Laadpaal Knegsel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dat heeft als gevolg dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Knegsel aan huis. Op basis van een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Audi e-tron GT of jouw Porsche Taycan 4S. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Op EVPlan.nl check je extra informatie over geschikte laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €895.
 • Een eigen laadstation aan huis verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Knegsel

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Jouw elektrische auto opladen zoals een Volkswagen ID.3 Pro S is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Knegsel kopen is een uitstekend idee. Het werkt snel en eenvoudig en je hoeft niet onzeker te zijn over een optimale actieradius. Bovendien is het een stuk goedkoper dan onderweg laden. Wat betreft kosten heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de tarieven voor de elektriciteit (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? In onze keuzehulp bieden wij handige tips en adviezen wat betreft laadpaal laten installeren in Knegsel. Bekijk ook meer info over Smart Charging.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Knegsel kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV (dan heb je minder kabels nodig).

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1-fase laadstation maakt gebruik van de doorsnee 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadpaal heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt hierin investeren en jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Knegsel. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse kabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare kabel. Het gemak van de vaste variant is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden door de (soms) slechte weersomstandigheden (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Daarbij moet ook opgemerkt worden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote voordeel van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je pakt namelijk de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Verder is het een strakker geheel en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het belangrijkste nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even snel wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een paal met een losse laadkabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Knegsel.

Enkele of dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkelvoudige paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Nuttig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig intuïtieve slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder vind jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Knegsel vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn heel divers. De investering van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €775 en €3150. Het prijskaartje hangt met name af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Daarnaast zijn er allerlei slimme systemen met speciale snufjes als gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Knegsel.

Soort laadpaalCapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€525- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€530- €645
3-fase laadpaal11 kW4 uur€680- €785
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€830- €1040
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire systemen

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba of Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Knegsel komen uit tussen de €320 en +/- €2075. Deze prijs komt tot stand door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het perceel, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Tegenwoordig wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €3,00 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Zoek betrouwbare specialisten die werken in je omgeving.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In de tabel hieronder kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1069 km per 4 weken. Op basis daarvan becijferen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. Daarbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Knegsel):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
SoortKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,135€144,32€1731,78
Elektrisch€0,047€50,24€602,92
Besparing€0,088€94,07€1128,86
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Eersel

Rijd je elektrisch, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Knegsel aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente wijst uit of en op welke plek de laadzuil geactiveerd wordt. Hierbij bekijken zij zaken als zichtbaarheid en technische haalbaarheid. Iedere woningbezitter kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer details vind je op www.eersel.nl. Hier kan je ook lezen of de gemeente subsidies verstrekt. Steeds meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Actieradius.

Lijst met openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Knegsel zien we steeds meer. Iedereen met een abonnement kan hier parkeren en laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten liggen tussen de €0,245 – €0,620 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het onderstaande kaartje bekijk je de openbare laadstations in Knegsel. Check tevens oplaadplekken en aanbieders in Sint-Oedenrode, Schijndel, Vorstenbosch, Heeswijk-Dinther en Loosbroek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden knegsel-5511

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal naast kantoor is een extra stukje service richting werknemers en klanten. Bekijk je de mogelijkheden voor een parkeerterrein met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Ook kan je iets bijverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis incl. de benodigde installatie zit zo tussen de €975 & €2050. De totale investering wordt grotendeels bepaalt door af welk merk je kiest (wel of geen slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en laadstation en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost een auto thuis opladen?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je eigen energieleverancier zoals Engie, NLE, Budget energie, Energiedirect, Essent en Vattenfall, Vandebron, PowerPeers, Pure energie. Over het algemeen niet meer dan €0,235 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,60 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een normale auto op benzine kost je zo’n €10,25 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een normale EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De installateur integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanuit de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het station moet komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Knegsel zet het als wallbox tegen de muur of op een paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Al met al is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Innovatieve modellen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Knegsel zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De tarieven hiervan liggen rond de €875. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt met name toegepast bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veel van de populaire elektrische auto’s in Knegsel zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Eersel verschaft op dit ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of het oplaadpunt in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Zie ook de website van de gemeente www.eersel.nl.

Plaats een reactie