Laadpaal Elsendorp

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dit resulteert in het feit dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Je kunt dan beter kiezen voor een handige laadpaal in Elsendorp aan huis. Op basis van jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh en/of Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Niet meer wachten op een vrije plek en de kWh prijs is voordeliger. Middels onze vergelijker check je waardevolle informatie over geschikte soorten laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Altijd een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €900.
 • Jouw eigen laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Elsendorp

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Jouw elektrische auto opladen zoals een Hyundai Kona Electric 64 kWh kan op steeds meer plekken. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Elsendorp kopen is een uitstekend idee. Het werkt snel en veilig en je hoeft niet onzeker te zijn over een lange actieradius. Tevens is het vele malen goedkoper dan een laadpunt in de wijk. De kosten worden gevormd door de installatie, hardware, kabels en de kWh prijs voor de stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn auto en mijn situatie? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met aantal belangrijke aandachtspunten met betrekking tot laadpaal laten installeren in Elsendorp. Bekijk ook meer info over Smart Charging.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Elsendorp kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je installeert het op een paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Achterhaal de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1 fase systeem draait op de reguliere 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke woning in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant kan maar liefst 3x 230V leveren. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase variant kan dus veel sneller een auto opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt eenvoudig jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Elsendorp. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een verplaatsbare kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste stekker is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Wat hierbij ook handig is is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Een negatief aspect is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte moet je opletten dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Opladen kan altijd en overal met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Ook ziet het er niet zo chaotisch uit en profiteer je van een langere levensduur. Het minpunt is dat je een stap extra moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om daarna het geheel te connecten. Een paal met een losse laadkabel is vaak de beste keuze. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n scenario hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Elsendorp.

Enkele vs dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkele of een dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Heel erg praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder vind jij meer info over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Elsendorp vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De kostprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €575 tot en met €3125. Het prijskaartje hangt met name af van de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook kan je kiezen voor slimme laadpunten met leuke functies als Dynamic Load Balancing die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Elsendorp.

Soort laadpaalCapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€510- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€525- €650
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€670- €755
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€845- €925
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede producten

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Zie ook merken als: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba of Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Elsendorp schommelen tussen de € 340 en plus minus €1975. De totale kosten hangen af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Informatie over laadpassen
Eventueel wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €6,50 op maandbasis.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Zoek betrouwbare adviseurs uit jouw regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Op deze pagina tonen we een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1043 kilometer per maand. Hiermee begroten we met welke kosten je rekening moet houden. In ons voorbeeld hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Elsendorp):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,115€119,95€1439,34
Elektrisch€0,043€44,85€538,19
Besparing€0,072€75,10€901,15
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Gemert-Bakel

Rijd je een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Elsendorp aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke plek de laadzuil werkzaam zal worden. Daarbij bekijkt de gemeente factoren als vindbaarheid en technische haalbaarheid. Iedereen met een elektrische auto kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer details is beschikbaar gesteld op www.gemert-bakel.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Flink wat gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Daar kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Accu.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Elsendorp zijn aanwezig. Iedere EV-bezitter kan hier laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten liggen tussen de €0,280 en €0,550 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de onderstaande kaart treft jij de openbare laadstations in Elsendorp. Bekijk ook laadstations en aanbieders in Handel, Gemert, Zeeland, Odiliapeel en Volkel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden elsendorp-5424

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf kan worden gebruikt door je personeel en relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een locatie met 10 parkeervakken of meer? Tegenwoordig moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens kunnen bedrijven verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Informatie over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal aan huis kopen met daarbij de installatie zit zo tussen de €1075 – €2500. De kosten van het hele pakket wordt berekend aan de hand van het model laadzuil (softwarematige slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals Engie, Energiedirect, Budget energie, Eneco, NLE en Pure energie, Vattenfall, Oxxio, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,70 per 100 kilometer. Belangrijk: een benzineauto kost je zo’n €9,85 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een EV anno 2024 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanuit de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de installateur overleg je wat de beste manier is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Elsendorp monteert het als wallbox of op een montagepaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Meestal is elke woning geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Moderne elektrische auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Elsendorp zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De kosten daarvoor zijn zo’n €850. Goed om te weten: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 stekkers komen we tegen bij verschillende merken binnen de EU. De meeste bekende elektrische auto’s in Elsendorp kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Gemert-Bakel verschaft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of deze laadpaal vlakbij jouw woning kan komen te staan. Voor meer informatie zie www.gemert-bakel.nl.

Plaats een reactie