het thuislaadpunt zelf kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Bijgaand bieden wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1089 km (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde calculeren we wat je kunt besparen. Hierbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Bruchterveld):

 • Benzine rijden 2022: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,047/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,135€147,02€1764,18
Elektrisch rijden€0,047€51,18€614,20
Besparing€0,088€95,83€1149,98
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Hardenberg

Rijd je een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Bruchterveld aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke omgeving de laadzuil geplaatst wordt. Ze checken daarvoor invalshoeken zoals toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke EV-eigenaar kan hier gebruik van maken. Extra achtergrondinfo is beschikbaar gesteld op www.hardenberg.nl. Daar lees je ook of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Laadpalen vergelijken.

Openbare oplaadpunten in de regio (augustus 2022)

Laadstations in Bruchterveld zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen met een laadpas kan hier laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De kosten schommelen tussen de €0,270 en €0,570 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In de afbeelding hieronder bekijk je de openbare laadstations in Bruchterveld. Op deze site vind je ook laadstations en installateurs in Kloosterhaar, Sibculo, Mariënberg, Bergentheim en Daarle.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden bruchterveld-7695

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Beschik je over een bedrijf met 10 parkeerplekken of meer? Tegenwoordig zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief installatiewerk zit qua kostprijs tussen de €975 & €2350. De definitieve prijs hangt vooral af van het model laadzuil (wel/geen slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je eigen energieleverancier zoals NLE, Eneco, Essent, Energiedirect, Engie en PowerPeers, Oxxio, Vattenfall, Pure energie. Dat is om en nabij de €0,215 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,00 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een benzine aangedreven auto kost om en nabij de €10,40 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Overijssel.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De vakman integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in je stroomkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanaf de stoomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Bruchterveld zet het laadstation vast tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Meestal is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De huidige modellen kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Bruchterveld zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De tarieven hiervan bedragen ongeveer €1025. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 zien we met name terug bij merken uit Europa. De meeste populaire elektrische auto’s in Bruchterveld beschikken over een type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) beschikken over type 2 (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Hardenberg biedt momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt aanvragen of de laadzuil dichtbij jouw huis geplaatst mag worden. Voor meer informatie zie www.hardenberg.nl.

Plaats een reactie