Laadpaal Loosbroek

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Door deze trend zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Loosbroek aan huis. Door gebruik te maken van jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Audi e-tron GT + Porsche Taycan 4S. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is erg goedkoop. Op EVPlan.nl lees je handige informatie over meerdere type laadpunten, een handige keuzehulp en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers werkzaam in jouw regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Extra goedkoop rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €970.
 • Een laadstation bij de woning heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Loosbroek

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV zoals bijvoorbeeld de BMW iX3 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Loosbroek kopen is iets wat we steeds meer zien. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan elk moment van de dag een goede actieradius. Ook is het vele malen goedkoper dan een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en de stroom / verbruikskosten (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning (meterkast) en auto? In onze keuzehulp vind je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden ten aanzien van laadpaal laten installeren in Loosbroek. Op deze website lees je ook meer over Bijtelling.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Loosbroek kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Houd rekening met de afstand van jouw EV en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1 fase systeem gaat via een standaard 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant maakt gebruik van krachtstroom (400V). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt dan deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Loosbroek. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een verplaatsbare kabel. Het pluspunt van de vaste stekker is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Wat hierbij ook handig is is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Een negatief aspect is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het wat rommelig oogt. Tenslotte is het zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het handige van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Daarvoor neem je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Overigens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en profiteer je van een langere levensduur. Een negatief aspect is dat er een extra stap is als je gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. De oplossing met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Loosbroek.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkele of een dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 ingang kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Nuttig voor huishoudens met 2 EV’s of juist voor bedrijven.

Smart toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Bijgaand delen we alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Loosbroek vergelijken

De prijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €625 t/m €3150. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Bovendien kan je kiezen voor slimme wallboxen en palen met extra opties als Dynamic Load Balancing die kostbaarder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Loosbroek.

Type laadstationVermogenTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€510- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€530- €610
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€690- €795
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€860- €945
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Andere leveranciers: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Loosbroek lopen uiteen tussen de €450 – €1825. Dit hangt vooral af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Doorgaans wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen ongeveer €5,00 (maandelijks).

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vind aangesloten verkooppunten uit jouw omgeving.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt zelf kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In de tabel hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1064 kilometer op maandbasis. Op basis van dit gemiddelde calculeren we wat jouw potentiële besparing is. In ons geval kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Loosbroek):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
SoortPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,110€117,04€1404,48
Elektrisch€0,042€44,69€536,26
Besparing€0,068€72,35€868,22
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Bernheze

Een elektrische auto gekocht, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Loosbroek aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente geeft aan of en op welke locatie de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij zaken als zichtbaarheid en drukte. Iedere woningbezitter kan hier gebruik van maken. Alle details kan je lezen op www.bernheze.org. Hier kun je ook terecht voor vragen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Het merendeel van de gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op die site kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Smart Charging.

Openbare oplaadpunten in de regio (mei 2024)

Laadstations in Loosbroek vind je op steeds meer plekken. Elke weggebruiker mag daar in principe gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten schommelen tussen de €0,230 tot wel €0,590 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het onderstaande kaartje bekijk je de openbare laadstations in Loosbroek. Check tevens oplaadplekken en installateurs in Erp, Veghel, Wilbertoord, Sint Hubert en Langenboom.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden loosbroek-5472

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf kan worden gebruikt door bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Betreft het een bedrijfspand met 10 parkeerplekken of meer? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarnaast verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief installatie varieert qua prijs tussen de €825 & €2000. De totale investering hangt vooral af van welk merk je kiest (eventuele slimme functies), het minimale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Essent, Budget energie, Engie, Energiedirect, NLE en Oxxio, Vandebron, PowerPeers, Pure energie. Gemiddeld is dat +/- €0,250 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,85 p/100 km. Vergeet niet: een gemiddelde benzineauto kost je al snel €10,30 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een normale EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt de installatie?
De vakman legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanaf dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen wordt besloten wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Loosbroek zet het als wallbox tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Onderaan de streep is ieder huis geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De huidige auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Loosbroek kan jou hierin ontzorgen. De tarieven hiervan zijn zo’n €1100. Disclaimer: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt vooral gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. De favoriete elektrische auto’s in Loosbroek dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Bernheze verstrekt op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een laadstation op een openbare plek aanvragen. Vraag daarbij gerust of de paal in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.bernheze.org.

Plaats een reactie