Laadpaal Sint-Oedenrode

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dat betekent ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Sint-Oedenrode aan huis. Middels een particulier laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Audi Q4 e-tron of Porsche Taycan Cross Turismo. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook financieel gezien een goede investering. Middels onze vergelijker ontdek je uitgebreide informatie over geschikte soorten laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd een optimale actieradius.
 • Rijden zonder kosten in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €970.
 • Een particulier laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Sint-Oedenrode

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Hyundai Kona Electric 64 kWh kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een slimme eigen goedkope laadpaal Sint-Oedenrode kopen is iets wat we steeds meer zien. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan elk moment van de dag een 100% actieradius. Daarbij is het veel betaalbaarder dan een publiek laadpunt. De kosten worden gevormd door een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kWh prijs voor de stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn woning en auto? Verderop check je handige tips en adviezen omtrent laadpaal laten installeren in Sint-Oedenrode. Zie ook onze informatie over Informatie over elektrisch rijden.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Sint-Oedenrode kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of je installeert het op een paal. Verder zijn er geen verschillen. Bekijk kritisch de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation maakt gebruik van de doorsnee 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Ieder huis in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadstation gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadzuil heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Voor een paar honderd euro kun jij dit laten aanleggen door een elektricien in Sint-Oedenrode. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Voordelig opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het pluspunt van de vaste stekker is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een bijkomend voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij EV-box tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het er wat rommelig bij hangt. Tenslotte kan het zijn dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je gebruikt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Verder ziet het er wat netter uit en profiteer je van een langere levensduur. Het belangrijkste nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: probeer ook eens de snelladers in Sint-Oedenrode.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekkeringang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit biedt uitkomst als je 2 elektrische auto’s hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De huidige oplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder lees jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Sint-Oedenrode vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis varieert van €675 t/m €3225. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Tevens onderscheiden we slimme laadpunten met innovatieve extra’s als Hub/Satellite die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Sint-Oedenrode.

Soort laadstationCapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€530- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€515- €620
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€685- €790
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€830- €1075
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Gemakkelijk mee te nemen laadpaal.
 14. Alternatieve marken: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric & Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Sint-Oedenrode bedragen tussen de €410 en +/- €1850. Dit wordt grotendeels bepaalt door of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Bij steeds meer services wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is geen vereiste, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van een laadpaal abonnement zijn circa €4,75 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Check aangesloten specialisten die werken in je omgeving.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1068 km op maandbasis. Hiermee ramen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In het rekenvoorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Sint-Oedenrode):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
TypeKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,130€138,84€1666,08
Elektrisch€0,046€49,13€589,54
Besparing€0,084€89,71€1076,54
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Meierijstad

Lease of koop jij een elektrische auto, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Sint-Oedenrode aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke locatie de laadzuil geactiveerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente variabelen als bereikbaarheid en parkeerdruk. Iedere woningbezitter kan terecht bij dit oplaadpunt. Updates en informatie is ook te lezen op www.meierijstad.nl. Hier lees je bovendien welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel Nederlandse gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op die site kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Elektrisch of benzine.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Sint-Oedenrode kan je op meer en meer plekken vinden. Iedere EV-bezitter kan terecht bij deze punten. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,230 tot €0,605 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de onderstaande kaart zie jij alle openbare laadstations in Sint-Oedenrode. Vind ook oplaadplekken en verkopers in Schijndel, Vorstenbosch, Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Erp.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden sint-oedenrode-5491

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor kan worden gebruikt door werknemers en klanten. Bekijk je de mogelijkheden voor een locatie met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarbovenop kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Jouw eigen laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie kost tussen de €1025 – €2050. Het hele prijskaartje wordt bepaald door welk merk je kiest (met of juist zonder slimme functies), het minimale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw vaste energieleverancier zoals Essent, Budget energie, Engie, Eneco, NLE en Oxxio, Vandebron, Vattenfall, Pure energie. Gemiddeld is dat +/- €0,220 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,10 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzine aangedreven auto kost om en nabij de €9,65 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De huidige EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De vakman treft de nodige voorbereidingen in de stroomvoorziening van je woning. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanaf de stoomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Sint-Oedenrode zet het als wallbox tegen de muur of op een speciale paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Doorgaans is elke stroomkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige types vereisen een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Sint-Oedenrode kan dit allemaal regelen. De tarieven hiervan zijn zo’n €950. Disclaimer: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt gebruikt door merken uit de Europese Unie. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Sint-Oedenrode kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Meierijstad verschaft momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of het laadpunt in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.meierijstad.nl.

Plaats een reactie