Laadpaal Wintelre

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dat betekent ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Je kunt dan beter kiezen voor een 100% eigen laadpaal in Wintelre aan huis. Dankzij jouw eigen laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Audi Q4 e-tron of Audi e-tron S 55 quattro. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Middels onze vergelijker bekijk je bruikbare informatie over meerdere soorten laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Gratis rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €905.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Wintelre

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals de Volkswagen ID.4 1st kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Wintelre kopen biedt veel voordelen. Het is gemakkelijk en snel en je bent altijd verzekerd van een goed geladen accu. Daarnaast is het vele malen goedkoper dan laden bij openbare stations. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de aanschaf en installatie van de paal en uiteraard de verbruikte stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mij EV en woning? Hieronder delen we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden ten aanzien van laadpaal laten installeren in Wintelre. Op EVplan.nl lees je ook meer over Milieu.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Wintelre kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Achterhaal de afstand van jouw EV en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadpaal kan laden met de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt eenvoudig deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Wintelre. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop en snel laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Daarnaast kan het zijn dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste moet je opletten dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (net als een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Het opladen gebeurt namelijk met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbovenop ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het minpunt is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw auto gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Wintelre.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: een enkele of een dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Ideaal als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme functies
Laadpalen hebben tegenwoordig doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk lees jij extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Wintelre vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De adviesprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €950 tot €3325. De prijs hangt vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Verder onderscheiden we slimme opladers met leuke functies als Hub/Satellite die duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Wintelre.

Type stationVermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€505- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€540- €605
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€665- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€835- €955
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top merken

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Alternatieven: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric en Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Wintelre wisselen tussen de €440 – €1875. Dit wordt grotendeels bepaalt door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, des te meer graafwerk er bij komt kijken en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Soms wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Men hoeft dat niet af te nemen, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn circa €7,25 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Automatische firmware-updates.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Bekijk goede installatiebedrijven in de regio.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. In de tabel hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1071 kilometer per 4 weken. Met dit getal berekenen we wat jouw potentiële besparing is. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Wintelre):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
SoortKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,145€155,30€1863,54
Elektrisch rijden€0,049€52,48€629,75
Besparing€0,096€102,82€1233,79
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Eersel

Heb jij de beschikking over een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Wintelre aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke plek de laadzuil gemonteerd wordt. Ze checken daarvoor relevante zaken als toegankelijkheid en geschatte drukte. Elke EV-rijder mag hier parkeren en laden. Uitgebreide informatie kan je lezen op www.eersel.nl. Hier kan je ook lezen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Steeds meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Vergelijk laadpassen.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Wintelre zijn op steeds meer plekken te vinden. Elke laadpashouder heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is relatief wel duur. De kosten variëren tussen de €0,275 tot €0,605 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In onze maps kaart zie je alle openbare laadstations in Wintelre. Doorzoek daarnaast laadstations en installateurs in Vessem, Knegsel, Sint-Oedenrode, Schijndel en Vorstenbosch.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden wintelre-5513

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is relevant voor werknemers en klanten. Betreft het een kantoorpand met 10 parkeervakken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief installatiewerk zit zo tussen de €1025 & €2300. De definitieve prijs wordt grotendeels bepaalt door af het soort systeem (softwarematige slimme functies), de laadcapaciteit, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw leveranciers van energie zoals Eneco, Energiedirect, Engie, Budget energie, NLE en PowerPeers, Vandebron, Oxxio, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,250 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,35 per 100 kilometer. Belangrijk: een normale auto op benzine kost je zo’n €9,60 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep aan in jouw meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanuit de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In samenspraak met de vakman bepaal je wat de meest efficiënte route is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Wintelre plaatst het als wallbox aan de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Al met al is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Let er wel op dat je groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De vroegere modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere elektrische auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Wintelre kan dit allemaal regelen. De kosten daarvoor bedragen ongeveer €1025. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. De gangbare elektrische auto’s in Wintelre kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Eersel biedt momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt het wel overwegen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of de laadzuil niet al te ver van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Een verzoek indienen kan op www.eersel.nl.

Plaats een reactie