Laadpaal Veghel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat betekent ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Overweeg dan zeker eens een handige laadpaal in Veghel aan huis. Door gebruik te maken van een privé laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Mini Electric & Renault Zoe ZE50 R135. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze pagina ontdek je handige informatie over meerdere type laadpunten, een handige keuzehulp en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw omgeving.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Gratis rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €955.
 • Een privé laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Veghel

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het elektrisch laden van een EV zoals een Volvo XC40 P8 AWD Recharge kan op verschillende manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Veghel kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Hij is altijd beschikbaar en je bent altijd verzekerd van een goede actieradius. Eveneens is het een stuk voordeliger dan bij een laadstation in de omgeving. De kosten worden gevormd door een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kWh prijs voor de stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mij EV en woning? In onze keuzehulp vind je aantal belangrijke aandachtspunten rondom laadpaal laten installeren in Veghel. Zie ook onze informatie over Hybride auto’s.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Veghel kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1-fase variant draait op een standaard 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elk adres beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van krachtstroom (400V). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Veghel. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadstation aan huis

Voordelig opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse stekker. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Verder is het zo dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij noemen we nog even dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote gemak van een losse kabel (net als socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het laadproces doe je met de stekker die je in de auto hebt liggen. Bovendien is het een strakker geheel en blijft de kabel langer goed. Een punt van kritiek is dat er een extra handeling vereist is als jij de EV even snel wil bijladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadzuil met losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Veghel.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Je kan kiezen uit een enkel of een dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Heel erg praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf vind je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Veghel vergelijken

De tarieven van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis ligt tussen de €875 tot €3275. De aanschafkosten hangen vooral af van de laadcapaciteit van het station. Des te hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Tevens zijn er slimme opladers met opties als gebarenherkenning die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Veghel.

Type laadstationLaadvermogenTijd volle batterijPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€500- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€545- €640
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€660- €775
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€825- €955
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Overweeg ook: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba & Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Veghel variëren van €310 – €2000. Deze prijs komt tot stand door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter het perceel, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Bij steeds meer services wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen circa €6,50 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vind goede specialisten in de regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt zelf kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Onderstaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1062 km per maand. Hiermee calculeren we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In ons geval gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Veghel):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,100€106,20€1274,40
Elektrisch€0,040€42,48€509,76
Besparing€0,060€63,72€764,64
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Meierijstad

Rijd je elektrisch, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Veghel aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar de laadzuil aangesloten wordt. Ze onderzoeken invalshoeken zoals vindbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke bewoner mag hier parkeren en laden. Meer informatie is terug te lezen op www.meierijstad.nl. Hier kan je ook lezen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Elektrische auto verzekering.

Kaart met openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Veghel vind je op steeds meer plekken. Iedereen met een EV heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De onkosten bedragen tussen de €0,235 – €0,610 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In onze maps kaart onderzoek jij de openbare laadstations in Veghel. Vergelijk ook laadplekken en installatiebedrijven in Wilbertoord, Sint Hubert, Langenboom, Mill en Rijkevoort-De Walsert.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden veghel-5463

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor is een extra stukje service richting klanten, bezoekers en personeel. Heb je een kantoorpand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Verder kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatie varieert kostentechnisch tussen de €950 – €2425. Het hele prijskaartje wordt berekend aan de hand van het soort laadsysteem (met of juist zonder slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je eigen energieleverancier zoals Budget energie, NLE, Eneco, Essent, Energiedirect en Vattenfall, Oxxio, Vandebron, PowerPeers. Over het algemeen niet meer dan €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,15 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een gemiddelde benzineauto kost je al snel €9,90 per 100 kilometer. Met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De gemiddelde EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Brabant.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomvoorziening van je woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het laadpunt het beste kan komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De ervaren laadpaal installateur in Veghel zet het laadstation vast tegen de muur of op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is elke woning geschikt om elektrische voertuigen te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 220V (1-fase). De huidige types vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Veghel kan het allemaal juist aansluiten. De onkosten van deze installatieservice zijn circa €1000. Goed om te weten: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers van laadkabels zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt vooral gebruikt door de Europese leveranciers. Een groot deel van de favoriete elektrische auto’s in Veghel hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Meierijstad biedt momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het laadpunt niet al te ver van jouw woning geplaatst mag worden. Bekijk ook www.meierijstad.nl.

Plaats een reactie