Laadpaal Epe

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat heeft als gevolg dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Het alternatief is een slimme laadpaal in Epe aan huis. Middels een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw MG ZS EV + Porsche Taycan Cross Turismo. Niet meer wachten op een vrije plek en het is een stuk voordeliger. Middels onze vergelijker zoek je handige informatie over populaire type laadpalen, een handige keuzehulp en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Voordelige autorijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €935.
 • Jouw eigen laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Epe

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van een elektrisch voertuig als o.a. een Skoda Enyaq iV 80 gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Epe kopen is een goede investering. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hoeft niet onzeker te zijn over een optimale actieradius. Verder is het vele malen goedkoper dan een laadstation in de omgeving. Wat betreft kosten heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en uiteraard de verbruikte stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning en auto? Op deze pagina delen we een aantal kooptips m.b.t. laadpaal laten installeren in Epe. Zie ook aanvullende informatie over Elektrisch v.s. benzine.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Epe kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Denk vooraf na over hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1-fase laadstation werkt met de standaardaansluiting van 230V. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem kan maar liefst 3x 230V leveren. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Epe. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Voordelig opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse variant. Het gemak van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander pluspunt is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het minpunt is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(of je moet de auto binnen opladen). Wat we ook vaak horen is dat het wat rommelig oogt. Tenslotte is het goed om je te bedenken dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Hiervoor gebruik je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Tevens is het een strakker geheel en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een negatief aspect is dat de drempel wat hoger wordt als je de accu gaat opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een paal met een losse laadkabel wordt meestal aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n scenario hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Epe.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn 2 keuzes: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekkeringang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Erg handig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. Bijgaand check je meer info over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Epe vergelijken

De tarieven van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis varieert van €850 – €3275. De aanschafkosten hangen vooral af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Tevens zijn er slimme palen met leuke functies als voice of gezichtsherkenning die duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Epe.

Type stationLaadvermogenOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€520- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€510- €640
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€670- €795
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€845- €945
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Top systemen

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Andere leveranciers: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Epe variëren van €370 & €2050. Dit wordt grotendeels bepaalt door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Bij sommige aanbieders wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen ongeveer €4,50 p/maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Check betrouwbare vakmannen uit jouw gemeente.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. Zo’n elektrische auto en jouw thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Op deze pagina kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1032 kilometer (maandelijks). Met dit aantal kilometers begroten we wat je kunt besparen. In het rekenvoorbeeld gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Epe):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,125€129,00€1548,00
Elektrisch rijden€0,047€48,50€582,05
Besparing€0,0780€80,50€965,95
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Epe

Lease of koop jij een elektrische auto, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Epe aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale elektrische actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente neemt een besluit over of en waar de laadzuil geactiveerd wordt. Ze onderzoeken relevante zaken als bereikbaarheid en veiligheid. Elke inwoner kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle info kan je lezen op www.epe.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Meer en meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Daar kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Onderhoud EV’s.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (juli 2024)

Laadstations in Epe zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een EV kan terecht bij deze punten. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven wisselen tussen de €0,270 – €0,550 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het onderstaande kaartje doorzoek je de openbare laadstations in Epe. Doorzoek daarnaast laadzuilen en installateurs in Olst-Wijhe, Raalte, Oldebroek, Elburg en Nunspeet.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden epe-8161

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij uw bedrijf biedt veel uitkomst voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een gebouw met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van meerdere subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Ook kunnen bedrijven verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief installatie kost tussen de €1025 – €2000. De totaalprijs komt tot stand door het type laadstation (met of juist zonder slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je eigen energieleverancier zoals NLE, Budget energie, Eneco, Engie, Energiedirect en Oxxio, Pure energie, PowerPeers, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,210 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,55 per 100 kilometer. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto kost om en nabij de €10,15 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een EV anno 2024 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De leverancier legt een aparte stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Via de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Epe plaatst het oplaadpunt tegen de muur of installeert het op een paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Over het algemeen is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Let er wel op dat je groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Innovatieve types kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Epe zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De prijzen van deze service bedragen circa €875. Bedenk wel: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel + stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt met name toegepast bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel van de favoriete elektrische auto’s in Epe zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Epe verstrekt momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt verzoeken of de laadzuil nabij jouw woning kan komen. Een verzoek indienen kan op www.epe.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie