Laadpaal Sloten

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat heeft als gevolg dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een handige laadpaal in Sloten aan huis. D.m.v. een laadstation op eigen terrein weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw CUPRA el-Born & Mercedes EQV 300 Lang. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op deze pagina lees je handige informatie over populaire soorten laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers werkzaam in jouw regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoper autorijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €935.
 • Een laadstation bij de woning heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Sloten

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. een Mercedes EQA is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Sloten kopen is een uitstekend idee. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan elk moment van de dag een lange actieradius. Evenzeer is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek toegankelijk laadstation. De kosten bestaan uit: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kosten van jouw eigen stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning en auto? Op deze pagina delen we inhoudelijke informatie en tips omtrent laadpaal laten installeren in Sloten. Of klik door voor meer informatie over Aansluitingen.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Sloten kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een vrijstaande paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Achterhaal hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase installatie werkt met de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal kan maar liefst 3x 230V leveren. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadstation heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt eenvoudig je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Sloten. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop laden en altijd een vrije plek!

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een bijkomend voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Daarnaast kan het zijn dat het een rommelig geheel wordt. Daarbij moet ook opgemerkt worden dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Overigens oogt het een stuk georganiseerder en blijft de kabel langer goed. Het minpunt is dat je een stap extra moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een paal met een losse laadkabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dit geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Sloten.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 ingang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Dit biedt uitkomst wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf bekijk je extra uitleg over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Sloten vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €800 tot €3425. De aanschafkosten hangen vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Bovendien heb je de keuze uit slimme wallboxen en palen met innovatieve functies als Hub/Satellite die kostbaarder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Sloten.

Laadstation typeCapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€505- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€500- €605
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€675- €780
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€860- €1070
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende leveranciers

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Andere merken: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric en Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2023
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Sloten variëren van €390 – €2150. Deze prijs komt tot stand door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementsprijzen laadpassen
Eventueel wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is niet verplicht, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €2,50 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Bekijk ervaren specialisten uit jouw gemeente.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. In de tabel hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1106 kilometer per maand. Hiermee becijferen we met welke kosten je rekening moet houden. In onze berekening zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Sloten):

 • Benzine rijden 2023: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,047/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,135€149,31€1791,72
Elektrisch€0,047€51,98€623,78
Besparing€0,088€97,33€1167,94
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in september 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente De Fryske Marren

Rijd je een elektrische auto, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Sloten aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en in welke omgeving de laadzuil gemonteerd wordt. Ze overwegen daarbij variabelen als vindbaarheid en parkeerdruk. Iedereen met een elektrische auto kan het gebruiken. Alle info kan je bekijken op www.defryskemarren.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je een subsidie kunt krijgen. Flink wat gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Daar kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Elektrische auto zakelijk rijden.

Openbare oplaadpunten in de buurt (september 2023)

Laadstations in Sloten zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een laadpas kan hier parkeren en laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,275 tot €0,615 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het Google Maps overzicht bekijk je de openbare laadstations in Sloten. Check tevens laadmogelijkheden en leveranciers in Ypecolsga, Indijk, Smallebrugge, Woudsend en Terkaple.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden sloten-8556

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je werk biedt veel uitkomst voor je personeel en relaties. Betreft het een bedrijfspand met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de laatste regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidiemogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Verder kunnen bedrijven verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal inclusief installatie kost tussen de €1000 en €2425. De kosten van het hele pakket hangt af van het soort systeem (met of juist zonder slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals NLE, Essent, Energiedirect, Budget energie, Engie en Vattenfall, Vandebron, Pure energie, PowerPeers. Dit is nu ongeveer €0,210 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,75 per 100 kilometer. Vergeet niet: een auto met benzinemotor komt uit op zo’n €10,20 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een normale EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Friesland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De specialist legt een aparte stroomgroep aan in de stroomvoorziening van je woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de stroomkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten wat een goede plek is om het graafwerk te beperken. De laadpaal installateur in Sloten zet het laadstation vast tegen de muur of op een paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Uiteindelijk is ieder huis geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste modellen werden geladen op 220V (1-fase). Innovatieve elektrische auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Sloten kan jou hierin ontzorgen. De totale onkosten bedragen circa €925. Belangrijk: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de Europese merken. De beschikbare elektrische auto’s in Sloten zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente De Fryske Marren biedt momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of deze laadpaal nabij jouw huis kan komen. Voor extra info verwijzen we je naar www.defryskemarren.nl.

Plaats een reactie